170 kantiner skifter til økologiske citrusfrugter

Alle citrusfrugter der triller igennem Fazer Food Services’ kantiner overgår til et økologisk sortiment fra februar 2020.

Fra februar 2020 finder du kun økologiske citrusfrugter hos Fazer Food Services. Foto: Colourbox.dk .

31.01.2020

CSR.dk

Økologimærket garanterer en dyrkning, hvor både brugen af sprøjtemidler og overfladebehandling er afskaffet eller begrænset.

De økologiske citrusfrugter er et initiativ, der sker på baggrund af en lang historie med økologiske varer. Udviklingen glæder adm. direktør i Fazer Food Services A/S, Morten Hammerich.

”Det er vigtigt for os at kunne præsentere og tilberede en god og veludført madoplevelse for vores gæster. Desuden er det essentielt, at vores kunder forstår, at vi tager ansvar og har holdninger til den mad, vi serverer.”

Det Økologiske Spisemærke i over 130 kantiner

Over 130 af deres kantiner landet over har allerede opnået enten sølv- eller bronzemærket i Det Økologiske Spisemærke.

De økologiske citrusfrugter bliver en del af et storforbrug af økologiske varer i Fazer Food Services. Årligt bliver der tilberedt mere end 4 mio. kg økologiske varer i kantinerne, der omtrent svarer til 40 % af det totale råvareindkøb.

Kantinerne har derudover budt på udelukkende økologiske bananer siden 2011 og økologiske æg siden 2018. I 2019 købte Fazer Food Services over 140.000 kg citrusfrugter, hvoraf omtrent 50.000 kg allerede var økologiske, størstedelen citroner.

Økologi der giver mening

Økologi er vigtigt hos Fazer Food Services og hænger tæt sammen med en skarp, bæredygtig udvikling. De to udelukker ikke hinanden, hvis det rette mix af råvarer anvendes. De økologiske citrusfrugter er et resultat af et ansvarligt indkøb, der skal forbedre produkterne og madoplevelsen på tværs af kantinerne. Det er også et tiltag, som forbedrer vandmiljøet og hjælper biodiversiteten.

Overgangen til et økologisk sortiment af citrusfrugter giver mening i en større sammenhæng - bl.a. med større frihed i køkkenerne da kokkene kan bruge skrællerne til madlavning. Her spiller madspild ligeledes en rolle. Og madspild er et centralt fokuspunkt i Fazer Food Services’ mål for en bæredygtig fremtid.

Bureau Veritas

Sponseret

Understand Climate Footprint Calculations – LCA, EPD, PEF and the GHG Protocol Explained

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

16.09.2025Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Toyota Material Handling Danmark certificeret i LEAN Service Excellence

11.09.2025CSR.dk

Resiliens: Sådan bliver I klar til at håndtere den næste krise

11.09.2025CSR.dk

Første automat af genanvendte strømpebukser åbner i Danmark

10.09.2025Etisk Handel Danmark

Sponseret

Små valg, stor forskel – hvem vinder Verdens Bedste Indkøber?

10.09.2025CSR.dk

SCM er (også) en politisk disciplin

09.09.2025Etisk Handel Danmark

Sponseret

Ny guide: Gør en forskel med dit kaffeindkøb

09.09.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Fra kaffecykel til millionforretning

08.09.2025BSR

Sponseret

Mining and the Just Transition: Putting People at the Center of the Energy Transition

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Root cause analysis is used to improve process and product quality, minimize safety risks, and meet regulatory requirements.

Dato

16.09.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
NIS2 Foundation

Lær hvordan direktivets krav implementeres effektivt med afsæt i ledelsesstandarderne ISO 27001 og ISO 22301

Dato

17.09.2025

Sted

København

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Ligestilling, Diversitet og Ledelsessystemet Introduktion til DS 5001 og ISO 30415

Ligestilling og diversitet er for alvor kommet på virksomhedernes dagsorden og flere studier peger på, at et strategisk fokus på emnet skaber robuste virksomheder, tilfredse medarbejdere og bedre bundlinjer. Med andre ord er der god grund til at have et stærkt fokus på diversitet, men hvordan får man hjulpet udviklingen og virksomhedskulturen i den rigtige retning.

Dato

17.09.2025

Sted

Odense

Bureau Veritas
Kursus
CSRD - bæredygtighedsrapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG). I første omgang omfatter CSRD større virksomheder, men det forventes, at direktivet ligeså vil påvirke små- og mellemstore, idet de store virksomheder vil søge information i deres leverandørkæde.

Dato

17.09.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

17.09.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

17.09.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København