Hæder til gas og græshopper

To vidt forskellige projekter løb med hver sin udgave af 360 grader-prisen, der blev uddelt i denne uge. Mens Flonidan arbejder med bæredygtige gasmålere, så vil Hop indsamle græshopper i Uganda, til glæde for de lokale bønder.

Direktør for DIEH, Mette Boye, bød velkommen og præsenterede juryen. Foto: Anders Kampmann.

22.09.2017

Anders Kampmann, CSR.dk

CEO for Flonidan, Sten Dyrmose, modtog prisen sammen med HSE-IS Coordinator Buggi Buch Widell. Foto: Anders Kampmann.

Horsensbaserede Flonidan, som vandt i kategorien Etableret virksomhed, arbejder med at sænke spild og ressourceforbrug omkring produktion af gasmålere, blandt andet ved at gentænke design og genbruge materialer. Det indebærer eksempelvis at målerne nemt kan skilles ad i forbindelse med reparation, ligesom Flonidans forretningsmodel indebærer, at virksomheden får de udtjente målere retur, så komponenterne kan genanvendes.

360 grader-prisen er en anerkendelse af den indsats, som Flonidan har gjort for at skabe en mere bæredygtig og energivenlig produktion, og det skaber selvsagt glæde hos de ansvarlige: ”Vi har arbejdet hårdt for at styrke forretningen. Prisen er en stor motivator til at fortsætte det gode arbejde”, siger CEO i Flonidan, Sten Dyrmose.

I kategorien Start up gik prisen til virksomheden Hop, der er startet af to tidligere studiekammerater på Aalborg Universitet, Petrea Krag Burba og Niels Bach. Sammen har de udviklet (og udvikler fortsat) opfindelsen Prolect, der skal indsamle græshopper fra landbrugsjordene i Uganda til videresalg på det lokale og internationale marked.

Græshopper har en speciel status i Uganda, hvor de både er en plage for bønderne, fordi de store sværme kan ødelægge høsten, og samtidig anses som en delikatesse, da de er en næringsrig spise, der både indeholder store mængder protein og fedt. Derfor slår Prolect, der skal produceres bæredygtigt med bl.a. solpaneler, så at sige to græshopper med et smæk.

De to stiftere af Hop, Petrea Krag Burba og Niels Bach, tager tilbage til Uganda i starten af oktober for at arbejde videre med deres projekt. Foto: Anders Kampmann.

”Vi var glade bare for nomineringen, så at vi vinder gør os både beærede og stolte. Promovering er altid vigtigt, og en pris som den her kan helt sikkert åbne nogle døre og være med til at give os noget netværk, når vi på sigt skal til at tiltrække investorer. Det er vigtigt at understrege, at vi ikke har et færdigudviklet produkt endnu, ligesom vores businesscase stadig er under opbygning, men det gør jo samtidig denne her anerkendelse endnu bedre”, sagde Petrea Krag Burba til CSR.dk efter overrækkelsen på Børsen.

Vidt forskellige jurybedømmelser
Begge virksomheder livepitchede deres koncepter foran en jury på fem erfarne erhvervsfolk med bl.a. Ilse Jacobsen, der er kendt fra Løvens Hule, Troels Børrild fra Mellemfolkeligt Samvirke og Sandja Brügmann fra The Passion Institute.

Lige så forskellige, de to virksomheder er, lige så meget adskilte de to voteringsprocesser sig, fortæller Sandja Brügmann efterfølgende CSR.dk.

”Omkring Flonidan var der en del diskussion, men vi pegede på dem, fordi de har formået at ændre ledelses mindset, og intern adfærd hen imod en mere bæredygtig forståelse og ageren af forretningsførelse. Adfærdsændring er en udfordrende størrelse, og selvom Flonidan ikke er i mål som bæredygtig virksomhed, så har de taget de første og oftest sværeste skridt i processen. Fordi forretningspotentialet er stort, trods det bæredygtige stadig lakker, valgte juryen at belønne Flonidan med 360 Grader-prisen med den opfordring, at der tænkes endnu mere bæredygtigt i forhold til nye, vedvarende energikilder”, lyder det.

Læs også: Dansk plastikpose skal rense drikkevand i Afrika

Græshopper er både en plage og en delikatesse i Uganda. Derfor kan Hops indsamlingskoncept blive en dobbeltgevinst for de lokale landmænd, der dels kan få skånet deres høst, og dels tjene på at sælge insekterne videre. Foto: Hop/facebook..

Nærmest lige modsat var overvejelserne omkring Hop, som fik ros fra hele panelet.

”Hop var en klar vinder, som alle i juryen var enige om var en 1’er. Passionen er tydelig i de to stiftende partnere, og passionen er vitterligt den allervigtigste ingrediens. Virksomheden udviser lokal forståelse af et problem, der løses på kreativ vis. Løsningen skaber merindkomst for de involverede bønder og produktet fødes ind i en forbrugeradfærd, der allerede ser produktet som en eftertragtet delikatesse. Det er en opstartsvirksomhed, så der er logistiske og forretningsmæssige områder, der endnu ikke er helt på plads – hvilket er helt naturligt. Jeg håber, de får en god forretningsstrateg på her i startfasen for også at sikre økonomisk vinding”, siger Sandja Brügmann.

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

28.05.2024CSR.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

23.05.2024P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

Nye risikoprofiler i P+ Bæredygtig

22.05.2024Valified

Sponseret

Årets SMV 2024: Valified som Guld Partner

14.05.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedsrapport: Bæredygtighed i Elis 2023 er netop offentliggjort

13.05.2024CSR.dk

Klar tale om kompensation fra nordiske forbrugermyndigheder

13.05.2024CSR.dk

Greenwash-lovens lange arm i praksis

30.04.2024CSR.dk

NGO indtager ny rolle som leverandør af konferenceydelser

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Kursus
2-dages intensivt kursus i bæredygtighed for freelancekonsulenter

Er du selvstændig konsulent og vil du gerne vide, hvordan den bæredygtige omstilling påvirker virksomheder, og hvad den betyder for dig som rådgiver, projektleder eller forandringsleder?

Dato

28.05.2024

Tid

08:30

Sted

VIBENSHUS Lyngbyvej 2, 2100 Østerbro

Dansk Erhverv
Konference
BusinessTalk: Samarbejde på tværs af rådgiverbranchen

Hvad sker der, når to rådgivningsvirksomheder, som er eksperter på hver deres fagområde, går sammen og skaber et fælles produkt?

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Slotsholmsgade 1, 1217 København K

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Få ESG i hjertet af organisationen

Ønsker du at lære hvordan du får bæredygtige business ambitioner og ESG-mål omsat til daglige handlinger?

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen