Nu kan du få afprøvet og finansieret din klimavenlige mad

Nu kan fødevarevirksomheder få hjælp til at udvikle nye, klimavenlige fødevarer sammen med fødevaregiganten Coop og Danmarks grønne tænketank Concito.

Hjælpen kan komme i form af eksperters gode råd til dyrkning - og meget andet. .

18.08.2020

CSR.dk

Erhvervshus Sydjylland og Brobygning Middelfart leder lige nu efter fødevarevirksomheder med ambitioner om at producere mere klimavenligt.

Produktionen af fødevarer koster dyrt i klimaregnskabet, og en reduktion af CO2-trykket gennem nye bæredygtige produktionsformer eller produkter vil bidrage betragteligt til et bedre klima.

Læs også: Danskerne ønsker mere politisk fokus på klimavenlig mad

Også blandt forbrugerne er der en voksende efterspørgsel på klimavenlige fødevarer.

"Der er ingen tvivl om, at alle brancher kommer til at bidrage til at nå de ambitiøse klimamål, som er sat for Danmark og snart også for EU, og derfor vil dansk klimavenlig mad også være noget, som kan eksporteres til den øvrige verden", vurderer projektchef Andreas Cæsar Møller Jensen fra Erhvervshus Sydjylland.

Hjælp til udvikling og adgang til virkeligheden
Udvælges man til forløbet, får man adgang til at prøve sin ide af i markedet sammen med forretningsudviklingseksperter.

"Måske ligger der nogle idéer ude i virksomhederne, som bare skal kvalificeres lidt, og det er her, vi gerne vil hjælpe med udviklingen", siger Lene Lawaetz fra Brobygning Middelfart.

Deltagende virksomheder får viden om grøn omstilling fra eksperter fra Concito, og de får feedback fra markedet, fordi de endelige idéer også bliver lagt på Coops platform for crowdfunding, Klimafunding. Platformen bygger på konceptet omkring crowdfunding, som er en måde, hvor man rejser penge til et projekt gennem små og store bidrag via internettet.

Det er Erhvervshus Sydjylland og Brobygning Middelfart, som står for udvælgelsen af de 5-10 virksomheder, som derefter skal arbejde med deres idé på tre workshops. Man skal søge inden 7. september her. Kravene for at deltage er, at man er en fødevarerelateret dansk virksomhed, som er motiveret for at arbejde for at blive mere klimavenlig

"Vi er vant til at arbejde med fødevarevirksomheder, som udvikler produkter. Vi har en lang række af virksomheder i vores tilskudsprogrammer, og derfor er det oplagt at være med i det her partnerskab", siger Andreas Cæsar Møller Jensen, projektchef fra Erhvervshus Sydjylland.

Læs også: Sådan gør du din forsyningskæde bæredygtig

"Det er ikke afgørende, hvor langt man er i processen. Men man skal være indstillet på at give den gas på tre workshops", forklarer Lene Lawaetz, direktør Brobygning Middelfart.

De tre workshops afvikles i henholdsvis Middelfart 15. september, Århus 23. september og som online videomøde 22. oktober.

- SMF

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

07.11.2025CSR.dk

Amerikanske delstater truer med retssager mod techgiganter der følger EU-regler

24.10.20253H Law

Sponseret

Kan selv en grøn farve være vildledende?

10.10.20253H Law

Sponseret

Når mærker vildleder: EU strammer reglerne for grøn markedsføring

08.10.20253H Law

Sponseret

Nye regler om mærkningsordninger

29.09.20253H Law

Sponseret

Løsninger frem for begrænsninger – juridisk rådgivning

24.09.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Fire ud af fem forbrugere ser bæredygtighed som lige så vigtig som pris og bekvemmelighed

15.09.2025BSR

Sponseret

Partnering with Suppliers to Advance Human Rights Due Diligence

08.09.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

UNGA & Leaders Summit 2025

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
OHSMS ISO 45001:2018 Lead auditor arbejdsmiljø (CQI and IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret OHSMS ISO 45001:2018 Lead Auditor Arbejdsmiljøkursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af arbejdsmiljøledelsessystemer i henhold ISO 45001:2018 og i overensstemmelse med ISO 19011 og ISO 17021 standarderne.

Dato

17.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
ESG-kommunikation: Fra strategi til stærke fortællinger

Du lærer at se og forstå det kommunikative potentiale i ESG og samfundsansvar. Dine undervisere Mette Gert Boldt og Line Schmeltz sørger for, at du efter kurset kan arbejde mere strategisk og kreativt med ESG-fortællinger i din organisation.

Dato

19.11.2025

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

UN Global Compact Network Denmark
Workshop
Kom godt i gang med ESG og arbejdet med bæredygtighed i praksis - Århus

Dette arrangement har til formål at hjælpe små og mellemstore virksomheder, der gerne vil i gang med at lave en ESG-opgørelse eller allerede har taget de første skridt mod bæredygtighed, men har behov for konkrete værktøjer, viden og sparring for at komme videre i praksis.

Dato

19.11.2025

Tid

12:00

Sted

Rytoften 3, 8210 Aarhus, Danmark

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
ISO/IEC 27002:2022 Foundation - Certificeret af PECB

Vores ISO/IEC 27002 Foundation giver dig det nødvendige overblik over de nye sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af informationer. Kurset afvikles som fysisk klasseundervisning og giver adgang til at tage online-eksamen og opnå den tilhørende ISO/IEC 27002 Foundation certificering hos PECB.

Dato

20.11.2025

Sted

København Ø

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001:2025 Lead Auditor Refresher

Opdater din viden om ISO 9001:2015

Dato

20.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

20.11.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia