Podcastserie om verdensmålsnøl med verdens bedst kvalificerede værter

Danskerne skal kende Verdensmålene og handle på dem. Det er formålet i et nyt, stort projekt fra Verdens Bedste Nyheder, der i første omgang kommer ud i landet via danskernes ører.

Foto: Verdens Bedste Nyheder.

04.06.2021

CSR.dk

Selvom ens formål – som det er tilfældet for Verdens Bedste Nyheder – er at dele nyt om positive resultater fra hele verden, så betyder det jo ikke, at man ikke kan undre sig.

Og det gør de også hos – sammen med har tidligere klimaminister og EU-kommissær Connie Hedegaard og professor og FN-ekspert Kathrine Richardson, som i en ny podcastserie, "De utålmodige", derfor sat sig for endelig at finde ud af, hvordan vi når Verdensmålene i tide.

De har igennem deres karrierer hørt på utallige skåltaler og set nok grafer, der råber på handling. ”Danmark er verdensmester i grønne løsninger og Verdensmål”, lyder det tit. Men på flere områder har vi faktisk nogle ret pinlige rekorder.

Igennem fem programmer leder de to utålmodige værter derfor, sammen med en række prominente gæster, efter svarene på, hvorfor vi ikke rykker ud over stepperne herhjemme, når klodens alarmsignaler blinker rødt, og vi allerede ved, hvad der skal til?

En del af noget større
”De utålmodige” er første aktivitet i projektet Dansker, kend dine Verdensmål, som har til formål at tage danskernes store kendskab til Verdensmålene videre til handling.

Igennem 2021 vil borgere, erhvervslivet og landets beslutningstagere udover podcasten kunne finde projektet på Folkemødet og blive mødt af events og challenges, artikler og undervisningsmaterialer. Alt sammen for at sikre, at der kommer skub i den handling, der er brug for, hvis vi skal nå i mål på de ni år, der er tilbage inden Verdensmålenes deadline.

”76 procent af danskerne kender allerede Verdensmålene. Det er muligvis det højeste kendskab på globalt plan. Det er et unikt udgangspunkt for at rykke til next level, hvor vi alle sammen ved, hvad vi skal gøre,” siger Thomas Ravn-Pedersen, der er direktør i Verdens Bedste Nyheder.

I 2020 gav over 6.000 danskere deres bud på, hvordan vi kan måle på Verdensmålene i Danmark, så vi kan følge udviklingen på egen bane. Det kom der 197 danske målepunkter ud af, kendt som ’Vores Mål’, som gør Verdensmålene relevante i en dansk kontekst. Dansker, kend dine Verdensmål tager udgangspunkt i relevante dilemmaer i de danske statistikker, så de kommer ud og leve og bliver handlet på.

Dansker, kend dine Verdensmål er støttet af Lundbeckfonden, Industriens Fond, Nordea-fonden, foreningen Realdania og Spar Nord Fonden. Verdens Bedste Nyheder står for at udvikle og føre de forskellige aktiviteter i projektet ud til danskerne.

Alle fem podcasts er tilgængelige fra i dag og kan findes på alle podcastkanaler og på https://verdensbedstenyheder.dk/de-utalmodige/

Hvad er på programmet?
1: Biodiversitet handler om vores eksistens
Den sjette masseuddøen er i gang, og mange har endelig fået øjnene op for, at tabet af biodiversitet ikke kun handler om den bengalske tiger eller det hvide næsehorn. Det handler om hele vores eksistens. Så hvorfor i alverden er det så svært at komme fra ord til handling? Og hvordan gik det til, at Danmark blev verdens mest opdyrkede land på linje med Bangladesh? Det har de utålmodige værter inviteret Bo Fritzbøger, der er ekspert i dansk miljø- og klimahistorie, i studiet for at finde svarene på.

2: Brug-og-smid-væk er utrendy
Hvis alle mennesker i verden levede, som vi gør i Danmark, ville vi have brug for fire jordkloder. Når man kigger på forbrug, madspild og affald, har vi masser af pinlige rekorder i Danmark. Heldigvis der er også mange, der allerede er i fuld gang med at arbejde med nye, innovative løsninger. En af dem er Camilla Haustrup Hermansen, der er direktør i emballagevirksomheden Plus Pack. De utålmodige har inviteret hende ind i studiet for at blive klogere på, hvorfor vi er så langt fra et cirkulært forbrug, hvor vi genanvender i stedet for at smide ud og brænde af. Og ikke mindst hvad der skal til for at ændre det.

3: Markedet skriger på bæredygtigt byggeri
Hvert år produceres 1,3 milliarder tons affald på verdensplan. Halvdelen kommer fra byggeriet. Samtidig står vi overfor historiens måske største byggeboom; Flere og flere flytter til byerne. Ifølge FN vil 2/3 dele af klodens befolkning være byboere i 2050. Cirkulært byggeri, hvor gamle materialer får nyt liv er allerede opfundet. Så hvorfor er det ikke mere udbredt? Det, og hvordan vi accelererer udviklingen, spørger de utålmodige Anders Lendager om. Han er frontrunner på området og står bl.a. bag verdens første byggeri, der er designet ud fra alle Verdensmålene.

4: Over 90 procent af danske mænd mener ikke, vi har et ligestillingsproblem
Mænd tjener fortsat mere end kvinder og har langt større chancer for at få en lederstilling herhjemme. Kvindelige ledere i det private tjener næsten 100.000 kroner mindre om året end deres mandlige kolleger. Det har Morten Hübbe, der står i spidsen for Tryg, sat sig fra at ændre. De utålmodige har inviteret ham til en snak i studiet om, hvordan ligestilling giver bedre resultater for virksomheden. Og ikke mindst hvordan vi på samfundsplan kan accelerere udviklingen, så Mortens egen 14-årige datter har bedre chancer for at blive CEO, når hun bliver voksen.

5: Alle venter på, at politikerne kommer op i gear
Efter fire udsendelser med kloge mennesker, der på hver deres måde arbejder med Verdensmålene, er konklusionen klar: Danmark rykker ikke hurtigt nok, og alle venter på, at politikerne også kommer i gang. De utålmodige har derfor inviteret Kristian Jensen og Pelle Dragsted i studiet til en konstruktiv debat om, hvordan vi får de folkevalgte politikere til at handle og tænke langsigtet på klodens og de kommende generationers vegne. Og hvordan vi skaber bæredygtig udvikling uden at lade nogen grupper i samfundet i stikken. Kan socialisten og liberalisten enes om, hvad der skal til, hvis vi skal lykkes med Verdensmålene?

- EHS

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

23.02.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Virksomhederne, der rammes af gigantiske økonomiske konsekvenser fra CSRD, har brug for mere hjælp

20.02.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Modtag en gratis prøve på fremtidens blomster

20.02.2024Optimeet ApS

Sponseret

Bæredygtighed i fokus på Optimeet Messen

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre

16.02.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Ny analyse: Bæredygtighed accelererer bredt i dansk erhvervsliv

16.02.2024CSR.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online