Diversitet til alle virksomheder

Med mangfoldighedsportalen GoGetty skal virksomheder, eksperter i diversitet og inklusion, kvinder og myndigheder bringes tættere sammen for at forbedre kønsbalancen på ledelsesniveau i Danmark. Medicinalvirksomheden Pfizer er blandt de selskaber, der har set de mange fordele.

GoGetty vil få flere kvinder op på ledelsesniveau i de danske virksomheder..

30.07.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

Tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at der i 2016 var knap 16 procent kvinder i bestyrelserne i de danske virksomheder, og på topledelsesplan er billedet endnu skævere. Det vil en dansk start-up, GoGetty, gøre noget ved, og har derfor udviklet en mangfoldighedsportal, som netop kan bidrage til flere kvindelige ledere.

Læs også: Uden kvinder i ledelsen vil man sidde fast i fortiden

Portalen skal skabe værdi, både for de kvindelige talenter, der vil gøre karriere på ledelsesplan i danske virksomheder, og for de selskaber, der ønsker at brande sig på deres mangfoldighedspolitik og fokus på kvindeligt lederskab.

Der er brug for mere diversitet og inklusion, ikke mindst af kvinder i ledelsen, i de danske virksomheder, mener Ewelina Reszke. Foto: GoGetty.

GoGetty blev grundlagt i 2017 af Ewelina Reszke, der selv som leder og karrierekvinde så et stort behov for at skabe større indsigt og transparens i, hvad virksomheder gør for at rekruttere, ansætte og udvikle kvindelige ledere på såvel mellem- som topniveau.

”Grundlæggende er det her et karriereværktøj, som opfordrer til åbenhed omkring kønsfordeling i ledelse, og omkring de målsætninger og politikker, som omgiver emnet. Vi har data fra flere end 1,500 danske virksomheder indtil videre, som vi bruger til at give dem en diversity-score, der gør det hurtigt og nemt for talenterne at se, hvordan en virksomhed performer på kønsdiversiteten i forhold til lederskab”, forklarer hun.

”Dermed kan de aktivt søge ind hos de virksomheder, som vægter dette højt. Eller at vælge dem fra, der gør det modsatte”.

Konkret måler og sammenligner GoGetty virksomhederne ud fra fordelingen mellem mænd og kvinder på de øverste fire niveauer i organisationen, og de virksomheder, der tegner et medlemskab til portalen, har mulighed for at lægge flere kvalitative data op på deres profil, og på den måde give flere oplysninger om deres tiltag og aktiviteter på området.

Det er der flere gode grunde til at gøre, påpeger Ewelina Reszke.

”Virksomheder med bedre diversitet tjener simpelthen flere penge – de seneste tal siger 12,6 procent bedre indtjening. Medarbejderne er mere tilfredse, det samme er kunderne, og innovationen er foregår på et højere niveau. Og vi vil gerne fremhæve rollemodellerne, så der er gevinster for alle”, siger hun.

Flere aldersgrupper og gerne mere synlighed
En af de virksomheder, Ewelina Reszke peger på som en nuværende rollemodel, er medicinalfirmaet Pfizer, som har været medlem af portalen i ca. ni måneder. Selvom medicinalindustrien lige præcis omkring kønsfordeling har en lidt speciel status, så er GoGetty stadig et værdifuldt redskab for Pfizer, forklarer selskabets administrerende direktør i Danmark, Henriette Dræbye Rosenquist.

”GoGetty skal være med til at synliggøre vores arbejde med diversitet og inklusion, og så skal vi bruge platformen til rekruttering”, siger Henriette Dræbye Rosenquist. Foto: Pfizer.

”Vores branche er lidt speciel, fordi her er et overtal af kvinder. Hos os hedder fordelingen 67/33, hvilket inkluderer både ledelse og direktion. I den forbindelse er GoGetty et godt værktøj til at synliggøre vores arbejde med diversitet og inklusion, og til rekruttering”, siger hun og fortsætter:

”Derudover er vi en meget videnstung virksomhed med høj specialisering i mange jobfunktioner. De fleste medarbejdere har lange uddannelser, og det gør også, at vores gennemsnitsalder er lidt til høje side. Men det er en situation, vi er opmærksomme på, og vi vil gerne have flere unge ind, inkl. nyuddannede”, siger Henriette Dræbye Rosenquist.

