Ny rapport stiller skarpt på værdien af partnerskaber

Partnerskaber er afgørende for indfrielsen af store målsætninger som SDG’erne. I en ny rapport leverer Carve Consulting sammen med Krydsfeldt og Isobro en stribe anbefalinger til, hvordan man får værdi ud af samarbejdet fra start. Flere bundlinjer og en prøveperiode er blandt værktøjerne.

Partnerskaber er afgørende for ikke mindst indfrielsen af FN’s 17 Verdensmål. En ny rapport har undersøgt, hvordan man bedst kan skabe værdi i samarbejdet fra første fløjt..

13.03.2019

CSR.dk

Hvis vi som samfund skal indfri nogle af de helt store målsætninger, vi sætter os, eksempelvis FN’s 17 Verdensmål (SDG’erne), så er partnerskaber uundværlige, ikke mindst mellem civilsamfundet og erhvervslivet, sådan som SDG17 da også handler om.

Læs også: Arla og Grundfos i partnerskaber, der får penge fra P4G

Deltagerne i undersøgelsen

 • Birgitte Strand, senior projektleder for partnerskaber, Kræftens Bekæmpelse
 • Bolette Christensen, fhv. CEO, BØRNEfonden
 • Camilla Erika Lerberg, fhv. chef for kommercielle partnerskaber og CSR, Red Barnet
 • Claes Amundsen, fhv. bl.a. fundraising- og kommunikationschef, Røde Kors
 • Espen Højlund, CEO, Advice
 • Jytte Svendsen, fhv. CEO, Børnehjælpsdagen
 • Mads Øvlisen, fhv. CEO, Novo Nordisk
 • Mette Hattens, kampagneansvarlig, Hjerteforeningen
 • Mikkel Klausen, CSR-chef, LB Forsikring
 • Ole Madsen, kommunikationschef, Spar Nord
 • Rya Lene Terney, afdelingschef, CSR & jobudvikling, ISS
 • Sara Krüger Falk, Executive Director, UN Global Compact Network Danmark
 • Susanne Stormer, Vice President, Corporate Sustainability, Novo Nordisk

Men samtidig er partnerskaber en kompliceret størrelse, som det tager tid at få på plads, og i særdeleshed også at få værdi ud af. For at kaste lys over den udfordring, har Carve Consulting sammen med konsulentbureauet Krydsfeldt og Isobro, der er de danske indsamlingsorganisationers brancheorganisation, undersøgt, hvordan det kan ske.

I rapporten ’Værdi fra dag 1 i partnerskaber – en indsamling af erfaringer fra krydsfeltet mellem civilsamfund og erhvervsliv’, der blev præsenteret for Isobros medlemmer i går, tirsdag d. 12. marts, har folkene bag interviewet 13 aktører fra diverse organisationer og virksomheder og talt om deres erfaringer med partnerskaber og det at skabe værdi så hurtigt, som muligt.

På den baggrund serverer rapporten ’12 anbefalinger og 12 konkrete aktivitetsforslag til dem, der vil skabe værdi fra dag 1’, som det hedder. På den måde er tanken, at den skal udgøre et redskab til at arbejde aktivt med Verdensmål 17.

Analysen præsenterer sine anbefalinger under fire overskrifter:

 1. Sæt mange bundlinjer i spil og øg værdiskabelsen
 2. Så frø med forsamarbejdsaktiviteter og skab værdi fra start
 3. En god, værdifuld dialog leder til et godt, værdifuldt samarbejde
 4. En prøveperiode kan skabe værdi samt grundlag for en god beslutning

De mange bundlinjer er noget, alle parter skal tage ansvar for, og gøre sig klart, hvilke bundlinjer man har at arbejde med, hvem der har ansvaret for dem og sørge for, at disse personer får mulighed for at tage del i dialogen.

Gode forsamarbejdsaktiviteter kan eksempelvis omfatte at man arbejder med smagsprøver, at man taler direkte til samarbejdspartnerens ildsjæle, og at man i stedet for at tænke oppefra-ned forsøger at skalere ildsjælsprojekter gennem partnerskaber.

Gennem de værdifulde dialoger er det vigtigt at registrere værdi skabt undervejs i dialogen, at skabe match på både ildsjæl-, projektleder- og direktionsniveau samt at gøre sig klart, hvordan man selv vil bidrage til en god dialog.

Ved præsentationen af rapporten for Isobros medlemmer delte folkene bag undersøgelsen spørgeskemaer ud til de 40 deltagere for at få feedback på anbefalingerne. Det gav Jesper Mørk fra Krydsfeldt mange gode tilbagemeldinger..

Endelig kan en prøveperiode give værdi for samarbejdet ved at arbejde med et såkaldt Minimum Viable Product - altså en form prototype, som man så kan arbejde videre med - ved tidligt at afprøve samarbejdets fortælling samt ved at sørge for at lukke det, der ikke virker og komme videre.

Læs også: SDG’er og bæredygtighed vinder frem hos danske virksomheder

Ved præsentationen uddelte undersøgelsens forfattere desuden spørgeskemaer til de fremmødte for at tage temperaturen værdien af anbefalingerne. Ifølge Jesper Mørk fra Krydsfeldt fik man mange gode tilbagemeldinger, og generelt var der også opbakning til de forskellige handlepunkter.

-AK

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

20.02.2024SOLITWORK A/S

Sponseret

Bekæmp greenwashing med AFC ESG-platformen

16.02.2024CSR.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

14.02.2024Dansk Standard

Sponseret

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

12.02.2024Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

08.02.2024CSR.dk

Genbrugssten får et ordentligt markedsskub med ny aftale

08.02.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

AKKC er klar med nyt klimaregnskab

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grønjordsvej 2, 2300 København S.

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Lær at sætte mål for ligestilling | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den første af tre, hvor du får værktøjer og templates, der hjælper dig på vej og klæder dig på til at sætte ambitiøse og målbare mål for at fremme ligestilling og kvinder i ledelse, samt at implementere dette i virksomhedens strategi.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online