WWF kritiserer fire danske pensionsselskaber for deres klimaindsats

Verdensnaturfonden giver fire danske pensionsselskaber kritik for deres klimaindsats. Nu overrasker det ene pensionsselskab med enorm grøn investering.

Kritikken kommer kort efter, at den samlede danske pensionssektor præsenterede deres handlingsplan, der forpligter selskaberne til at investere 350 milliarder kroner i grøn omstilling frem mod 2030..

08.10.2019

CSR.dk

Fire danske pensionsselskaber er for uambitiøse på klimafronten, sådan lyder dommen i en ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden. 

Rapporten der for femte gang ranglister de danske pensionsselskabers grønne investeringer peger særligt på, at de fire selskaber, Danica Pension, Velliv, PBU og Topdanmark endnu ikke har integreret Paris-aftalen i deres investeringspolitik. Det skriver Finans.dk

Læs også: Danskerne ved ikke om deres pensionsformue investeres sort eller grønt

Kritikken kommer kort efter, at den samlede danske pensionssektor præsenterede en handlingsplan, der forpligter selskaberne til at investere 350 milliarder kroner i grøn omstilling frem mod 2030.

”Som store finansielle spillere mener vi, at de danske pensionsselskaber har et ansvar for, at deres investeringer ligger på linje med Paris-aftalen. Dertil kommer, at de også løber en investeringsmæssig risiko ved ikke at forholde sig til klimaforandringerne,” siger Trine Glue Doan, der er seniorrådgiver i Verdensnaturfonden.

Ifølge Verdensnaturfonden skal man ikke undervurdere de danske pensionsselskabers betydning for den globale klimaindsats, da pensionsselskaberne råder over en pensionsformue på over 4.000 milliarder kroner og otte af de danske selskaber er med på bæredygtighedens top-100 i Europa.

Sætter skub i klimasatsning
I Verdensfondens rapport placerer Danica Pension sig som nummer 11 ud af 16 selskaber. Pensionsselskabet erkender, at deres investeringer ikke har været grønne nok, men til gengæld vil det nu sætte skub i klimainvesteringerne.

Danica Pension har således, kort efter WWF's rapport blev udgivet, forklaret, at de alene står for over en fjerdedel af pensionssektorens klimasatsning, og at de i løbet af de næste 10 år vil gå efter at øge deres grønne investeringer fra 11 milliarder til 100 milliarder kroner. Det skal gøre det til et af Danmarks grønneste pensionsselskaber. Det skriver Finans.dk.

De individuelle selskabers investeringer i pensionsselskabernes samlede satsning på 350 mia. har ikke tidligere været kommunikeret offentligt.

Læs også: Danske pensionskasser melder klar til enorm investering i grøn omstilling

WWF Verdensnaturfonden glæder sig over Danicas grønne investeringsplan, men siger også, at det egentlig ikke var det, kritikken i rapporten handlede om.

"Danica Pension har overrasket positivt med denne udmelding. Mål om grønne investeringer er dog i sig selv ikke nok. Det er afgørende, at Danica Pension får integreret klima systematisk i sin investeringspolitik og kommer på linje med Paris-aftalen," siger Trine Glue Doan.

Erkender uambitiøs klimastrategi

Velliv og PBU meddeler, at de arbejder på at lave nye klimastrategier. I Velliv forventer man at være klar i løbet af efteråret, mens PBU vil satse på at lancere nye klimaløfter i foråret 2020.

I bunden af WWF’s klimarangliste ligger Topdanmark. Selskabet scorer kun 1 af 12 mulige point. Finans.dk har ikke kunne få et interview med selskabet, men i et skriftligt svar skriver Henrik Thornval, finanschef i Topdanmark følgende til Finans.dk:

”Undersøgelsen giver et usikkert billede af virkeligheden, da den ikke rangerer selskaberne efter, hvordan de reelt handler. Man bør se på de faktiske investeringer. Topdanmark har ingen investeringer i termisk kul og tjæresand. Vi har 749 millioner kroner i olie og gasselskaber, mens vi har 3 milliarder kroner i grønne investeringer. I et marked, hvor forbruget af fossile brændsler på verdensplan er langt højere end forbruget af grønne energier, er det en meget grøn investeringssammensætning.”

- MGC

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

Klima-ballade blandt investorer

28.05.2024Schneider Electric

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

27.05.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Fra resttekstiler til puder og tæpper

24.05.2024Denteks A/S

Sponseret

Kemi- og vandforbruget i tekstilindustrien: Det kan gøres grønnere!

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 3

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online