Her er vinderne af Årets Arbejdsmiljø 2018

Ved prisuddelingen ’Arbejdsmiljøprisen 2018’ hylder man de virksomheder, der har skabt det bedste miljø for sine medarbejdere. Her kan du se, hvem der løb med sejren.

Fire danske virksomheder har skabt et særligt godt arbejdsmiljø. Deres indsats på områderne sikkerhed, psykisk arbejdsmiljø, teknologi og forandring blev belønnet ved prisuddelingen 'Arbejdsmiljøprisen 2018'. Arkivfoto.

12.04.2018

CSR.dk

Den 11. april dannede Axelborg rammerne for prisuddelingen ’Arbejdsmiljøprisen 2018’. Her belønnede man de fire danske virksomheder, der har skabt det bedste arbejdsmiljø i år. Det er arbejdspladserne Gardit, Dansk Supermarked Nonfood Lager, Børnecenter Solbo og Præhospitalt Center, der i år kan skrive prisvinder på CV’et.

Og ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er det et velfortjent skulderklap og nogle flotte resultater, der gavner hele samfundet.

”Et godt arbejdsmiljø er afgørende for, at vi i Danmark har et velfungerende og sundt arbejdsmarked, hvor vi som ansatte trives og ikke behøver at frygte for vores liv og helbred. Jeg vil derfor gerne ønske virksomhederne stort tillykke med prisen og deres flotte resultater, ” siger ministeren.

Læs også: Fokuseret mangfoldighedsledelse viser sig på bundlinjen

I år er det 12. gang, at Arbejdsmiljørådet holder prisuddeling. Og formanden for Arbejdsmiljørådet, Lisbeth Lollike, håber, at den indsats, som vinderne har vist, vil motivere andre virksomheder til at stræbe efter et bedre arbejdsmiljø.

”Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2018 har alle haft en ambitiøs, systematisk og nysgerrig tilgang til de pro-blemstillinger, som de har stået over for. Det er positivt at se, hvordan de har været villige til at gå ny veje og afprøve nye ideer for at finde netop dén løsning, som fungerer på deres arbejdsplads og i forhold til deres kerneopgave. Jeg er ikke i tvivl om, at deres gode eksempler og flotte resultater vil inspirere gode arbejdsmiljøindsatser fremover, ” fortæller hun.

Prisvindere skal inspirere andre til bedre arbejdsmiljø
Vinderne kåres ud fra en række parametre på tværs af branche, sektor og størrelse. Og på trods af virksomhedernes meget forskellige udtryk og karakter har de én ting tilfælles, nemlig et godt arbejdsmiljø blandt medarbejderne. I fire forskellige underkategorier har tre nominerede arbejdspladser kæmpet om de anerkendende arbejdsmiljøtitler.

I kategorien ’Arbejdsulykker’ vandt Dansk Supermarked Nonfood Lager, fordi de på fem år har formået at sænke antallet af ulykker på arbejdspladsen med hele 90 procent gennem daglige tavlemøder, masser af løbende information og fokus på indberetning og analyse af ulykker, der næsten skete. Det er resultater, som man i virksomheden er meget stolte af.

Læs også: Finalisterne er fundet til Danish Design Awards

Gardit, der specialiserer sig i stål- og overfladebehandlinger, vandt i kategorien ’Muskel- og skeletpåvirkninger’. Det skyldes deres nyeste opfindelse, en ny og forbedret sikkerhedsafbryder, der mindsker risikoen for nedslidning. Og dermed løser man et stort brancheproblem. Førhen fik mange operatører ondt i både hænder og arme, fordi de skulle klemme på en sikkerhedsafbryder på sandblæsningsudstyret. Nu er arbejdet både nemmere og mere sikkert.

Årets vinder i kategorien ’Psykisk arbejdsmiljø” blev Børnecenter Solbo, der ligger i Silkeborg kommune. Begrundelsen er, at centeret er skiftet til elektronisk registrering af voldsepisoder, hvilket har mindsket antallet af trusler og vold. Det betyder nemlig, at man har et langt større overblik over, hvornår og i hvilke sammenhænge voldsepisoder opstår. På den måde kan man lettere komme dem til livs ved at tilpasse det pædagogiske arbejde. Resultatet er bedre trivsel blandt personalet.

Læs også: Ny podcast skal læse danske unge om Verdensmålene

Sidst men ikke mindst løb Præhospitalt Center i Region Sjælland med prisen i kategorien ’Forandringer og ny teknologi’. Det sker takket være en ny app, som gør, at personalet hurtigere kan træffe den korrekte beslutning om, hvor akutpatienter og borgere skal transporteres hen. Det sparer kostbar tid for både ambulanceredderne og patienterne.

- EST

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Sammen med High:five giver Elis utilpassede unge en chance på arbejdsmarkedet

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ tekstilstøtte sikrer flere og ekstra gode ferieoplevelser til udsatte børn

05.07.2024Nilfisk

Sponseret

Nilfisk hjælper krigsskadede ukrainere

26.06.2024CSR.dk

Rapport: Forbrugere vælger oftere genbrugstøj

26.06.2024Dagrofa aps

Sponseret

Nyt tiltag skaber jobs for unge med autisme i Ishøj Kommune

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet