Danmarks festivaler giver overskydende mad til socialt udsatte

Flere af landets festivaler skærper indsatsen mod madspild. Det sker ved et samarbejde med organisationen FødevareBanken, der indsamler overskydende mad og fordeler det til socialt udsatte.

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. Senest har organisationen været på Roskilde Festival og indsamle overskydende mad fra omkring 80 madboder. Arkivfoto..

11.07.2018

CSR.dk

Sommeren er skudt i gang, og det samme er festivalssæsonen. Det betyder, at tusindvis af glade festivalgængere mødes for at høre god musik i solen, mens de nyder masser af øl og ikke mindst mad.

Madspild er derfor næsten en uundgåelig konsekvens af sommerens festivaler. Men efterhånden har de fleste festivaler taget udfordringen op og igangsat initiativer for at undgå dette.

Læs også: Organisation: Luftfragtindustri bør sætte egne standarder mod madspild 

En af løsningerne er FødevareBanken, der er en non-profit organisationen, som i løbet af festivalernes sidste dage henter overskydende mad, hvorefter det fordeles til socialt udsatte. Og det er noget flere af landets største festivaler, som Northside, Tinderbox og Roskilde Festival benytter sig af.

”FødevareBankens systematik, vores kølebiler og placering af lagre over hele Danmark gør, at vi er en attraktiv partner og kan sørge for at logistikken kan fungere. At maden så tilmed går til socialt udsatte er noget alle kan se en mening med”, siger Karen-Inger Thorsen, direktør i FødevareBanken. 

Roskilde Festival forebygger madspild
Senest ved den netop afsluttede Roskilde Festival var det FødevareBanken, der i samarbejde med konsulentvirksomheden Rub & Stub samlede, registrerede og fordelte overskudsvarer fra omkring 80 madboder, der sammenlagt forsynede 130.000 festivalgængere henover den uge, hvor festivalen løb af stablen.

”Roskilde Festival har forebygget madspild ved, i samarbejde med boderne på festivalen, at indsamle og donere overskudsmad til udsatte borger i mere end ti år. Men vi vil gerne udbygge indsatsen, derfor har vi udvidet med samarbejdspartnere, som har gode erfaringer med bl.a. dataindsamling og generelt madspildsforebyggende arbejde”, siger divisionschef for Roskilde Festival, Hans Christian Smed. 

Foruden mad bliver der indsamlet data, som gør festivalerne klogere på, hvordan man i fremtiden minimerer madspild yderligere.

Læs også: Indspark: Undgå madspil gennem Det Runde Bord

Senere på sommeren tager FødevareBanken til Skanderborg, når Smukfest går i luften.

Også til events som DHL løbet, Royal Run og Skole OL har FødevareBanken stået for indsamling af mad og overlevering til blandt andet væresteder, herberger og kvindecentre.

- EST

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024Plastic Change

Sponseret

167 organisationer i opfordring til verdens ledere: Plastikproduktionen skal ned!

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

09.12.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K