Organisation: Luftfragtindustri bør sætte egne standarder mod madspild

Aktørerne i den internationale luftfragtsektor bør arbejde sammen for at skabe sin egne standarder, der kan adressere en fragmenteret forsyningskæde, hvor en tredjedel af al produceret mad går tabt, mener brancheorganisationen Cool Chain Association.

Luftfragtindustrien skal selv sætte standarder for at forhindre madspild, mener CCA..

25.06.2018

CSR.dk

Under overskriften ‘A World Without Food Waste – what can air cargo deliver?’, samledes ledere og andre topfolk fra den kølekædeindustri, som fragter enorme mængder madvarer rundt på planeten, og derfor har sin andel i det massive spild. Og det kan man ikke ignorere, lød det ifølge Lloyd's Loading List.

Flere talere pegede på behovet for samarbejde, gennemsigtighed og datadeling, såvel som bedre uddannelse af producenterne og bedre faciliteter, der kan løfte kvaliteten af en ’fragmenteret og afbrudt forsyningskæde”.

”En standard for letfordærvelige varer (perishables, red.) skal være i stil med den, man har i medicinalindustrien, og over de næste to år som formand, vil jeg arbejde for præcis det”, sagde CCA-direktør Stavros Evangelakakis, der også er chef for medicinalvarer og letfordærveligt gods i lokale Cargolux.

”Vi skal sigte efter kvalitet, og vi skal ikke vente på, at andre aktører kommer med noget, vi skal kigge indad og handle nu”, tilføjede han.

Information findes allerede
Kvalitetsstandarden for lufttransport af medicinalvarer, certificeringsprogrammet IATA CEIV Pharma, bliver håndteret af International Air Transport Association (IATA), og her meldte man ud allerede sidste år, at organisationen overvejer at udvide programmet til at omfatte bl.a. de letfordærvelige varer.

Ifølge IATAs chef for special cargo, Andrea Gruber, vil man i løbet af i år undersøge potentialet for et ‘CEIV Fresh’-program sammen med industrien.

”Mange virksomheder har investeret meget tid og infrastruktur i temperaturstyrede miljøer, så de har allerede et ben inden for i perishables-sektoren. Vi vil tage et skridt ad gangen, men det her er helt sikkert på vores radar, og vi får feedback og samarbejde fra industrien omkring programmet”, sagde hun.

Læs også: Værdikæder: Der hvor udfordringer og potentiale bor

Den nødvendige viden for at forbedre fødevareforsyningskæden er faktisk allerede tilstede, sagde en af konferencens hovedtalere, konsulent for forhindring af madspild Philippe Schuler, der også forsker i perishable-kølekæder for CCA, som har sat ham til at undersøge papaya-frugternes vej fra Brasilien til Europa, med fokus på spild undervejs.

”Informationen skal gøre tilgængelig. Når vi alle sammen har adgang til dataene, kan vi gå i gang med at løse problemerne”, sagde han.

-AK

Position Green

Sponseret

Sådan kan I navigere i udfordringerne ved køb af ESRS-software: De vigtigste overvejelser anno 2024

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

16.09.2024CSR.dk

Ny type beton kan få stor betydning for CO2-udledning

16.09.2024CSR.dk

Forsikringsbranchen foreslår hjælp til klimaramte boligejere

10.09.2024CSR.dk

Sådan kan indkøbere bidrage til mere bære- og modstandsdygtige værdikæder – del 1

09.09.2024CSR.dk

Stort gennembrud for grøn langturskørsel

28.08.2024Forenede Service

Sponseret

Grøn overbygning i Storkøbenhavn: Stensdal Group udvider samarbejdet med Kokkenes Køkken

22.08.2024CSR.dk

Millioner til cirkulært værdikædesamarbejde

19.08.2024CSR.dk

Carl Ras udvider populær værktøjsindsamling

14.08.2024CSR.dk

Nyt partnerskab om genanvendelse af plast fra udtjente biler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dansk Standard
Kursus
Lead auditor kursus – ISO 14001 miljøledelse

På dette kursus får du de nødvendige kompetencer til at planlægge, gennemføre og afrapportere en ISO 14001-audit baseret på kravene i ISO/IEC 17021-1, vejledningen i ISO 19011 og anden bedste auditpraksis.

Dato

16.09.2024

Sted

Århus

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

17.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Grønne trends og den bæredygtige omstilling i dansk erhvervsliv (AKA)

Deltag i AKA's webinar og hør Tania Ellis dele sin ekspertviden om de nyeste ESG-trends og bæredygtig omstilling. Få inspiration til fremtidens jobmuligheder og spændende erfaringer fra Novo Nordisk og BM Byggeindustri.

Dato

17.09.2024

Tid

10:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Klimaregnskab Miniserie: Scope 3 downstream

I denne miniserie stiller vi skarpt på klimaregnskab og Greenhouse Gas-Protokollen. Over tre webinarer får du indblik i de tre scopes: de direkte udledninger (scope 1), udledninger fra fx strøm og varme (scope 2), og de indirekte udledninger i værdikæden (scope 3), som er de ultimativt sværeste udledninger at afdække og reducere.

Dato

17.09.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Aros Business Academy
Kursus
Få overblik over CSRD-rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

18.09.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Beierholm
Møde
Kom nemt i gang med den grønne omstilling - Esbjerg

Inspirationsmøde om bæredygtighed, som hjælper dig på vej til din første bæredygtighedsrapport.

Dato

18.09.2024

Tid

16:00

Sted

Jyske Bank, Torvet 21 6700 Esbjerg