Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild

Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.

Influencer Julie Bruun skal hjælpe børnefamilierne med at lave smarte snacks af råvarer, som ellers ville være endt i skraldespanden. Arkivfoto..

20.09.2023

CSR.dk

Med en fælles mission om at mindske madspild i hverdagen har Lidl og Too Good To Go søsat et nyt initiativ under navnet ‘Hver Bid Tæller’.

Samarbejdet, der er indgået i forbindelse med den internationale Madspildsmåned i september, har til formål at inspirere særligt børnefamilier til at mindske madspild på en nem og praktisk måde, der er tilpasset en travl hverdag.

“Vi står i dag i en situation, hvor 10 procent af den globale CO2-udledning kan tilskrives madspild. En af løsningerne er en ændring af vaner i hverdagen hos de travle børnefamilier. Og netop det ønsker vi at inspirere til med dette initiativ sammen med Lidl. Vi skal opbygge kompetencer og fokusere på de gode vaner i hverdagen for at komme madspild til livs,” siger Heidi Boye, der er landedirektør i Too Good To Go.

Læs også: Ny måling: Danskerne bakker op om en kødafgift – men så skal frugt og grønt blive billigere

Hjælp fra en influencer
En rundspørge blandt Too Good To Gos brugere stiller blandt andet skarpt på, hvilke råvarer der som oftest går til spilde.

De mest almindelige madvarer, der ender i skraldespanden hjemme hos børnefamilierne, er produkter med kort holdbarhed, som fx frugt og grønt (55 procent), brød og bagværk (47 procent) og mejeriprodukter (21 procent).

Det skal en influencer være med til at lave om på, fortæller Jens Stratmann, administrerende direktør i Lidl Danmark.

“Vi kan se, at særligt børnefamilier har svært ved at få brugt alle madvarer. Det kan skyldes en travl hverdag, og derfor er vi også glade for at have influencer Julie Bruun med om bord, som skal give danske børnefamilier mod på og inspiration til at slå sig løs i køkkenet med råvarer, som de typisk vil smide ud,” siger han.

Læs også: Analyse: Rejsende vil gerne betale mere for bæredygtige rejser

Foruden ugentlige tips og opskrifter på både Lidls og Too Good To Gos sociale kanaler i løbet af kampagneperioden vil Julie Bruun vise sine følgere, hvordan man ved at være kreativ i køkkenet kan lave børnevenlige retter ud af de madvarer, der plejer at ende i skraldespanden.

Hun viser blandt andet, hvordan overskydende grøntsager kan indgå i opskriften til boller, og hvordan man laver børnevenlige snacks af yoghurt-rester.

”Som mor til tre forstår jeg, hvor travl hverdagen i børnefamilier er, og jeg er meget begejstret for at kunne sætte fokus på at reducere madspild i dagligdagen. Det kan være udfordrende at holde overblik over, hvornår råvarerne i køleskabet udløber og samtidig tænke kreativt, når resterne skal bruges op. Det er vigtigt for mig, at det bliver mere nemt, praktisk og lækkert at give fødevarer, der ellers ville ende i skraldespanden, en ekstra chance, og det har dannet grobund for mine opskrifter,” fortæller Julie Bruun.

- HCL

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

03.11.2025SUSTAINX ApS

Sponseret

Klimaregnskabets fire modningsniveauer

03.11.2025Klimaklar

Sponseret

Klimaregnskab med effekt på arbejdsglæde og datakvalitet

31.10.2025CSR.dk

Klimarådet vil have 35-mål og reelle CO2-reduktioner

31.10.2025CSR.dk

Cirkulær betonløsning vinder pris på Building Green

30.10.2025CSR.dk

Ny bydel i Billund skal sætte ny standard for klimavenligt byggeri

30.10.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Skab stemning med ekstra store lys fra Vance Kitira

29.10.2025Dansk Erhverv

Sponseret

Nyt EUDR-forslag i 11. time: EU varsler lettelser for virksomheder – men usikkerheden vokser

29.10.2025Lübech Living ApS

Sponseret

OOhh har skabt udendørspotter, der kan stå ude hele året rundt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4Wind Management Awareness Refresher Training

Event Description

Dato

28.10.2025

Tid

08:30

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
EU Sustainability Navigator Session 4: EU Deforestation Regulation (EUDR)

Are you struggling to keep up with the rapid evolution of EU sustainability regulations? The EU Sustainability Navigator leverages the extensive experience of the UN Global Compact to support companies in driving meaningful impact to help guide action and overall impact.

Dato

04.11.2025

Tid

15:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse - ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, der i 2024 vil gøre det lovpligtigt for flere virksomheder end hidtil at implementere et certificeret energiledelsessystem eller gennemføre et energisyn.

Dato

05.11.2025

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
LCA - Livscyklusvurdering i praksis

Forstå systemet bag LCA, fra data til troværdige resultater og bedre beslutninger. Få en grundig introduktion til livscyklusvurdering (LCA), og bliv klædt på til at fortolke resultater, bestille en LCA og deltage i kvalificerede dialoger om bæredygtighed.

Dato

05.11.2025

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Kursus
Intro til NIS2

- Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer vi i gang?

Dato

05.11.2025

Tid

08:00

Sted

Fredericia

Dansk Standard
Kursus
Sådan integrerer du et energi- og miljøledelsesystem, ISO 50001 og ISO 14001

Ledelsesstandarderne for miljøledelse ISO 14001 og energiledelse ISO 50001 har begge til hensigt at understøtte organisationer i at opnå løbnende forbedringer af deres miljø- og energiforhold. På kurset bliver du introduceret til standardernes krav og får indsigt i, hvordan de to standarder kan integreres i et samlet ledelsessystem.

Dato

05.11.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn