Ny forskning: Vi undervurderer groft andres villighed til klimahandling

En ny rapport viser på overraskende vis, at der internationalt er stor opbakning til klimahandling. "Folk kan fejlagtigt få den opfattelse, at de langsomme fremskridt i bekæmpelsen af klimakrisen skyldes en udbredt mangel på engagement," fortællere forskerne bag undersøgelsen.

Ifølge rapporten tror under halvdelen på, at andre vil give 1 procent af deres indkomst til bekæmpelsen af klimakrisen. Foto: 123rf.com.

03.07.2024

CSR.dk

Umiddelbart kan det godt virke, som om verden er dybt splittede, når det kommer til bekymringen for klimaforandringer – og viljen til at gøre noget ved dem.

Landmænd overalt i Europa demonstrerer mod grøn klimapolitik og De Gule Veste i Frankrig marcherer gennem Paris’ gader med kampråb og klimapolitiske slogans.

Men ny forskning publiceret i Nature Climate Change viser, at 86 procent af verdens befolkning faktisk støtter klimahandling, mens 89 procent mener, at deres egen regering skal gøre mere for at tackle og bekæmpe klimaforandringerne.

Læs også: Derfor skal ESG-folk gå op i kommunikation

Og det overrasker Peter Andre, Teodora Boneva, Felix Chopra og Armin Falk, der alle er professorer og forfattere til rapporten.

”Selvom vi forventede at flere går ind for klimahandling i specifikke, var vi faktisk overraskede over at finde ud af, at procentdelen af borgerne, der er pro-klima er høj, når man kigger på tværs af landene,” fortæller de i et interview med CarbonBrief.

Hvad der også er interessant er, at respondenterne i undersøgelsen, som omfatter 130.0000 adspurgte fordelt over 125 lande, systematisk undervurderer andre borgeres villighed til at tage aktion. 

Studiet viser nemlig, at blot 43 procent af verdens befolkning tror, at andre vil give 1 procent af deres indkomst til at støtte klimaet.

Forskerne kalder resultatet for en såkaldt opfattelseskløft, som eksisterer mellem vores egen og andres holdning til klimaet. 

Og det kan der være mange grunde til, påpeger de.

Læs også: Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

”Før i tiden har medier givet utroligt meget opmærksomhed til et lille antal klimaskeptikere. Derudover er klimaforandringerne grundlæggende svære at tackle. Folk kan fejlagtigt få den opfattelse, at de langsomme fremskridt i bekæmpelsen af klimakrisen skyldes en udbredt mangel på engagement – personligt og politisk,” siger de til CarbonBrief.

”I vores øjne er det mere vigtigt nu at ændre denne opfattelseskløft, end det er at prøve at forstå dens oprindelse. Ifølge adfærdseksperter er mennesker ’betingede samarbejdspartnere’ – vi bidrager mere til det fælles gode, hvis vi tror, at andre også gør det. Derfor er pessimisme om andres indsats skadeligt,” fortsætter forskerne.

Derfor håber Peter Andre, Teodora Boneva, Felix Chopra og Armin Falk, at deres forskning kan få flere til at få øjnene op for, at der faktisk er utrolig stor opbakning til at få bugt med klimakrisen. 

– HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

22.10.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Miljøbevidste juledekorationer i papirsbakker

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

18.10.2024DELL A/S

Sponseret

Bæredygtig it er en af vejene til en grønnere fremtid

15.10.2024CSR.dk

VELUX Gruppen underskriver langsigtet aftale med ArcelorMittal om levering af metal med lavt CO2-aftryk

15.10.2024CSR.dk

Danske arealer skal bruges på ny bæredygtig måde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online