Handlingsskib har kurs mod Folkemødet

Konkrete handlingsløfter eller planken ud er mottoet for en ny scene på næste uges folkemøde på Bornholm. Her skal der gøres op med ”rituel uenighed”.

10.06.2022

CSR.dk

På næste uges folkemøde på Bornholm har Handlingsskibet debut – og endda helt centralt i Allinge Inderhavn. Ifølge en pressemeddelelse fra parterne bag skibet, er linjen tydelig: ”På Handlingsskibet snakker vi ikke – her handler vi!”

Fokus for alle deltagere på skibet bliver at omsætte både globale- og lokale bæredygtige udfordringer til konkrete handlinger, der kan implementeres. Og dem der kommer med tom snak, får, omend symbolsk, lov til at gå planken ud! Alle ombord skal nemlig selv komme med et bud på, hvordan de vil gøre en forskel.

Partnerne bag Handlingsskibet

 • Hansen & Ersbøll Agenda – som vil tale greenwashing med Forbrugerombudsmanden og diskutere om SMV’er er blevet en bæredygtighedsprygelknabe.
 • Access2innovation – som vil diskutere hvordan en bæredygtig fremtid i Afrika  kan skabes i Danmark.
 • Aalborg Universitet – som vil ”binde sig til masten og handle på verdens problemer”.
 • AkademikerPension – som vil diskutere corporate activism, atomkraft og står bag en debat med titlen ”Er der penge i kvinder?”
 • Grundfos og DANVA – som sammen vil skabe opmærksomhed om vandsektorens potentiale med energioptimering, samt produktion af biogas og grøn el på renseanlæg.
 • Business Region North - som vil sætte spot på udbygningen af vores elnet, som er vigtigt for ikke bare Nordjylland men hele landet
 • Green Hub Denmark -  som vil vise beslutningstagerne, hvilke muligheder der er i forhold til CO2 fangst, anvendelse og lagring i Nordjylland.
 • Rethinking Economics – som vil diskutere økonomers magt
 • Fokus Folkeoplysning  - som bidrager til debatten om unges mentale helbred
 • Region Nordjylland – som vil tale om overdødelighed i psykiatrien og hvordan Danmarks areal bedst understøtter grøn omstilling
 • Børn og Unges Trivsel - som sætter fokus på hvordan vi i fællesskab kan sikre udsatte unge en bedre overgang til voksenlivet
 • IloveGlobalGoals – som vil sætte fokus på borgerinddragelse og frivillighed
 • Aalborg Kommune – som vil diskutere potentialet i små job med mening
 • Professionshøjskolen UCN - som tager en snak om, hvordan vi sætter fokus på samfundsudfordringer og udviklingen af bæredygtige løsninger i vores uddannelser.
 • Frivilligskibet LOA –som stiller dæk og faciliteter til rådighed for det nordjyske partnerskab der er etableret i forbindelse med Folkemødet

”Jeg har været til nok debatter, hvor man kan regne ud, hvad folk er uenige om, og så opfører de teaterstykket om deres uenighed på en ofte ganske underholdende måde. Det dur bare ikke når det kommer til bæredygtighed. Her er snakken om, hvorvidt noget virker, ikke relevant. Det relevante er, hvad der virker bedst, og hvad vi hver især kan gøre for at bidrage. Det er vores mål med Handlingsskibet, at alle lægger hånden på kogepladen, og at der fra skibet udgår en stribe konkrete handlinger, når Folkemødet er slut” - siger Lotte Hansen fra HE Agenda, som sammen med Jacob Ravn fra Access2innovation har født ideen om et handlingsskib.

Handlingsskibet sejler på tværs af sektor og industri
Pressemeddelelsen fra HE Agenda fremhæver, at ”…for at lykkes med at løse verdens problemer, bliver vi nødt til at tænke i løsninger der er tværgående. Derfor har vi samlet en bred partnerkreds, der både tæller NGO’er, offentlige institutioner, pensionsselskaber, frivillige foreninger og almindelige virksomheder”.

Partnerne har hver især har egne dagsordener, de ønsker at bringe i spil under Folkemødet, men er fælles om ønsket om at gå fra snak til handling. Et overblik over disse kan ses i faktaboksen til højre,

”Skåltalernes tid er forbi. Komplekse samfundsudfordringer kræver handling – og den handling bunder oftest i gode og konstruktive dialoger med andre aktører. Derfor er vi sammen med andre stærke partnere med på Handlingsskibet for at koble dialogen og handlingen sammen,” siger Christine Lunde, som er sekretariatschef i Business Region North Denmark, og indrammer på den måde ånden i partnerskabet.

Debatterne vil spænde fra CO2 fangst og lagring, over greenwashing og hvilken rolle investeringer og pensionskasser spiller i skabelsen af et fremtidssikret samfund for alle, til hvordan vi kan bekæmpe stress og depression blandt unge.

Alle debatter sluttes af med at deltagerne og borgerne afgiver konkrete handlingsløfter til den nødvendige omstilling. Når skibet er vendt tilbage til sin hjemhavn i Nordjylland efter Folkemødet, vil både borgernes og panelisternes ideer blive samlet og efterfølgende udgivet.

Handlingsskibets program med 21 ”engagerede debatter” – som de beskrives i pressemeddelelsen - kan ses her.

- EHS

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Global Compact Network Denmark
Webinar
Information webinar on the Business & Human Rights Accelerator in Denmark

Join our webinar December 4th from 15.30-16.15 where we will unfold the Business & Human Rights Accelerator in Denmark.

Dato

04.12.2023

Tid

15:30

Sted

Online via Zoom

Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J