Analyse: Forbrugere viser ingen nåde, hvis banken mangler klimabevidsthed

Flere og flere forbrugere har bæredygtighed i tankerne, når der skal vælges bank. I så høj grad, at de faktisk vil gå andetsteds, hvis banken ikke har nok klimabevidste produkter. Det viser en ny undersøgelse.

I undersøgelsen vil flere forbrugere gerne købe ydelser fra selskaber, hvor bæredygtighed står højt på listen. Arkivfoto..

10.01.2022

CSR.dk

Bæredygtighed er efterhånden blevet en del af normalen og et vigtigt kriterie, når forbrugeren skal tage beslutninger. Også når det kommer til at vælge bank. Det konkluderer en undersøgelse, som konsulenthuset Simon-Kucher & Partners har lavet i samarbejde med datavirksomheden Dynata.

Det skriver Børsen Pro.

Læs også: Danskerne bør placere deres pensionsinvesteringer grønnere, mener professor

Ifølge undersøgelsen er en tredjedel af danske bankkunder villige til at skifte bank, hvis de mener, at den nuværende ikke er bæredygtig nok. Derudover svarer 39 procent, at de inden for det næste år grundigt vil tjekke, om deres bank er grøn nok.

Der tegnes imidlertid et andet billede, hvis man spørger landets banker. Her svarer Danske Bank, Sydbank, Nordea, Nykredit, Arbejdernes Landsbank, Jyske Bank og Ringkjøbing Landbobank, at de ikke oplever, at kunderne springer fra grundet manglende bæredygtighed.

Det er dog stadig et vigtigt parameter, som kundernes tilfredshed med banken bindes op på, mener Christian Bach Jensen, der er chef for bæredygtighed for privat- og erhvervskunder i Danske Bank blandt andet.

God service kræver god rådgivning
Ifølge Morten Kaae Sørensen, der er partner hos Simon-Kucher & Partners og medforfatter til undersøgelsen, kan rådgivning om, hvordan man som forbruger mindsker sit klimaaftryk være attraktivt både for forbrugeren og bankens konkurrenceevne.

Læs også: Bæredygtige fonde kan stadig indeholde investeringer, der langt fra vil kunne klassificeres som grønne

“Der er pres på priserne, og kunderne stiller i højere grad krav til det, som bankerne tager sig betalt for. De kigger på, hvad de får ud af deres rådgivning, og jeg tror, at rådgivning om bæredygtighed kan være noget af det, som kunderne ser stor værdi i. Samtidigt er det et godt argument at bruge for bankerne, når kunderne stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor de tager betaling for deres rådgivningsprodukter”, siger han til Børsen Pro.

Forbrugerens bæredygtige fokus strækker sig også udover valget af bank, viser undersøgelsen. 41 procent af de adspurgte svarer nemlig, at bæredygtighed også er med i overvejelserne, når der skal købes ydelser af fx pensions- og forsikringsselskaber samt andre virksomheder i den finansielle sektor generelt.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Navigating Corporate Cultures:

Contrasts between Nordic and East/Southern African Companies

Dato

08.12.2023

Tid

09:30

Sted

kortlink.dk/2np2k

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online