Miljøstyrelsen lancerer grønt Rejsehold
Frem mod næste år sætter Miljøstyrelsen et nationalt Rejsehold på vejene, der skal hjælpe virksomheder med at fremme cirkulær økonomi og grøn omstilling i indkøb.
Rejseholdet vil først tilbyde virksomheder workshops i København og Aarhus. Arkivfoto..
Møbler, transport, kontorudstyr og frokostordninger. Når landets virksomheder køber ind til forretningen, kan det samlet set udgøre en væsentlig miljøpåvirkning. Og selvom flere virksomheder er villige til at ændre sin indkøbsstrategi til en grønnere løsninger, kan det være uigennemskueligt, hvor man skal starte.
Den hjælp bliver nu stillet til rådighed gennem Miljøstyrelsens nye Rejsehold, der har til formål at styrke bæredygtig viden og kompetencer hos de private indkøbere gennem workshops, webinarer og gratis én-til-én vejledning. Det skal resultere i et lavere klima- og miljøaftryk fra de varer og services, som købes – og i mange tilfælde skal det også give en økonomisk besparelse til virksomheden selv.
Læs også: Analyse: Dansk, grøn innovation kan blive bedre
Hos Miljøstyrelsen glæder man sig til at optimere virksomhedernes bæredygtighedsindsats:
”Virksomhederne er selv meget bevidste om den rolle, de spiller, og vi oplever en stigende efterspørgsel på viden om, hvordan de kan bidrage til et mere bæredygtigt forbrug; også i forhold til egen drift. Virksomhedernes indkøb har været lidt oversete i deres strategier og indsatsplaner, så vi glæder os over, at vi med Rejseholdet kan sætte skub i den del af bæredygtighedsarbejdet”, siger kontorchef, Susanne Ulrich.
Bred vifte af hjælp
Som første led i rejseholdsrådgivningen inviterer Miljøstyrelsen til workshop i henholdsvis Aarhus og København. Her vil deltagerne blandt andet blive introduceret til, hvordan indkøbsfunktionen kan udgøre et strategisk værktøj i virksomhedens bæredygtighedsarbejde.
Der gives også indblik i relevante og anvendelige metoder og værktøjer, som kan benyttes i de fremtidige indkøb. Workshoppen henvender sig til ansatte i indkøbs-, miljø- og ledelsesfunktioner i private virksomheder.
Læs også: Det er If eller ud: Forsikringsselskab kræver øget ESG fra erhvervskunder
Foruden de to workshops vil Rejseholdet udbyde seks webinarer. Webinarerne vil hver især være rettet mod ét specifikt produkt- eller serviceområde og give indblik i, hvilke klima- og miljøforhold der er vigtige at forholde sig til – og hvordan.
Rejseholdet tilbyder derudover gratis én-til-én vejledning, hvor konkrete miljøproblemstillinger relateret til virksomhedens indkøb kan drøftes.
Konceptet er udviklet som led i Strategi for Cirkulær Økonomi 2018 og rådgivningsindsatsen koordineres og gennemføres af PlanMiljø.
- HCL