Læs også: Der er ingen kvinder i bestyrelsen hos Danmarks største virksomheder

I forhold til at tiltrække de nye generationer, peger Henriette Dræbye Rosenquist på, at man meget gerne vil brande sig omkring diversitet og inklusion på grundlag af GoGetty, ligesom man bruger platformen til at benchmarke sig i relation til en lang række virksomheder i både medicinalsektoren og andre brancher.

Her så man gerne, at der blev skabt noget mere opmærksomhed omkring portalen. Planen er således at bruge den mere aktivt i sit eksterne arbejde, og ifølge Henriette Dræbye Rosenquist drøfter man løbende, hvordan det skal ske. I den forbindelse er det afgørende, at GoGetty bliver mere synlig.

”Vi ser gerne, at de tager skridtet videre og bliver et interaktivt netværkstool, og vi har selv aktivt været med til at give nogle input for at understøtte den udvikling”, forklarer hun.

Flere parametre i spil
Den ambition ligger helt i tråd med de perspektiver, Ewelina Reszke selv ser for sit projekt. De næste elementer til version 2.0 af platformen er således allerede undervejs, og forhåbentlig bliver de til virkelighed inden længe.

”Flere brugere er naturligvis en målsætning for os, og så er det tanken, at de skal blive synlige, så vi nærmest kan blive til en diversity-udgave af LinkedIn. Vi skal have jobopslag ind, og så skal vi have flere parametre i spil; handicap, etnicitet, seksuel orientering etc. Der er selvfølgelig nogle spørgsmål om, hvordan man måler, deler og anvender den slags oplysninger, men det skal vi nok finde ud af”, siger hun.

”Og så vil vi hellere end gerne også have flere virksomheder ombord. Vi er startet med de store, men selskaber i alle størrelser er velkomne”, understreger Ewelina Reszke.

Fascinerende og godt tænkt
Aarhusianske Design-people er blandt de mindre virksomheder, der har været med siden GoGettys tidlige dage. Organisationen, der med egne ord er ’Inspireret af kvinder’, tæller inkl. freelancere omkring 20 mand, fordelt 50/50 på teamniveau og i bestyrelsen, mens man på ledelsesplan ”ikke er helt der, hvor vi gerne vil være”, som direktør Klaus Schroeder formulerer det.

”Her er der nogen, der gør noget spændende og tager tyren ved hornene. Det er fascinerende og godt tænkt”, siger Klaus Schroeder om GoGetty. Foto: design-people.

Det regner man med at bruge GoGetty til at rette op på i løbet af 2018, og, pointerer han, forventningerne til det, han kalder et stærkt og fint koncept er ganske store i den forbindelse.

”Her er der nogen, der gør noget spændende og tager tyren ved hornene. Vi er vant til konferencer og taler på det her område, men her er noget praktisk i form af en datadrevet platform. Det er fascinerende og godt tænkt”, siger han.

Klaus Schroeder ser potentiale i flere af såvel de nuværende som kommende elementer i portalen. Rekruttering beskriver han som den oplagte funktion, men også de fremtidige muligheder omring etnicitet vil være relevante.

”Kønsbalance er jo central i forhold til diversitet; det er det største håndtag, man kan dreje på. Vi har i mange år haft fokus på nationaliteter i firmaet – vi vil gerne have et skandinavisk DNA, men også have verden repræsenteret. Det synes jeg, vi er lykkes ganske godt med indtil videre, og der kan GoGetty være et godt hjælpemiddel fremover”, siger han.

Det er lige præcis det, Ewelina Reszke selv definerer som GoGettys formål og berettigelse, og som forhåbentlig også vil sikre den vækst, hun sigter efter for portalen.

Læs også: Kvinder i supply chain: Det går fremad, men god plads til forbedringer

”Der er så mange områder, hvor der er udfordringer omkring diversitet. Vi vil bringe virksomheder, diversitet- og inklusionseksperter, kvinder og myndigheder tættere sammen, for at skabe et univers for diversitet og inklusion med kvindelige mentorer og små og store virksomheder som rollemodeller – og der er brug for det”, slutter hun.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

18.06.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

Anbefalinger fra unge skal sikre en god start for nye i byggebranchen

18.06.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Donationer til børnehjem

03.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Dansk erhvervsliv skal forstå unge medarbejdere bedre

23.05.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: 11 Recommendations for Business

17.05.2024Verdo

Sponseret

Verdo indgår samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp: Vil støtte træplanting i Uganda

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)