Ny forskning: Vi undervurderer groft andres villighed til klimahandling

En ny rapport viser på overraskende vis, at der internationalt er stor opbakning til klimahandling. "Folk kan fejlagtigt få den opfattelse, at de langsomme fremskridt i bekæmpelsen af klimakrisen skyldes en udbredt mangel på engagement," fortællere forskerne bag undersøgelsen.

Ifølge rapporten tror under halvdelen på, at andre vil give 1 procent af deres indkomst til bekæmpelsen af klimakrisen. Foto: 123rf.com.

03.07.2024

CSR.dk

Umiddelbart kan det godt virke, som om verden er dybt splittede, når det kommer til bekymringen for klimaforandringer – og viljen til at gøre noget ved dem.

Landmænd overalt i Europa demonstrerer mod grøn klimapolitik og De Gule Veste i Frankrig marcherer gennem Paris’ gader med kampråb og klimapolitiske slogans.

Men ny forskning publiceret i Nature Climate Change viser, at 86 procent af verdens befolkning faktisk støtter klimahandling, mens 89 procent mener, at deres egen regering skal gøre mere for at tackle og bekæmpe klimaforandringerne.

Læs også: Derfor skal ESG-folk gå op i kommunikation

Og det overrasker Peter Andre, Teodora Boneva, Felix Chopra og Armin Falk, der alle er professorer og forfattere til rapporten.

”Selvom vi forventede at flere går ind for klimahandling i specifikke, var vi faktisk overraskede over at finde ud af, at procentdelen af borgerne, der er pro-klima er høj, når man kigger på tværs af landene,” fortæller de i et interview med CarbonBrief.

Hvad der også er interessant er, at respondenterne i undersøgelsen, som omfatter 130.0000 adspurgte fordelt over 125 lande, systematisk undervurderer andre borgeres villighed til at tage aktion. 

Studiet viser nemlig, at blot 43 procent af verdens befolkning tror, at andre vil give 1 procent af deres indkomst til at støtte klimaet.

Forskerne kalder resultatet for en såkaldt opfattelseskløft, som eksisterer mellem vores egen og andres holdning til klimaet. 

Og det kan der være mange grunde til, påpeger de.

Læs også: Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

”Før i tiden har medier givet utroligt meget opmærksomhed til et lille antal klimaskeptikere. Derudover er klimaforandringerne grundlæggende svære at tackle. Folk kan fejlagtigt få den opfattelse, at de langsomme fremskridt i bekæmpelsen af klimakrisen skyldes en udbredt mangel på engagement – personligt og politisk,” siger de til CarbonBrief.

”I vores øjne er det mere vigtigt nu at ændre denne opfattelseskløft, end det er at prøve at forstå dens oprindelse. Ifølge adfærdseksperter er mennesker ’betingede samarbejdspartnere’ – vi bidrager mere til det fælles gode, hvis vi tror, at andre også gør det. Derfor er pessimisme om andres indsats skadeligt,” fortsætter forskerne.

Derfor håber Peter Andre, Teodora Boneva, Felix Chopra og Armin Falk, at deres forskning kan få flere til at få øjnene op for, at der faktisk er utrolig stor opbakning til at få bugt med klimakrisen. 

– HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet