Postevand

Det er egentlig god, gammeldags kommunikation, men det har han intet imod, for det er til gavn for os alle sammen. Hør på CSR i Praksis d. 18/5 hvordan et simpelt produkt som postevand på karton kan kombinere adskillige verdensmål i bæredygtig forretning

Jesper Krogh Kjeldsen er medindehaver af Postevand, der leverer vand tappet på karton fra en kilde nær dig.

05.05.2017

CSR.dk

Som medindehaver og producent er Jesper Krogh Kjeldsen drivkraft og ildsjæl i virksomheden Postevand. Konceptet er lige så simpelt som navnet, og det er netop dets styrke, fortæller han med håbet om, at styrken er stor nok til at slå alle de konkurrerende produkter på markedet. Ikke for egen vindings skyld, men fordi hans produkt målt på en bæredygtighedsskala er flere længder foran de andre. Blandt andet fordi det er på karton og ikke plast.

Læs også: Postevand

”Med den tid, plastik tager om at blive nedbrudt, vil alt det plastik, der er blevet produceret, og som ikke er blevet brændt eller på anden måde fjernet af os mennesker, stadig være her om 1.000 år,” slår Jesper Krogh Kjeldsen fast og henviser til Verdensmål 14, som siger, at vi skal bevare og sikre bæredygtig brug af verdens have og deres ressourcer.

På Danish Foodclusters seminar om bæredygtig produktion på CSR i Praksis-konferencen d. 18. maj er Jesper Krogh Kjeldsen og Postevand er en af casene. For deltagerne bliver det en god lejlighed til at se, hvordan Verdensmålene kan danne udgangspunktet for innovation og ”market pull”.

Læs også: Program for CSR i Praksis

”Der er i øjeblikket seks gange mere plastik i verdenshavene, end der er fisk, og det er da skræmmende. Det er simpelthen en no-brainer, at vi bliver ved med at producere plastik, når vi ved, det ikke er bæredygtigt,” fortæller Jesper Krogh Kjeldsen som årsagen bag Postevand.

Fortællingen: værn om planeten
Jesper Krogh Kjeldsen tror på mulighederne i Verdensmålene, for ellers ville Postevand aldrig være blevet født. Det er dem, der gør hele forskellen, understreger han, for basalt set, skal hans produkt som andre vandprodukter på markedet bare kunne slukke tørsten. Intet andet. Differentieringen kan så være i form af prisen, fortællingen om vandet fra kilden ”langt ude” i skoven eller den fancy flaske med det smarte design fra Italien. I Postevands tilfælde er fortællingen slet og ret, at vi skal værne om vores vand, lige som vi skal værne om planeten. Derfor er Postevand’s produkt fra inderst til yderst tænkt så bæredygtigt, som det kan gøres: ”det gode danske drikkevand”, tappet på pap fra en hane nær dig, så transporten bliver mindst mulig.

Læs også: Danish Food Cluster

”Vi skal lære os selv at tænke i bæredygtighed og se 10, 20, 50 år frem i tiden, når vi udvikler og designer vores produkter. Fx er vores karton baseret på 70 % FSC træ, og vi er FSC-partner. Vi ved godt, at så mangler vi 30 %, men det er så langt, vi har kunnet komme, med den teknologi, vi har nu. Målet er selvfølgelig, at det skal være 100 %, og det arbejder vi hele tiden på,” siger Jesper Krogh Kjeldsen, som interesseret følger med i Carlsbergs udvikling af 100 % bionedbrydelige plastflasker.

Jesper Krogh Kjeldsen er ikke blind for, at nogen vil mene, at man lige så godt kan drikke vand fra hanen, og at en kande vand på bordet pynter mere end en drikkekarton. Ja, faktisk er han helt enig. For det er lige præcis essensen i hans produkt: ”Vi har taget et produkt med lav værdi og gjort det til fortællingen om bæredygtighed. Det afgørende er, at vi alle bliver klar over vigtigheden af, at vi forlader planeten i bedre stand, end vi overtog den. Det kan godt være, det bliver en god forretning, men uanset hvad vil vi gøre det på en transparent og med no-bullshit måde. Og vi har ikke noget valg: skal vi overleve som mennesker, er vi nødt til at opfylde Verdensmålene! Folk bør selvfølgelig bruge vandet fra hanen, når de kan. Men når det ikke er en mulighed, vil vi gerne være det bedste alternativ på markedet.”

Brug Verdensmålene i CSR-indsatsen
Med 6 stærke organisationer bag 12 inspirerende hands-on seminarer giver CSR i Praksis-konferencen rig mulighed for at komme hele vejen rundt for dem, der gerne vil vide mere om, hvordan Verdensmålene kan bruges i CSR-indsatsen. Konferencen er både for private og offentlige virksomheder, NGO’er, myndigheder, rådgivere, offentlige institutioner og alle andre, som er nysgerrige eller vidensbegærlige omkring Verdensmålene, eller som ønsker inspiration og løsninger til at styrke CSR-indsatsen.
 
Læs også: tilmelding til CSR i Praksis
 
De seks seminarer er:
 

  • KEA - Verdensmålene i en design kontekst - et mulighedsrum for samarbejder på tværs
  • Danish Food Cluster - CSR i praksis – også i fødevarebranchen!
  • Lifestyle & Design Clusters – Gør cirkulær økonomi til fremtidens forretning,
  • Skovdyrkerne - partnerskaber med grønne NGO’er om Verdensmålene,
  • JURAAD - Som leder kan du bruge lovgivningen som løftestang i dit CSR arbejde - hvis du kender den,
  • Grakom - Verdensmålene i et forretningsmæssigt perspektiv.

 
Konferencen indledes med indlæg ved chefkonsulent i DI Sara Krüger Falk under titlen ”Arbejd med FN's verdensmål i CSR-indsatsen”, og hun vil her komme ind på nogle af de initiativer, der er sat i søen for at hjælpe virksomhederne i deres arbejde med Verdensmålene. Konferencen indledes af Ingo Østerskov, administrerende direktør for KEA.

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

28.05.2024CSR.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

27.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Forstå de nye ISO-krav om klimaændringer

23.05.2024Foxway A/S

Sponseret

In-store vs online trade-ins: which one is better for your business?

22.05.2024CSR.dk

Nyt grønt råd skal identificere muligheder på tværs af den grønne omstilling

22.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Her tæller de medarbejderne for klimaets skyld

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Kursus
2-dages intensivt kursus i bæredygtighed for freelancekonsulenter

Er du selvstændig konsulent og vil du gerne vide, hvordan den bæredygtige omstilling påvirker virksomheder, og hvad den betyder for dig som rådgiver, projektleder eller forandringsleder?

Dato

28.05.2024

Tid

08:30

Sted

VIBENSHUS Lyngbyvej 2, 2100 Østerbro

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

Orkla Danmark
Konference
ESG Conference

Commercialize The Green Transition

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V.

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online