Postevand

Det er egentlig god, gammeldags kommunikation, men det har han intet imod, for det er til gavn for os alle sammen. Hør på CSR i Praksis d. 18/5 hvordan et simpelt produkt som postevand på karton kan kombinere adskillige verdensmål i bæredygtig forretning

Jesper Krogh Kjeldsen er medindehaver af Postevand, der leverer vand tappet på karton fra en kilde nær dig.

05.05.2017

CSR.dk

Som medindehaver og producent er Jesper Krogh Kjeldsen drivkraft og ildsjæl i virksomheden Postevand. Konceptet er lige så simpelt som navnet, og det er netop dets styrke, fortæller han med håbet om, at styrken er stor nok til at slå alle de konkurrerende produkter på markedet. Ikke for egen vindings skyld, men fordi hans produkt målt på en bæredygtighedsskala er flere længder foran de andre. Blandt andet fordi det er på karton og ikke plast.

Læs også: Postevand

”Med den tid, plastik tager om at blive nedbrudt, vil alt det plastik, der er blevet produceret, og som ikke er blevet brændt eller på anden måde fjernet af os mennesker, stadig være her om 1.000 år,” slår Jesper Krogh Kjeldsen fast og henviser til Verdensmål 14, som siger, at vi skal bevare og sikre bæredygtig brug af verdens have og deres ressourcer.

På Danish Foodclusters seminar om bæredygtig produktion på CSR i Praksis-konferencen d. 18. maj er Jesper Krogh Kjeldsen og Postevand er en af casene. For deltagerne bliver det en god lejlighed til at se, hvordan Verdensmålene kan danne udgangspunktet for innovation og ”market pull”.

Læs også: Program for CSR i Praksis

”Der er i øjeblikket seks gange mere plastik i verdenshavene, end der er fisk, og det er da skræmmende. Det er simpelthen en no-brainer, at vi bliver ved med at producere plastik, når vi ved, det ikke er bæredygtigt,” fortæller Jesper Krogh Kjeldsen som årsagen bag Postevand.

Fortællingen: værn om planeten
Jesper Krogh Kjeldsen tror på mulighederne i Verdensmålene, for ellers ville Postevand aldrig være blevet født. Det er dem, der gør hele forskellen, understreger han, for basalt set, skal hans produkt som andre vandprodukter på markedet bare kunne slukke tørsten. Intet andet. Differentieringen kan så være i form af prisen, fortællingen om vandet fra kilden ”langt ude” i skoven eller den fancy flaske med det smarte design fra Italien. I Postevands tilfælde er fortællingen slet og ret, at vi skal værne om vores vand, lige som vi skal værne om planeten. Derfor er Postevand’s produkt fra inderst til yderst tænkt så bæredygtigt, som det kan gøres: ”det gode danske drikkevand”, tappet på pap fra en hane nær dig, så transporten bliver mindst mulig.

Læs også: Danish Food Cluster

”Vi skal lære os selv at tænke i bæredygtighed og se 10, 20, 50 år frem i tiden, når vi udvikler og designer vores produkter. Fx er vores karton baseret på 70 % FSC træ, og vi er FSC-partner. Vi ved godt, at så mangler vi 30 %, men det er så langt, vi har kunnet komme, med den teknologi, vi har nu. Målet er selvfølgelig, at det skal være 100 %, og det arbejder vi hele tiden på,” siger Jesper Krogh Kjeldsen, som interesseret følger med i Carlsbergs udvikling af 100 % bionedbrydelige plastflasker.

Jesper Krogh Kjeldsen er ikke blind for, at nogen vil mene, at man lige så godt kan drikke vand fra hanen, og at en kande vand på bordet pynter mere end en drikkekarton. Ja, faktisk er han helt enig. For det er lige præcis essensen i hans produkt: ”Vi har taget et produkt med lav værdi og gjort det til fortællingen om bæredygtighed. Det afgørende er, at vi alle bliver klar over vigtigheden af, at vi forlader planeten i bedre stand, end vi overtog den. Det kan godt være, det bliver en god forretning, men uanset hvad vil vi gøre det på en transparent og med no-bullshit måde. Og vi har ikke noget valg: skal vi overleve som mennesker, er vi nødt til at opfylde Verdensmålene! Folk bør selvfølgelig bruge vandet fra hanen, når de kan. Men når det ikke er en mulighed, vil vi gerne være det bedste alternativ på markedet.”

Brug Verdensmålene i CSR-indsatsen
Med 6 stærke organisationer bag 12 inspirerende hands-on seminarer giver CSR i Praksis-konferencen rig mulighed for at komme hele vejen rundt for dem, der gerne vil vide mere om, hvordan Verdensmålene kan bruges i CSR-indsatsen. Konferencen er både for private og offentlige virksomheder, NGO’er, myndigheder, rådgivere, offentlige institutioner og alle andre, som er nysgerrige eller vidensbegærlige omkring Verdensmålene, eller som ønsker inspiration og løsninger til at styrke CSR-indsatsen.
 
Læs også: tilmelding til CSR i Praksis
 
De seks seminarer er:
 

  • KEA - Verdensmålene i en design kontekst - et mulighedsrum for samarbejder på tværs
  • Danish Food Cluster - CSR i praksis – også i fødevarebranchen!
  • Lifestyle & Design Clusters – Gør cirkulær økonomi til fremtidens forretning,
  • Skovdyrkerne - partnerskaber med grønne NGO’er om Verdensmålene,
  • JURAAD - Som leder kan du bruge lovgivningen som løftestang i dit CSR arbejde - hvis du kender den,
  • Grakom - Verdensmålene i et forretningsmæssigt perspektiv.

 
Konferencen indledes med indlæg ved chefkonsulent i DI Sara Krüger Falk under titlen ”Arbejd med FN's verdensmål i CSR-indsatsen”, og hun vil her komme ind på nogle af de initiativer, der er sat i søen for at hjælpe virksomhederne i deres arbejde med Verdensmålene. Konferencen indledes af Ingo Østerskov, administrerende direktør for KEA.

Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

11.07.2025CSR.dk

Amerikanske virksomheder tilpasser ESG-strategier efter politiske skift

10.07.2025CSR.dk

Over seks millioner udtjente mobiltelefoner samler støv: Recipo vil genanvende dem ansvarligt

09.07.2025CSR.dk

Ny rapport: Fremtidens arbejdsplads er bæredygtig, hvis det står til medarbejderne

09.07.2025Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Case Study: How furnipart Uses Cradle to Cradle Certified® as a Strategic Backbone

07.07.2025CSR.dk

Store virksomheder og investorer advarer mod at udvande bæredygtighedskrav

04.07.2025CSR.dk

Økonomer vil gentænke regnemodeller for klimatiltag

03.07.2025CSR.dk

Flere virksomheder dropper miljøvenlig markedsføring

30.06.2025CSR.dk

Ny rapport: EU risikerer at bremse bæredygtigheden med for lave krav

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

03.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 8. august: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

04.08.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar August 5, 2025: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our Q&A webinar to learn more.

Dato

05.08.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til at arbejdet til i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på dine erhvervede viden og færdigheder.

Dato

18.08.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Kursus
FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhed (CQI IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhedskursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af ledelsessystemer i henhold til kravene i ISO 22000:2018.

Dato

18.08.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk Mini MBA med certificering (DK) start 18. aug. 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Næste holdstart i aug 2025

Dato

18.08.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol v. DEA, Fiolstræde 44, 1171 København K