Undersøgelse: Mangfoldige teams styrker ledelsesudvikling

Det er god træning at lede mangfoldige teams. Ifølge en ny undersøgelse styrker det udvikling og kompetencer inden for blandt andet kommunikation, relationsopbygning og talentudvikling.

Der kan være mange fordele at hente ved at have en forskelligartet medarbejderstab. En af dem kan være at udvikle kompetente ledere karakteriseret af en fleksibel ledelsesstil med mange facetter, vurderer nyt forskningsprojekt fra ISS. Arkivfoto..

29.08.2017

CSR.dk

Det danske arbejdsmarked er inden for de seneste ti år blevet mere internationalt.

Ifølge nye tal har 336.840 udenlandske statsborgere fundet vej til danske arbejdspladser i løbet af 2016 – det er en stigning på næsten 45 procent siden 2008.

Det er med til at give mangfoldighed på arbejdspladserne, og ifølge et nyt forskningprojekt skal man som leder skynde sig at komme til at lede mangfoldige grupper. 

Mangfoldige teams giver bedre ledere
Forskningsprojektet, som er udført i samarbejde mellem ISS, nok verdens største udbyder af facility services, og CBS, viser at der er flere fordele ved at lede en sammensat medarbejderstab.

Således viser en observation af daglige ledelsespraksisser og interviews med 30 mellemledere i ISS, at den daglige ledelse af mangfoldige teams rummer et stort potentiale for at udvikle kompetente ledere karakteriseret af en fleksibel ledelsesstil med mange facetter, skriver Ledernes Hovedorganisation.

Læs også: Danmark er Skandinaviens sorte får, når det gælder kvinder i bestyrelser

Det skyldes blandt andet, at man som leder af et mangfoldigt team ikke kan nøjes med at udøve én form for ledelse, men at man i stedet kontinuerligt tilpasser sin ledelsesstil til teamets sammensætning, til de enkelte teammedlemmers kompetenceprofiler, til den sociale og faglige dynamik i teamet og til opgavens karakter.

Evner lederen at navigere i og tilpasse sig en dynamik af forskellighed, udvikler lederen en relationsorienteret, empatisk og kompetenceudnyttende ledelsesstil, der er præget af fleksibilitet, omstillingsparathed og medmenneskelig indsigt, skriver Ledernes Hovedorganisation.

Samtidig peger ISS-undersøgelsens resultater på, at den daglige ledelse af mangfoldige teams er med til at styrke lederes kompetencer inden for kommunikation, relationsopbygning og talentudvikling.

Mange fordele ved mangfoldighed i medarbejderstab
Tidligere raporter fra ISS: ’Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS’ og ’Mangfoldig ledelse giver større indtjening’, har vist at der er økonomiske fordele ved mangfoldighed. Det bakkes op af 

Derudover dokumenterer andre undersøgelser, at mangfoldighed i medarbejderstaben ikke bare giver økonomisk men også kreativ, innovativ og medmenneskelig mening i virksomhederne.

Læs også: Nordea: Kvindelige direktører giver højere afkast

Blandt andet giver en undersøgelse fra McKinsey fra 2015 evidens for, at virksomheder med enten etnisk eller kønnet diversitet har henholdsvis 35 procent og 15 procent større potentiale for at udkonkurrere deres konkurrenter, skriver Ledernes Hovedorganisation.

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.06.2024CSR.dk

Djøfs ESG-panel: Mangel på kompetencer forsinker den grønne omstilling

18.06.2024CSR.dk

Fagorganisation: Sådan får unge en stærkere klimastemme

03.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Dansk erhvervsliv skal forstå unge medarbejdere bedre

23.05.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: 11 Recommendations for Business

17.05.2024Verdo

Sponseret

Verdo indgår samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp: Vil støtte træplanting i Uganda

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

09.05.2024BSR

Sponseret

Driving Forward Human Rights in Transport & Logistics

08.05.2024Semler Gruppen A/S

Sponseret

Semler Gruppen certificeret som læse- og skrivevenlig arbejdsplads

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Informationsmøde: Introduktion til UN Global Compact & ESG værktøjer

Bliv i dette online webinar klogere på hvad Global Compact er, hvad vores værditilbud er, hvilke ESG værktøjer der stilles til rådighed, hvordan CoP kan strukturere jeres ESG-data samt hvordan man kan blive medlem

Dato

19.06.2024

Tid

10:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15