Tesla som arbejdshest

Fra en status som luksus til rollen som trækhest i den bæredygtige omstilling – Tesla sætter 2/2 fokus på rollen som firmabil, hvor opgaven ikke kun er persontransport, men en bredere anvendelse af de mange funktioner i de snart tre forskellige modeller.

Med Tesla på arbejde?.

06.01.2017

CSR.dk

”El-biler har jo klare miljøfordele i sig selv, så vi ønsker først og fremmest at få flere biler – også firmabiler - til at være eldrevne, uanset mærket.” understreger Kresten Arup og tilføjer ”Men vi vil da gerne vove et halvt øje og påstå, at vores modeller også har en plads på markedet, så man som flådeansvarlig måske for flere valg på hylden og større diversitet i transportformerne i det hele taget.”

Tesla blev grundlagt i 2003 med det formål at fremme omstillingen til vedvarende energi. Og mens Tesla blandt sine biler ”kun” laver elbiler og ikke forskellige hybrider, så er der dog også helt andre varer på hylden i virksomheden, der også leverer stationære opladningsløsninger og nu også solceller integreret i tagsten; et produkt, der dog endnu ikke er introduceret i Danmark.

På seminaret d. 2. februar er det dog en ret snæver rolle Tesla træder ind i, for firmabiler bygger naturligvis på ret detaljerede beregninger, hvor afgifter, afskrivninger og aftaler spiller en meget stor rolle. ”Vi er meget ydmyge overfor denne rolle, hvor vi godt ved, at vi er den nye dreng i klassen, men mener dog, at vi har meget at byde på, da vi både i forhold til garantiforhold, finansiering, vedligeholdelsesomkostninger og ikke mindst driftsøkonomi har vise mange plusser i bogen” fortæller Kresten Arup, der især er glad for, at el i Danmark i stigende grad kommer fra vind og sol, så CO2-gevinsten af at gå fra benzin til el er solidt.

Valget af elbiler – og af Tesla – er dog ikke længere et valg med et stor kompromis om end kravene til firmabiler naturligvis er høje siger Kresten Arup; ”Vores elbiler bliver jo heller ikke drevet af magi – men af godt design, god planlægning og god kvalitet. Så med en rækkevidde der kan måle sig med sammenlignelige biler og et netværk af superchargere over hele Danmark og store dele af Europa vil en Tesla mere end kunne måle sig med andre biler. Både på økologien og økonomien.”

To spor
Få virksomheder har vokset så kraftigt eller haft så transformerende en rolle som Tesla – og endda i flere industrier samtidig. For Copenhagen Electric er det derfor klart spændende at have det globale brand på scenen til en snak – og også, at fokus dér er på Tesla som firmabil.

På seminaret d. 2. februar sætter Copenhagen Electric dog i det hele taget fokus på diversitet i valget af transportformer, så ikke bare el-biler kommer i fokus, men også el-cykler – især som ladcykler til varetransport.

”I byen er det ikke kun et spørgsmål om valget af miljørigtig transport – det drejer sig også om størrelser, andre logistikvalg og i det hele taget at strikke transport sammen på en mere intelligent måde, der gavner by, borgere, miljø og økonomi på samme tid uden at skulle afgive andet end benzindampene i myldretidstrafikken.” fortæller Mette Hoé fra Copenhagen Electric, der på dagen både fortæller om finansieringsmetoder og om urban mobility i bred forstand, hvorfor fx indlæg fra EV4SCC-netværket, State of Green og Danmarks Cyklistforbund passer perfekt sammen med Teslas pointer. Og tilføjer;  ”Fremtidig bytransport handler ikke om at gå fra sort til grøn – selvom dét er en værdi i sig selv – men også om at få energiforbruget i transporten ned ved at lave smartere transport med færre transportkilometer, men samtidig med kortere leveringstider og højere leveringssikkerhed.”

Seminaret 2. februar arrangeres af Copenhagen Electric i samarbejde med CSR LINK og afholdes hos Aarhus Universitet i Emdrup, hvor man iøvrigt også får lejlighed til at prøvekøre både Tesla, andre elbilsmodeller, el-cykler og el-scootere.

Læs mere om dagen og de andre indlæg fra Cyklistforbundet, AFA JCDecaux, State of Green, Tesla, Copenhagen Capacity og flere andre på http://www.csr-link.dk/?page_id=1640

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

18.06.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia Rønne er første og eneste virksomhed med Svanemærket på Bornholm

18.06.2024CSR.dk

Rapport: Det globale fødevaresystem belaster klimaet, slider på naturen og er hårdt ved vores sundhed

17.06.2024BSR

Sponseret

1.5°C Targets: The Business Case for a Climate Transition Plan

17.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sådan finder du et klimafællesskab

16.06.2024CSR.dk

Grønne organisationer: Danske pensionsselskaber bør droppe nye investeringer i intensiv animalsk fødevareproduktion

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Empowering the Workforce: Employee Engagement Strategies

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 20

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online