Danske partnerskaber skal sikre bæredygtig vækst i sårbare lande

Kaffebønner, grøn cement og kølesystemer. Gennem tre nye partnerskaber skal Danfoss, FLSmidth og kaffeproducenten Slow Forest Coffee sikre bæredygtig vækst og grøn omstilling i Sydøstasien.

Skovlandbrug, Laos.

01.04.2022

CSR.dk

Med Danmark som hovedaktør har initiativet P4G (Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030) siden 2018 støttet partnerskaber, der gennem teknologi- og erfaringsudveksling bidrager til bæredygtig vækst, lokal jobskabelse og grøn omstilling i udviklingslande. P4G er et eksempel på de senere års udviklingspolitiske skifte, hvor bedre levevilkår i stadig større grad udvikles gennem erhverv, beskæftigelse og grøn omstilling.

Som et udtryk for det øgede fokus på erhvervslivets rolle skal tre nye partnerskaber blandt andet sikre grøn cement, lavere energiforbrug og gennemskuelighed for mikroproducenter i Sydøstasien. Samtidig skal danske erfaringer bidrage til, at grøn omstilling skaber lokale jobs og langsigtet vækst i de lande, hvor klimaudfordringerne rammer hårdest.

”Mange danske virksomheder har grydeklare løsninger, som direkte kan bidrage til at opnå verdensmålene og målsætninger fra Paris-aftalen i 2015. Ingen kan nå disse ambitiøse mål alene, og derfor støtter P4G-initiativet partnerskaber, som gør en forskel i udviklingslande. Det er opløftende, at danske virksomheder på tre så forskellige områder nu indgår i konkrete partnerskaber, der har potentialet til at blive kommercielt bæredygtige og samtidig kan gøre en forskel på den store klinge,” siger Iver Høj Nielsen, som er ansvarlig for det danske P4G-sekretariat.

Grøn cement i Vietnam
FL Smidth vil sammen med lokale partnere forløse Vietnams affaldsproblemer og gøre cementproduktionen mere bæ- redygtig. Partnerskabet vil blandt andet udfase kul som energikilde i produktionen og erstatte det med store affaldsmængder. Med henblik på at skabe en kopierbar model for cementfabrikker på tværs af Vietnam og andre lande sigter partnerskabet efter at genanvende op til 1.000 tons affald dagligt. Partnerskabet har modtaget et samlet beløb på 2,3 millioner kroner og strækker sig over to år. Global cementproduktion står i dag for cirka 8 procent af de globale CO2-udledninger.

Læs også: Virksomhederne glemmer miljøparametre som vand og affald i deres iver efter at reducere CO2

Energieffektivisering i Indonesien
Blandt Indonesiens mest klimabelastende og akutte udfordringer er forbruget af aircondition og nedkøling, som årligt stiger cirka 15 procent. Da kølesystemer har en andel på 15.4 procent af landets samlede energirelaterede udledninger, er energieffektivisering nødvendig for en grønne omstilling af den hastigt voksende økonomi. I det lys skal Danfoss og tænketanken Climate Policy Initiative bidrage med nye forretnings- og finansieringsmodeller for at øge energieffektiviseringen. Det nye partnerskab skal bidrage til, at standarder og finansieringsmodeller for energieffektivisering bliver rullet ud på tværs af landet. Der er gennem P4G afsat 1,1 millioner kroner til partnerskabet, som foreløbigt strækker sig over ét år.

Bæredygtig kaffeproduktion og skovbevaring i Sydøstasien
Et nyt partnerskab mellem danske Slow Forest Coffee, Verdensnaturfonden (WWF) og Systemiq skal hjælpe flere end tusind kaffefarmere med at få bedre handelsvilkår og gennemskuelige forsyningskæder. Partnerskabet, der har modtaget 2,15 millioner kroner i finansiering, skal over de næste 12 måneder bidrage til, at bæredygtig kaffe fra mikroproducenter i højere grad kan konkurrere med konventionelle masseproducenter. De senere år har naturkatastrofer, klimaforandringer og ustabile kaffepriser gjort livet uforudsigeligt for de mindre kaffefarmere. Aftalen sikrer et økonomisk fundament til at plante ny skov og intensivere for de sårbare bønder.

- MTN

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

21.02.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sidste chance for at være med i Klimakampen

19.02.2024CSR.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

19.02.2024CSR.dk

Nu kan du sende din brugte madras til genanvendelse

19.02.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nykredit er Årets Grønne Indkøber 2023

16.02.2024CSR.dk

Stort set ingen forklaring på kæmpe hop i CO2-udledning

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grønjordsvej 2, 2300 København S.

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Lær at sætte mål for ligestilling | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den første af tre, hvor du får værktøjer og templates, der hjælper dig på vej og klæder dig på til at sætte ambitiøse og målbare mål for at fremme ligestilling og kvinder i ledelse, samt at implementere dette i virksomhedens strategi.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online