Danmarks største event mod madspild

Torsdag den 9. oktober finder Danmarks største event mod madspild sted på Rådhuspladsen i København. To ministre lægger vejen forbi.

Selina Juul er stifter af bevægelsen 'Stop Spild af Mad', som sammen med Miljøministeriet har arrangeret event mod madspild torsdag den 9. oktober..

08.10.2014

CSR.dk

Danmark er ifølge ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen blandt de bedste, når det handler om at sætte madspild på dagsordenen. Emnet ”madspild” bliver i høj grad også sat på dagsordenen torsdag den 9. oktober, hvor Miljøministeriet sammen med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad har inviteret til Danmarks største event mod madspild på Rådhuspladsen i København.

Læs også: Dansk Supermarked i front for nyt madspildsprojekt

Begivenheden byder på taler fra blandt andre fødevareminister Dan Jørgensen og miljøminister Kirsten Brosbøl. Derudover vil de besøgende kunne smage på gratis overskudsmad og besøge boder med repræsentanter fra WWF Danmark og Kokke- og restaurantskolen.

Flere virksomheder arbejder sammen
Til eventen den 9. oktober arbejder Rema 1000, Projekt Hjemløs, Meyers Madhus og Katrine & Alfreds tomater sammen.

Allerede dagen inden, onsdag den 8. oktober, påbegynder Coop i et samarbejde med Hotel- og restaurantskolen kampen mod madspild. Det sker ved, at flere kokkeelver vil stå til rådighed fra klokken 16-18 i Super Brugsen på Nørrebrogade. Her vil eleverne hjælpe de handlende med at købe ind på bæredygtig vis. Kunderne får gode råd til, hvad de skal købe for på bedst mulig måde at kunne udnytte de råvarer, de har liggende derhjemme.

En del af regeringens strategi
Begivenheden torsdag den 9. oktober er en del af regeringens strategi for forbyggelse af affald, og dele af strategien har netop fokus på madspild.

"Når vi smider god mad i skraldespanden, er det både skidt for miljøet og for pengepungen. En typisk dansk husstand smider hvert år mad ud for 3.200 kr. Det skal vi gøre noget ved, og vi skal have alle med. Derfor er jeg glad for et initiativ som det her, hvor vi er mange aktører, der sætter fokus på madspild og inspirerer til, hvordan vi undgår at smide god mad ud. I regeringens kommende strategi for forebyggelse af affald indgår der netop en række tiltag mod madspild", siger miljøminister Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

Læs også: Roskilde Festival går til kamp mod madspild

Arrangementet finder sted mellem klokken 14 til 17, og ud over Dan Jørgensen og Kirsten Brosbøl vil der også kunne høres taler fra overborgmester Frank Jensen, direktør i FN’s miljøorganisation UNEP John M. Christensen og generalsekretær i WWF Gitte Seeberg.

Læs mere om eventen her.

-KLZ

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

08.12.2023CSR.dk

Ny koalition vil skabe både handling og håb for biodiversitet

08.12.2023CSR.dk

Tilskud til klimafond kommer fra ulandsbistanden: Man sender regningen til dem, man hjælper, mener aktører

08.12.2023CSR.dk

Ny IEA-rapport prikker huller i Danmarks klimaplaner

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - København, 12.-13. december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V