Pharmavirksomhed rapporter direkte på SDG-targets

Den amerikanske medicinalvirksomhed Merck inddrager 11 specifikke SDG-targets i sin seneste CSR-rapport og bruger dem til kvantitativt at vurdere sit eget arbejde mere præcist end med de overordnede mål.

Merck rapporterer kvantitativt omkring effekten af sit CSR-arbejde. Arkivfoto.

21.11.2017

CSR.dk

I hvert fald har medicinalvirksomheden Merck i sin seneste CSR-rapport valgt at gå et skridt i dybden, fra de overordnede mål ned til et udvalg af de mange undermål, nærmere bestemt 11 forskellige targets fordelt på otte mål, skriver IISD SDG Knowledge Hub.

Merck har prioriteret de otte mål, der ligger tættest på virksomhedens mission, og under disse pinpointet targets til kvantitativ rapportering. Eksempelvis under SDG 3 (Sundhed og trivsel), hvor man har fokuseret på target 3.1, der handler om at reducere den globale mødredødelighed til under 70 dødsfald pr. 100.000 levendefødte børn.

Det stiller Merck så op mod sit eget målepunkt om antallet af kvinder med adgang til kvalitetspleje i de lande, hvor virksomhedens MSD for Mothers-program er aktivt. Ifølge rapporten var dette antal 5,7 millioner i 2016, sammenlignet med 3,5 mio. i 2014 og 4,9 mio. i 2015.

Udover mål 3 arbejder Merck indgående med mål 5, 6, 7, 8, 12, 13 og 17, som alle er grundigt beskrevet i rapporten. I tillæg hertil har man et indeks, der gør status på Mercks aktiviteter omkring alle 17 mål. Det omfatter bl.a. det opdaterede sæt miljømål, man offentliggjorde tidligere i år, der skal understøtte en ansvarlig håndtering af selskabets drift, forsyningskæde, produkter og emballageforbrug.

Flere skal rapportere om SDG’erne
På den måde udstikker Merck den kurs, FN gerne ser flere virksomheder følge. James Zhan fra FN-organisationen Conference on Trade and Development (UNCTAD) ser i følge IISD frem til at flere virksomheder rapporterer om deres arbejde med SDG’erne, ligesom han påpeger behovet for bedre og mere sammenlignelig rapportering på området.

Det vil ”gøre lande i stand til at indsamle denne type information fra virksomhederne på en konsistent og omkostningseffektiv måde, for på den måde at kunne bedømme den private sektors bidrag i forhold til at implementere SDG’erne”, siger han.

I september introducerede UN Global Compact en mekanisme, der skal simplificere SDG-rapporteringen for virksomhederne. Data herfra viser at de fleste firmaer stadig læner sig op af gamle rapporteringsstandarder, der er ældre end SDG’erne.

Læs også: Dansk rapportering fortæller rigeligt, forklarer for lidt

I januar 2018 vil organisationen derfor udgive et opfølgende dokument i form af en praktisk guide til at definere prioriterer og rapportering. Guiden skal give en struktureret tilgang, der kan hjælpe virksomhederne med at udvælge og rapportere om relevante mål og targets.

-AK

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

29.11.2024CSR.dk

Grøn fremtid for tekstilbranchen

29.11.2024CSR.dk

Slut med flyers og debatindlæg: Klimabevægelsens afsked med den søde aktivisme

21.11.2024Industriens Fond

Sponseret

Podcast: Kunderne vil vide, hvad dit CO2-footprint er. Kan du svare?

18.11.2024FSR - danske revisorer

Sponseret

ESRS-læringsrejsen

13.11.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Ny vejledning om ESG-rapportering for koncerner

13.11.2024Valified

Sponseret

Valified lancerer frivillig ESG-rapportering for SMV’er i samarbejde med EU’s ESG-standard

11.11.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til den dobbelte væsentlighedsanalyse og styrk din ESG-rapportering

11.11.2024FSR - danske revisorer

Sponseret

Ny dansk oversættelse af ESRS

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Velkomstmøde for nye medlemmer

Deltag i vores online velkomstmøde og bliv klogere på dine muligheder som medlem af UN Global Compact Network Denmark

Dato

27.11.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom