Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild

Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.

Influencer Julie Bruun skal hjælpe børnefamilierne med at lave smarte snacks af råvarer, som ellers ville være endt i skraldespanden. Arkivfoto..

20.09.2023

CSR.dk

Med en fælles mission om at mindske madspild i hverdagen har Lidl og Too Good To Go søsat et nyt initiativ under navnet ‘Hver Bid Tæller’.

Samarbejdet, der er indgået i forbindelse med den internationale Madspildsmåned i september, har til formål at inspirere særligt børnefamilier til at mindske madspild på en nem og praktisk måde, der er tilpasset en travl hverdag.

“Vi står i dag i en situation, hvor 10 procent af den globale CO2-udledning kan tilskrives madspild. En af løsningerne er en ændring af vaner i hverdagen hos de travle børnefamilier. Og netop det ønsker vi at inspirere til med dette initiativ sammen med Lidl. Vi skal opbygge kompetencer og fokusere på de gode vaner i hverdagen for at komme madspild til livs,” siger Heidi Boye, der er landedirektør i Too Good To Go.

Læs også: Ny måling: Danskerne bakker op om en kødafgift – men så skal frugt og grønt blive billigere

Hjælp fra en influencer
En rundspørge blandt Too Good To Gos brugere stiller blandt andet skarpt på, hvilke råvarer der som oftest går til spilde.

De mest almindelige madvarer, der ender i skraldespanden hjemme hos børnefamilierne, er produkter med kort holdbarhed, som fx frugt og grønt (55 procent), brød og bagværk (47 procent) og mejeriprodukter (21 procent).

Det skal en influencer være med til at lave om på, fortæller Jens Stratmann, administrerende direktør i Lidl Danmark.

“Vi kan se, at særligt børnefamilier har svært ved at få brugt alle madvarer. Det kan skyldes en travl hverdag, og derfor er vi også glade for at have influencer Julie Bruun med om bord, som skal give danske børnefamilier mod på og inspiration til at slå sig løs i køkkenet med råvarer, som de typisk vil smide ud,” siger han.

Læs også: Analyse: Rejsende vil gerne betale mere for bæredygtige rejser

Foruden ugentlige tips og opskrifter på både Lidls og Too Good To Gos sociale kanaler i løbet af kampagneperioden vil Julie Bruun vise sine følgere, hvordan man ved at være kreativ i køkkenet kan lave børnevenlige retter ud af de madvarer, der plejer at ende i skraldespanden.

Hun viser blandt andet, hvordan overskydende grøntsager kan indgå i opskriften til boller, og hvordan man laver børnevenlige snacks af yoghurt-rester.

”Som mor til tre forstår jeg, hvor travl hverdagen i børnefamilier er, og jeg er meget begejstret for at kunne sætte fokus på at reducere madspild i dagligdagen. Det kan være udfordrende at holde overblik over, hvornår råvarerne i køleskabet udløber og samtidig tænke kreativt, når resterne skal bruges op. Det er vigtigt for mig, at det bliver mere nemt, praktisk og lækkert at give fødevarer, der ellers ville ende i skraldespanden, en ekstra chance, og det har dannet grobund for mine opskrifter,” fortæller Julie Bruun.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

08.12.2023CSR.dk

Ny koalition vil skabe både handling og håb for biodiversitet

08.12.2023CSR.dk

Tilskud til klimafond kommer fra ulandsbistanden: Man sender regningen til dem, man hjælper, mener aktører

08.12.2023CSR.dk

Ny IEA-rapport prikker huller i Danmarks klimaplaner

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - København, 12.-13. december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V