Ekspert: Der er flere grunde til at prioritere bæredygtige tiltag

Bæredygtighed er in, og det er noget ledere skal tage til sig - det handler om at bygge sin forretning op omkring loyalitet, skriver bæredygtighedsekspert.

en bæredygtig forretning gavner virksomheden på flere kanter, ifølge bæredygtighedsekspert, Suzi Christoffersen..

21.01.2019

CSR.dk

Det er som leder vigtigt at fokusere på bæredygtighed, og det kan være med til at fremtidssikre en virksomheds værdigrundlag og økonomi, ifølge Suzi Christoffersen.

“Hos Closed Loop er vi hele tiden i dialog med modebrands, og vi oplever ofte, at designere og produktudviklere har brug for argumenter, de kan tage med tilbage til direktionsgangen om, hvorfor der er en økonomisk gevinst i at arbejde bæredygtigt,” siger Suzi Christoffersen til fashionforum.dk og tilføjer:

”Og hvis de – og vi – vil høres, så må vi tale det samme sprog som dem, der skal finansiere gildet. Så derfor har vi opstillet en række grundargumenter for, hvorfor bæredygtighed faktisk er en god forretning rent økonomisk. For det er det”.

Closed Loop kommer med fem grunde til, at du som leder skal prioritere og inkorporere bæredygtighed i din virksomhed:

1. Tiltræk branchens største – og mest loyale – talenter
Ved at gøre din virksomhed mere bæredygtig øger du chancen for at tiltrække de mest fremadtænkende, ambitiøse medarbejdere, som er dedikerede til at presse branchens fremtidige grønnere agenda. Derudover gør du det nemmere at holde på dine dygtige medarbejdere, fordi du giver dem en rigtig god grund til at være loyale overfor lige netop din virksomhed og til at promovere lige netop dit brand.

Ved at lade bæredygtighed være en essentiel del af forretningen, samler du desuden hele dit team om ét fælles mål, som de kan være stolte af.

2. Behold dine kunder – og få opmærksomhed fra nye
Ved at give dine kunder et bæredygtigt valg, får du dit brand til at skille sig ud, og måske kan du også tiltrække nye målgrupper. Her er der især tale om de yngre forbrugere, som har miljø og social ansvarlighed højt på agendaen, og som på sigt kan udvikle sig til langsigtede, loyale kunder.

Derudover kan en bæredygtig strategi også få dine allerede eksisterende kunder til at forblive kunder, fordi du tilbyder dem et endnu mere attraktivt produkt og et mere troværdigt varemærke.

3. Gør din virksomhed til en, man har lyst til at investere i
Med et bæredygtigt beslutningsgrundlag for din virksomhed beviser du, at du som leder både er fremadtænkende og bruger jeres midler klogt. Mere specifikt kan en bæredygtig omstilling både give dine eksisterende investorer forsikring om, at deres penge bliver brugt på en mere social og miljøbevidst virksomhed, men også gøre dig attraktiv overfor nye investorer på et konkurrencefyldt marked.

Derudover kan en bæredygtig profil give dig mulighed for at leve op til de øgede krav fra retailpartnere, herunder internationale butikker og webforhandlere, som i højere grad er på udkig efter brands med bæredygtige produkter.

4. Bæredygtighed er også godt for bundlinjen
En bæredygtig omstilling vil uundgåeligt øge nogle af jeres udgifter, men vil også styrke din virksomheds økonomi på sigt. Det skyldes blandt andet, at det giver anledning til at analysere og reorganisere hele jeres værdikæde, og dermed udrede hvilke besparelser, der kan implementeres i blandt andet produktionsleddet.

Derudover skal en bæredygtig omstilling ses som en risikoreduktion, i forhold til den merværdi, som etableringen af nye kundegrupper og et mere troværdigt varemærke vil give.

Læs også: 19 bæredygtige nytårsforsæt til CSR-folk

5. Kom lovgivninger i forkøbet
Det er på mange måder en god idé at se på din produktionskæde nu, før du bliver tvunget til det på grund af pres fra forskellige politikker og lovkrav. Lovkrav, som der kun kommer flere af i fremtiden, og som pludselig kan diktere at tingene skal gøres hurtigt – og derfor dyrt.

Hvis du sørger for at komme i gang inden da, sikrer du til derimod mere selvbestemmelse, ligesom at det også vil få andre i branchen til at se mod sådan nogle som dig for gode råd, når de selv skal i gang, fordi jeres virksomhed betragtes som en ’first mover’. Og hvem vil ikke gerne det?

- SDN

Læs den oprindelige artikel her

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

25.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

25.04.2025CSR.dk

Grønne startups boomer: Men investorerne tøver

24.04.2025CSR.dk

Ny måling: Klimakrisen rasler ned på danskernes bekymringsliste

23.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

23.04.2025CSR.dk

Tilbagetog? Bilproducenter går efter alternativer til elbilen

23.04.2025CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

22.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er valgt som en af InstallatørGruppens foretrukne grossister

22.04.2025CSR.dk

Sol og vind står stærkest: Dansk superfond justerer kursen i det grønne investeringslandskab

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle