Nordea: Kvindelige direktører giver højere afkast

Virksomheder drevet af kvindelige direktører giver højere afkast til aktionærerne end markedsgennemsnittet, konkluderer ny undersøgelse fra Nordea.

Virksomheder, der ledes af kvindelige topchefer, giver højere afkast på aktiemarkedet end gennemsnittet, vurderer Nordea i ny analyse. Alligevel har kun fire procent en kvinde som enten adm. direktør, bestyrelsesforkvinde eller begge. .

17.08.2017

CSR.dk

Aktievirksomheder med en kvinde ved roret – enten som adm. direktør eller bestyrelsesforkvinde – giver et markant større, årligt afkast en gennemsnittet for hele aktiemarkedet. Det konkluderer Nordea efter at have analyseret resultaterne fra næsten 11.000 forskellige aktieselskaber fra hele verden gennem de sidste otte år.

Mere konkret fandt Nordea, at virksomheder drevet af en kvinde gennemsnitligt har et årligt afkast på 25 procent, hvilket er mere end det dobbelte af de 11 procent, gennemsnittet ligger på ifølge det globale aktieindex MSCI World Index.

”Hvis du har investeret i en virksomhed med en kvinde ved roret, vil du have tjent mere end på det gennemsnitlige marked”, siger Robert Næss, portfolio manager hos Nordea. Han tilføjer:

”Andre studier viser ligeså, at diversitet er en positiv faktor, men de færreste har kigget konkret på adm. direktører”, siger han og påpeger, at andre undersøgelser i højere grad kigger på bestyrelsesmedlemmer, da de er nemmere at samle data om.

Læs også: FN og Boston Consulting Group: Der skal flere kvinder i ledelse

Af de næsten 11.000 virksomheder, der indgår i Nordeas analyse, var kun cirka 400 ledet af en eller flere kvinder. Med andre ord havde under fire procent af virksomhederne en kvindelig adm. direktør, bestyrelsesforkvinde eller begge.

Virksomheder vælger ”den sikre løsning”
Det er svært at sige, hvorfor kvinder i ledelsen betyder højere afkast, mener Robert Næss, men han nævner forskellige grunde, der kan have betydning.

En forklaring kan ifølge manageren være, at det er sværere for kvinder at få ledelsesstillinger, og at det derfor kun er de absolut bedste, der når toppen. En anden forklaring kan være, at virksomheder, der klarer sig godt, i højere grad vil ansætte kvinder, mens mere ustabile firmaer holder sig på ”den sikre side” og ansætter en mand. Sidst men ikke mindst kan det være, at kvinder simpelthen er bedre til at lede virksomheder end mænd.

Læs også: Undersøgelse: Kvinder i produktionen er godt for forsyningskæden

Lige meget hvad det skyldes, er analysens resultater noget, Robert Næss vil tage med sig i sit videre arbejde:

”De her konklusioner er helt sikkert noget, vi vil tage med os i fremtiden, når vi overvejer at investere i en virksomhed”, siger Rober Næss.

-CHM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Sammen med High:five giver Elis utilpassede unge en chance på arbejdsmarkedet

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ tekstilstøtte sikrer flere og ekstra gode ferieoplevelser til udsatte børn

05.07.2024Nilfisk

Sponseret

Nilfisk hjælper krigsskadede ukrainere

26.06.2024CSR.dk

Rapport: Forbrugere vælger oftere genbrugstøj

26.06.2024Dagrofa aps

Sponseret

Nyt tiltag skaber jobs for unge med autisme i Ishøj Kommune

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet