250 virksomheder i modebranchen endelig i mål med nyt værktøj

Lancering af fælles mærkningsordning et vigtigt skridt mod bedre overblik og mere gennemsigtighed i modebranchen. Efter ti års udviklingsarbejde bliver H&M blandt de første til at bruge nyt kommunikationsværktøj.

Grafik: Sustainable Apparel Coalition.

27.05.2021

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Siden Walmart og Patagonia i 2009 etablerede Sustainable Apparel Coalition (SAC) med det formål at finde en måde at definere og måle bæredygtighed i modebranche, har SAC's stadig flere medlemmer arbejdet på at etablere en mærkningsordning, som kan bruges til at kommunikere til forbrugerne.. En måde som kan anskueliggøre det enkelte stykke tøjs påvirkning af miljø og sociale forhold på en nemt og letforståelig måde til forbrugerne. 

Kendt som Higg Indexet har SAC’s flere end 250 virksomhedsmedlemmer fra alle led i modebranchens værdikæde leveret miljødata for sine produkter, deltaget i forbrugertests og givet input til udvikling af værktøjet.

Læs også: Økologisk bomuld gør ikke en t-shirt bæredygtig

Og nu er det her! D. 27. maj 2021 har SAC og virksomhederne, som deltager i den første fase af udrulningen ,derfor sendt pressemeddelelser ud om, at nu sker det. Nu lancerer man – hos en begrænset gruppe medlemmer ”Higg Index Sustainability Profiles”.

Higg Index Sustainability Profile bruges til at give et produkt karakter på en skala fra ”baseline” til ”3”. Baseline” gives til produkter, der er lavet af konventionelle materialer, og karaktererne 1,2 og 3 tildeles til produkter lavet af materialer med en lavere miljøbelastning. Kunder vil også have mulighed for at se detaljeret information om produktets indflydelse på vandforbrug, global opvarmning, brugen af fossile brændstoffer samt vandforurening.

H&M og Norrøna først ude
Den udvalgte gruppe af virksomheder består af Boozt, C&A, Calvin Klein and Tommy Hilfiger (ejet af PVH Corp.), Columbia Sportswear, H&M, Helly Hansen, JustWears, Lenzing AG, Norrona, PUMA, Salomon og Zalando.

De har alle forpligtet sig til, at de på online salgskanaler i USA og Europa og på en bred vifte af produkter vil offentliggøre information, som er beregnet og kommunikeret ens på tværs af produktkategorier og mærker. Netop dette har altid være SAC’s ambition.

H&M og den norske producent af outdoortøj, Norrøna, vil allerede fra d. 27. maj have ”Higg Index Sustainability Profiles”, som det officielt hedder, for udvalgte produkter på deres online shops i USA og Europa. Øvrige deltagere vil integrere Higg i de kommende måneder.

”Vi er virkelig glade for at kunne lancere den første version af Higg Index Sustainability Profile, der gør det muligt for kunder at se produkter miljøbelastning. Tjenesten er nu tilgængelig på et udvalg af produkter på tværs af vores 31 europæiske onlinemarkeder samt vores onlinemarked i USA. Det er en betydningsfuld milepæl for os at nå hertil, og vi har arbejdet intenst på dette i mere end et årti. Vi tror fuldt ud på, at gennemsigtighed er nøglen til at transformere modeindustrien, og vi er spændte på at se redskabet udvikle sig, så vi fremover kan dele langt flere miljømæssige og sociale informationer med vores kunder – på tværs af vores produkter”, fortæller Pascal Brun, Head of Sustainability i H&M i en pressemeddelelse.

Grafik: Sustainable Apparel Coalition.

En verden af værktøjer i udvikling
Bag Higg Index Sustainability Profiles – som er et forholdsvist letforståeligt kommunikationsværktøj ligger en del forskellige værktøjer til måling, dataindsamling og certificering af data fra Higg, som arbejder på at færdiggøre flere moduler over de kommende år. 

Det gælder f.eks. miljødata fra produktionsfaciliteter og fra administration- og salgssteder. Planen er, at man fra tidligt i 2023 også har sociale data fra produktionsfaciliteter med, og man vil dermed have bevæget sig ganske tæt på at være "det første holistiske system til kommunikation af bæredygtighedsperformance gennem et produkts livscyklus", som SAC skriver i sin pressemeddelelse. 

Læs også: Modebranchen skal ned på halvdelen af nuværende udledninger

“Den eneste måde at bekæmpe greenwashing på er konsistens og sammelignelighed i data. Vi har brug for et og kun et system, hvor hele modebranchen leverer data på alle fabrikkerne, alle produkterne, alle materialerne og de forskellige dele af driften. Higg har indsamlet og oragniseret denne type data i årevis - vi arbejder med mere end 45.000 brugere," siger Jason Kibbey, som er leder af Higg til Yahoo.com. 

Higg har tilsyneladende brug for yderliger hjælp til arbejdet. De søger i hvert fald en Director of Higg Facility Tools lige nu. Man kan ansøge her

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

23.02.2024CSR.dk

Too Good To Go reddede mere end 120 millioner måltider i 2023

20.02.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Modtag en gratis prøve på fremtidens blomster

20.02.2024Optimeet ApS

Sponseret

Bæredygtighed i fokus på Optimeet Messen

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre

16.02.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Ny analyse: Bæredygtighed accelererer bredt i dansk erhvervsliv

16.02.2024CSR.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

07.02.2024CSR.dk

Ny rapport: Forbrugere tror ikke på virksomheders bæredygtighedsbudskaber

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

Lidl Danmark

CSR Intern, Efterår 2024

Vil du have erfaring på CV’et fra Europas største dagligvarekæde og være med til at gøre en forskel inden-for den grønne dagsorden? Og ønsker du at få hands-on erfaring med ’Corporate Social Responsibility’ (CSR) opgaver? Så er det måske dig, der er vores kommende CSR-praktikant til Lidl Danmark til efteråret 2024.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

24.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse – ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, hvor det bliver lovpligtigt for store energiforbrugende virksomheder at implementere et certificeret energiledelsessystem.

Dato

26.02.2024

Sted

København, Nordhavn

CBS Executive Fonden
Uddannelse
HIGH PERFORMANCE LEADERSHIP

High Performance Leadership uddannelsen giver dig mulighed for at løfte dit lederskab til det næste niveau i mødet med undervisere fra fire forskellige verdener. Vi bringer praktik og teori sammen. Fordi vi ved, at den ypperste form for inspiration og læring skabes i mødet med de bedste fra sportens, kunstens og erhvervslivets verdener. Folk som alle har præsteret lederskab i verdensklasse. Og parrer vi deres praktik med videnskabens teoretiske, analyserende tilgang, åbnes nye muligheder for mennesker og virksomheder.

Dato

26.02.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg, Danmark