Troldtekt: Cradle to Cradle giver os den rigtige dokumentation

Den danske loftsproducent Troldtekt var centrum for en session på Sustainable Supply Chain Summittet i London. Fokus var på virksomhedens tilgang til sin produktionsproces og ikke mindst tilvalg af Cradle to Cradle-principperne.

Troldtekts produktion er sølvcertificeret hos Cradle to Cradle. Foto: Troldtekt A/S.

13.11.2015

Anders Kampmann, CSR.dk

"Vi har altid talt om vores produkter, men processerne bagved har været nærmest usynlige frem til dette årtusind".

Sådan indledte marketing- og kommunikationschef i Troldtekt, Tina Snedker Kristensen, sit oplæg på sessionen om R&D og produktinnovation på årets Sustainable Supply Chain Summit i London. Arrangørerne fra Ethical Corporation havde indbudt netop Troldtekt til at være omdrejningspunkt for sessionen, der havde karakter af en udvidet rundbordsdiskussion, for at kunne fokusere på Cradle to Cradle-tankegangen, der generelt var et hot topic på konferencen.

Læs også: Flere virksomheder ser lyset i den cirkulære økonomi

Troldtekt, hvis historie strækker sig over 150 år tilbage i tiden, er i dag blandt de danske virksomheder, der er længst fremme med Cradle to Cradle-principperne, hvor man siden 2012 har være sølvcertificeret, og har som målsætning at hæve flere områder til topniveauet platin inden for de kommende år.

"Cradle to Cradle-certificeringen giver os dels en konkret bedømmelse af vores indsats – både vores styrker og der, hvor vi skal forbedre os – og samtidig en god dokumentation for det, vi gør omkring vores produktion. I 2009 begyndte vi at offentliggøre livscyklusanalyser for vores produkter, og i 2010 gik vi med i FN’s Global Compact, men C2C-stemplet giver os noget ekstra; en ’officiel’ målestok", forklarede Tina Snedker Kristensen.

Vejen til den foreløbige sølvplacering har ikke været nem, men der er både gode grunde til, at det er lykkedes - og argumenter for, at det er giver forretningsmæssig mening.

"Vi har opnået det vi har, fordi vi har taget beslutningen op på strateginiveau. Den slags tiltag her skal starte i ledelsen. Det fik vi et eksempel på, da vi ville underskrive en Code of Conduct sammen med Aalborg Portland, der leverer cementen til vores produktion; det tog næsten to års arbejde og adskillige møder på direktørplan før vi fik en underskrift på aftalen", siger Tina Snedker Kristensen, og fortsætter.

"Men vi er ikke tvivl om, at det giver god mening. Vores ROI (Return on Investment, red.) er steget fra 10 til 20 procent over de sidste fem år og dokumentationen i certificeringen giver os et grundlag og noget værdi, både over for vores kunder og forbrugerne, som betyder meget for os som virksomhed."

Læs også: Byggebranchen er vild med Cradle to Cradle

Ethical Corporation tildelte i september Troldtekt udmærkelsen 'Highly Commended' til Responsible Business Awards 2015 for virksomhedens forretningsstrategiske arbejde med Cradle to Cradle-konceptet. Troldtekt var en af syv nominerede i kategorien Business Strategy - Best Small to Medium Enterprise, hvor prisen går til den virksomhed med under 250 ansatte, der har fremvist klarest bæredygtig innovation i 2014.

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

23.05.2024P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

Nye risikoprofiler i P+ Bæredygtig

22.05.2024Valified

Sponseret

Årets SMV 2024: Valified som Guld Partner

14.05.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedsrapport: Bæredygtighed i Elis 2023 er netop offentliggjort

13.05.2024CSR.dk

Klar tale om kompensation fra nordiske forbrugermyndigheder

13.05.2024CSR.dk

Greenwash-lovens lange arm i praksis

30.04.2024CSR.dk

NGO indtager ny rolle som leverandør af konferenceydelser

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 3

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online