Danske partnerskaber skal sikre bæredygtig vækst i sårbare lande

Kaffebønner, grøn cement og kølesystemer. Gennem tre nye partnerskaber skal Danfoss, FLSmidth og kaffeproducenten Slow Forest Coffee sikre bæredygtig vækst og grøn omstilling i Sydøstasien.

Skovlandbrug, Laos.

01.04.2022

CSR.dk

Med Danmark som hovedaktør har initiativet P4G (Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030) siden 2018 støttet partnerskaber, der gennem teknologi- og erfaringsudveksling bidrager til bæredygtig vækst, lokal jobskabelse og grøn omstilling i udviklingslande. P4G er et eksempel på de senere års udviklingspolitiske skifte, hvor bedre levevilkår i stadig større grad udvikles gennem erhverv, beskæftigelse og grøn omstilling.

Som et udtryk for det øgede fokus på erhvervslivets rolle skal tre nye partnerskaber blandt andet sikre grøn cement, lavere energiforbrug og gennemskuelighed for mikroproducenter i Sydøstasien. Samtidig skal danske erfaringer bidrage til, at grøn omstilling skaber lokale jobs og langsigtet vækst i de lande, hvor klimaudfordringerne rammer hårdest.

”Mange danske virksomheder har grydeklare løsninger, som direkte kan bidrage til at opnå verdensmålene og målsætninger fra Paris-aftalen i 2015. Ingen kan nå disse ambitiøse mål alene, og derfor støtter P4G-initiativet partnerskaber, som gør en forskel i udviklingslande. Det er opløftende, at danske virksomheder på tre så forskellige områder nu indgår i konkrete partnerskaber, der har potentialet til at blive kommercielt bæredygtige og samtidig kan gøre en forskel på den store klinge,” siger Iver Høj Nielsen, som er ansvarlig for det danske P4G-sekretariat.

Grøn cement i Vietnam
FL Smidth vil sammen med lokale partnere forløse Vietnams affaldsproblemer og gøre cementproduktionen mere bæ- redygtig. Partnerskabet vil blandt andet udfase kul som energikilde i produktionen og erstatte det med store affaldsmængder. Med henblik på at skabe en kopierbar model for cementfabrikker på tværs af Vietnam og andre lande sigter partnerskabet efter at genanvende op til 1.000 tons affald dagligt. Partnerskabet har modtaget et samlet beløb på 2,3 millioner kroner og strækker sig over to år. Global cementproduktion står i dag for cirka 8 procent af de globale CO2-udledninger.

Læs også: Virksomhederne glemmer miljøparametre som vand og affald i deres iver efter at reducere CO2

Energieffektivisering i Indonesien
Blandt Indonesiens mest klimabelastende og akutte udfordringer er forbruget af aircondition og nedkøling, som årligt stiger cirka 15 procent. Da kølesystemer har en andel på 15.4 procent af landets samlede energirelaterede udledninger, er energieffektivisering nødvendig for en grønne omstilling af den hastigt voksende økonomi. I det lys skal Danfoss og tænketanken Climate Policy Initiative bidrage med nye forretnings- og finansieringsmodeller for at øge energieffektiviseringen. Det nye partnerskab skal bidrage til, at standarder og finansieringsmodeller for energieffektivisering bliver rullet ud på tværs af landet. Der er gennem P4G afsat 1,1 millioner kroner til partnerskabet, som foreløbigt strækker sig over ét år.

Bæredygtig kaffeproduktion og skovbevaring i Sydøstasien
Et nyt partnerskab mellem danske Slow Forest Coffee, Verdensnaturfonden (WWF) og Systemiq skal hjælpe flere end tusind kaffefarmere med at få bedre handelsvilkår og gennemskuelige forsyningskæder. Partnerskabet, der har modtaget 2,15 millioner kroner i finansiering, skal over de næste 12 måneder bidrage til, at bæredygtig kaffe fra mikroproducenter i højere grad kan konkurrere med konventionelle masseproducenter. De senere år har naturkatastrofer, klimaforandringer og ustabile kaffepriser gjort livet uforudsigeligt for de mindre kaffefarmere. Aftalen sikrer et økonomisk fundament til at plante ny skov og intensivere for de sårbare bønder.

- MTN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet