Designpris skaber opmærksomhed om certificeret træ

Onsdag eftermiddag uddeltes årets FSC designpris til en ung designstuderende. Formålet med konkurrencen er, at gøre de studerende inden for design mere bevidste om brugen af bæredygtigt træ.

Onsdag eftermiddag blev der holdt FSC Design Award på Aller Huset i København. Foto: Brian Kyed..

21.11.2013

CSR.dk

Dommerne fandt deres favoritdesign i Adam Holst Hoffbecks kombinerede rumdeler, garderobe og opbevaringsmøbel. Foto: Brian Kyed..

Bæredygtighed skal ikke være en mulighed, det skal være stanard. Sådan lød ét af argumenterne ved årets FSC Design Award på Aller Huset i København onsdag eftermiddag. Konkurrencen skal være med til at gøre designstuderende og forbrugerne opmærksomme på, at æstetik og design sagtens kan høre sammen. 

FSC Danmark, WWF og Verdens Skove er på ottende år arrangørerne bag 'FSC Design Award', og i år vandt den unge højskolestuderende Adam Holst Hoffbeck prisen for sit opbevaringsmøbel. Ved samme pris blev de to priser Crafted og Mad & Boligs designpris uddelt. Alle tre priser gik til tre design- og arkitektstuderende.

Læs også: DanWatch advarer mod børne-guld i mobiltelefoner

Til arrangementet deltog Miljøminister Ida Auken, som kort var på talerstolen. Hun understregede vigtigheden af verdens skoves bevarelse og udtalte, at design er ét af de steder, det er godt at sætte ind.  En efterspørgsel på bæredygtigt design er med til at sætte skub i handlen af bæredygtigt og certificeret træ. Ministeren påpegede i samme forbindelse vigtigheden af, at det offentlige vælger bæredygtigt indkøb:

"Offentlig indkøb af bæredygtigt træ er med til at leverandørerne får det ind på hylderne".

Anne Halskov er kendt fra 'Nybyggerne' på TV2. Hun vandt Mad & Boligs designpris. Foto: Brian Kyed.

Her er prisvinderne
Årets Mad & Bolig designpris gik til Anne Halskov, der er kendt fra tv-programmet 'Nybyggerne' på TV2. Anne Halskov er blevet kåret af magasinets læsere for sin designstol.

Læs også: Ny partnerskab mellem Røde Kors og Rema 1000 om julehjælp

Årets Craftedpris, som blev uddelt af Trip Trap, gik til Stine Hedelund. Hun vandt prisen for sit gaderobemøbel, som ifølge kreativ direktør Malene Flensted Urup havde det rette kommercielle udtryk til at sætte i produktion hos Trip Trap. At få sit design sat i produktion hos firmaet var netop præmien ved at vinde Craftedprisen.

Hovedprisen FSC Design Award gik til Adam Holst Hoffbeck. Han kan se frem til en rejse til Sydøstasien, hvor han skal opleve bæredygtig skovbrug på tætteste vis.

"Et design skal kunne tale for sig selv og være dragende. Det er gældende for vores vinder i dag", sagde dommer Peter Bundgaard Rützou om Adam Holsts design.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

17.07.2024CSR.dk

Googles CO2-udledning eksploderer

26.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Helt grøn på klimakommunikation? Sådan undgår du faldgruberne

25.06.2024CSR.dk

Lejetøj hitter

24.06.2024CSR.dk

Derfor skal ESG-folk gå op i kommunikation

24.06.2024CSR.dk

ESG-kommunikation står med fem kritiske opgaver

20.06.2024Kunde & Co A/S

Sponseret

Seks principper til at få styr på din positionering og kommunikation omkring bæredygtighed

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)