Tesla bygger bæredygtig bydel i Australien

Elbilfirmaet Tesla er hovedkraften bag en ny bydel i australske Melbourne, der via højteknologiske løsninger skal være en showcase for bæredygtighed.

Den Tesla-udviklede bæredygtige bydel YarraBend i australske Melbourne får masser af muligheder for fysisk aktivitet udover der store fokus på grøn teknologi. Foto: Flickr/Ari Bakker.

05.08.2016

CSR.dk

Energibesparende lys, indbyggede solpaneler og batterivægge, delebiler og grundig affaldssortering. Den nye bydel Yarrabend bliver ikke uden grund markedsført som ’fremtidens forstad’. Bydelen, der er en forstad til den australske storby Melbourne, kommer med sin indbyggede teknologi og fokus på miljø- og klimavenlige løsninger til at være et skoleeksempel på bæredygtighed.

Læs også: Tesla vil købe solcellefirma

Bag kvarteret står en lidt uvant aktør på byudviklingsmarkedet. Den amerikanske elbilgigant Tesla er således hovedkraft i opførelsen af bydelen, der skal rumme i alt 2.500 boliger i varierende størrelser, foruden butikker, kulturtilbud og sportsfaciliteter, skriver Forbes.

Samtlige boliger vil blive udstyret med både solpaneler på taget og en indbygget Tesla Powerwall, bilfabrikkens kraftige batteri, der kan lagre solenergi genereret om dagen til brug natten. I tillæg hertil vil huse, lejligheder osv. få installeret energieffektiv belysning, der sørger for et minimalt strømforbrug på alle tider af døgnet.

De samme ambitioner gør sig gældende i forhold til vandbesparende tiltag og når det kommer affaldshåndtering. Derfor regner Tesla og partneren i projektudviklingen, boligselskabet Glenvill, med at beboerne i YarraBend vil generere 80 procent mindre affald og forbruge 43 procent vand end et ’normalt’ boligområde af tilsvarende størrelse.

Også på vejen i området vil der være fokus på de grønne løsninger. Udover at bydelens beboere naturligvis kan oplade deres elbiler gratis, så er der fra start lagt op til delebilsordninger og et solidt fokus på gode forbindelser til offentlig transport. Endelig er selve infrastrukturen designet til at fremme fysisk aktivitet med masser af muligheder for aktiv rekreation og en høj andel af gang- og cykelstier sammenlignet med resten af byen.

Kvarterets kommende beboere vil desuden få adgang til det hele via en specialudviklet app, der med udgangspunkt i det højhastighedsinternet, der selvfølgelig bliver tilgængeligt i hele bydelen, giver brugerne mulighed for bl.a. at se køreplaner, booke en delebil eller bestille tjenester eller varer hjemmefra.

Læs også: Klimaguide til megabyer

De første 60 luksusboliger (premium homes) er netop blevet sat til salg med priser fra omkring 1,5 til 2 mio. australske dollars (omkring 7,5 til 10 mio. Dkr.) og beboerne ventes at kunne rykke ind henimod slutningen af 2017.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø