Socialøkonomiske virksomheder skal spille større rolle

Med en kortlægning af socialøkonomiske virksomheder og deres behov har Center for Socialøkonomi bidraget til den strategi, Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune vedtog d. 3. juni 2010. Kortlægningen viser, at de socialøkonomiske virksomheder i København forventer vækst i 2010, men de har samtidig har brug for bedre rammer fra kommunen.

07.06.2010

CSR.dk

Borgerrepræsentationen i København godkendte i går en omfattende strategi for socialøkonomiske virksomheder i Københavns Kommune, som Center for Socialøkonomi har bidraget til i form af den kortlægning, som store dele af strategien baserer sig på. Kortlægningen, som Center for Socialøkonomi har lavet på baggrund af en stor spørgeskemaundersøgelse blandt sociale iværksættere og socialøkonomiske virksomheder i København, viser, at der i Købehavns Kommune er en dynamisk og innovativ underskov af allerede eksisterende sociale iværksættere og socialøkonomiske virksomheder, som bidrager massivt til løsningen af kommunens sociale og beskæftigelsesmæssige udfordringer.

Det store bidrag til nytænkning ser vi eksempelvis i socialøkonomiske virksomheder som Allehånde Køkken, der uddanner og ansætter døve kokke, TV-Glad, der uddanner og beskæftiger udviklingshæmmede i medieverdenen, og Dugnad, en cafe på Vesterbro, der i tæt partnerskab med Københavns Kommune og det lokale erhvervsliv laver indsatser for stofbrugere, fremgår det af rapporten.

”Der er rigtig mange eksempler på interessante og veldrevne socialøkonomiske virksomheder i Københavns Kommune, og det er samtidig det iværksætterområde, hvor vi i dag ser den største vækst. Derfor er det også vigtigt, at Københavns Kommunes strategi fokuserer på at skabe gode rådgivningsmæssige rammer for sociale iværksættere og socialøkonomiske virksomheder, siger Lars René Petersen, direktør i Center for Socialøkonomi.

Københavns Kommune har som hovedstad store muligheder for at arbejde for at skabe gode rammer for socialøkonomisk virksomheder ikke bare i København men også på landsplan ved at dele erfaringer med andre kommuner og aktører på det socialøkonomiske felt, mener han. Et centralt fokusområde er fx inddragelse af socialøkonomiske virksomheder i udbud, så kommunerne kan drage nytte af den nytænkning og de beskæftigelsesmuligheder, der ligger her.

Men kortlægningen viser ifølge centret ikke kun et positivt billede af samspillet mellem socialøkonomiske virksomheder og kommunen. Den viser samtidig udfordringer netop i forhold til et bureaukratisk og tungt system, behov for rådgivning og ikke mindst en manglende inddragelse af socialøkonomiske virksomheder i kommunens udbud.

”Socialøkonomiske virksomheder har i mange år arbejdet med kernevelfærdsydelser som indsatser over for misbrugere og handicappede, ældrepleje og børnepasning, og de kan derfor bidrage med stor viden og faglighed. Som det fremgår af kortlægningen, er det derfor vigtigt, at kommunen skaber bedre rammer for at inddrage socialøkonomiske virksomheder i udbud ved fx at blive bedre til at inddrage sociale kriterier i kravene til tilbudsgiver. Derfor er jeg også glad for, at et element i Københavns Kommunes strategi er at synliggøre udbud for socialøkonomiske virksomheder, og vi bidrager gerne med konkrete forslag til, hvordan dette kan ske”, slutter Lars René Petersen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

19.06.2024CSR.dk

Flere SMV’ere tjener ikke penge på klimavenlige produkter

18.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

Ny pantfabrik får sorteringsanlæg fra Bollegraaf

18.06.2024CSR.dk

Lederne: Sådan får unge en stærkere klimastemme

18.06.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Accelerate the Green Transformation: Empower Your Workforce with the Necessary Sustaibility Skills

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)