Nyt netværk skal flytte bæredygtighed og etik ind i kernen

Tiden for CSR og langsigtede strategier er forbi; den etiske og bæredygtige forståelse skal helt ind i kernen af os som ledere og i vores virksomheder. På det grundlag vil et nyt netværk for bæredygtig ledelse få os til se sandheden i øjnene og skabe reel forandring. Chr. Hansen og Ørsted er blandt deltagerne.

Det nye netværk sigter efter at vi skal leve og agere i balance med fundamentet for al liv: jordklodens økosystem..

23.01.2019

Anders Kampmann, CSR.dk

Initiativtageren til netværket er iværksætteren Sandja Brügmann, der også selv er leder, og som ser et akut behov for at ændre den måde, vi tænker og driver forretning på i dag.

”Vi står overfor nogle komplekse problematikker i verden, og for at vi kan komme i mål med at leve og agere i balance med fundamentet for al liv – jordklodens økosystem – kræver det, at ledere og erhvervsliv tages i brug som det de er, nemlig et af de vigtigste redskaber for at løse udfordringerne”, forklarer hun, og fortsætter:

”Tiden for langsigtede strategier og CSR-tiltag, der ligger i yderkanten af virksomhedens primære formål, er passé. Den etiske og bæredygtige forståelse skal ind i kernen af os som ledere og i vores forretningsmodeller. Vi skal lære at være tilstede i nuet, og turde at se sandhederne, som ofte ikke er særligt tiltalende, i øjnene. Kun dermed kan vi skabe reel positiv forandring”.

Netværket sigter både højt og bredt fra start og har medlemmer på topledelsesniveau fra områder som HR, innovation, business strategy, marketing og sustainability, og fra biotech over energi og retail til fødevareindustrien. Selskaberne er såvel startups som C25-sværvægtere, og fra både ind- og udland.

I netværket kan medlemmerne dele deres erfaringer og få input fra internationale eksperter, ligesom der er fokus på konkret og praktisk anvendelig viden, der kan implementeres i den virkelige verden og skabe resultater og økonomisk vækst.

CEO for Chr. Hansen, Mauricio Graber, er blandt netværkets medlemmer, og fremhæver bl.a. det uvurderlige i at få udvidet sit netværk af ligesindede ledere på bæredygtighed i Danmark. Foto: Chr. Hansen.

Uvurderligt med netværk og sparring
Blandt de virksomheder, der er repræsenterede i netværket, er Chr. Hansen og Ørsted, der begge blev hædret for deres indsats på bæredygtighedsområdet ved World Economics Forums topmøde i Davos i går. For dem handler deltagelsen om både personlig og forretningsmæssig udvikling.

”Bæredygtig innovation er en omskiftelig og kompleks størrelse, og en af de vigtigste strategiske søjler under Chr. Hansens fremtidige succes. Det er vigtig for mig personligt og for virksomheden at jeg er på forkant med, hvad der er undervejs inden for bæredygtige forretningsløsninger, og uvurderligt at få udvidet mit netværk af ligesindede ledere i Danmark. Derfor er jeg gået med i Sustainable Leadership Network”, siger CEO for Chr. Hansen, Mauricio Graber.

”Verden står overfor en række vanskelige samfundsmæssige problemstillinger, som virksomhederne skal være med til at løse. Den allervigtigste er at begrænse klimaforandringerne, og det er en af mange gode grunde til, at vi vil skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. I mit arbejde er det vigtigt at sparre med og tage ved lære af andres erfaringer, for at vi hele tiden kan udvikle vores bæredygtighedsprofil og dermed ruste virksomheden til den rejse. Dette initiativ er nyt i en dansk kontekst. Sign me up!” supplerer Head of Sustainability hos Ørsted, Rasmus Skov.

Netværkets første møde blev afholdt i sidste uge, onsdag d. 16. januar, med Geoff Kendall fra Future Fit Business Benchmark som gæstetaler. Han leverede indsigt i en forskningsbaseret selv-evaluerings proces, der bidrager til at fremtidssikre og skabe forandring internt i organisationen; en metodik, som bl.a. The Body Shop bruger i deres igangværende forandringsproces.

Og starten var god, lyder det.

”Jeg synes det gik rigtig godt. Gode indlæg, en spændende og livlig dialog – det er jo passionerede folk, der er med – og ikke mindst nogle spark til vore selvforståelser, og noget deltagerne kan tage med hjem til deres virksomheder og bruge i hverdagen. Så det var meget tilfredsstillende”, siger Sandja Brügmann.

Læs også: 54 virksomheder skubber på for ambitiøse klimamål

Netværkets næste møde finder sted d. 3. april i København, hvor stifteren af organisationen Holacracy, Brian Robertson, er hovednavn og vil dele ud af sin viden om self-management, re-distribution af magt, virksomhedsstrukturer, implementering af forandringsprocesser osv., alt sammen med bedre og mere effektivt samarbejde for øje.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

25.06.2024CSR.dk

Lejetøj hitter

24.06.2024CSR.dk

Derfor skal ESG-folk gå op i kommunikation

24.06.2024CSR.dk

ESG-kommunikation står med fem kritiske opgaver

20.06.2024Kunde & Co A/S

Sponseret

Seks principper til at få styr på din positionering og kommunikation omkring bæredygtighed

20.06.2024CSR.dk

Rigspolitiet køber sko af kritiseret skogigant

13.06.2024CSR.dk

Svensk tøjkæde anklages for greenwashing

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet