Microsoft inviterer forretningspartnere med i samfundsansvarsklub

Nyt initiativ fra Microsoft vil samle tech-virksomheder i Vesteuropa om at løse samfundsmæssige udfordringer gennem dialog og projekter.

19.11.2021

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Microsoft har i denne uge offentliggjort et nyt initiativ i 14 vesteuropæiske lande, hvor deres forretningspartnere inviteres til at forpligte sig til at gøre størst mulig positiv forskel på fem områder. 

“Teknologi påvirker vores hverdag, vores samfund og virksomheder på tværs af industrier. Dermed har vi også et stort ansvar for at drive vores virksomheder på et fundament af bæredygtige principper, som imødekommer de samfundsudfordringer, vi står over for både lokalt og globalt,” siger Nana Bule, adm. direktør i Microsoft Danmark & Island og fortsætter:

”I Microsoft er vi så privilegerede at kunne kalde en lang række af de danske IT-virksomheder for vores partnere og de deler samme ambitioner, som os, om at bidrage til at løse de sociale, økonomiske og klimamæssige udfordringer. Jeg glæder mig til at fortsætte det tætte samarbejde med dem på flere niveauer.”

Ved at underskrive Microsoft Danmarks ’Partner Pledge’ tilkendegiver man, at man som medlem af den danske tech-industri forpligter sig til at fremme grøn, inkluderende og ansvarlig digital transformation til fordel for alle borgere i Danmark, Island – og forhåbentlig endnu flere.

De fem søjler
I ’Partner Pledge’-initiativet indgår fem såkaldte ’søjler’. Hver søjle repræsenterer et område, inden for hvilket den underskrivende virksomhed forpligter sig til at tage ansvar og bidrage til størst mulig positiv samfundsforandring. De fem søjler er: Diversitet, bæredygtighed, digitale færdigheder, ansvarlig og etisk AI og cyberskikkerhed. Sidste emne indgår dog kun i den danske udgave af partner pledge. 

Under hvert at disse emner forpligter partnerne sig til forskellige principper, som varierer fra at benytte og promovere Microsofts Digital Skills-initiativ eller deres "Microsoft Emissions Impact Dashboard", over dataetik og beskyttelse i udvikling og brug af kunstig intelligens, over at skabe opmærksomhed om cybersikkerhed, til at sikre at man har en plan og gør en indsats for øget diversitet og inklusion blandt ledelse og medarbejdere, at man bidrager til Danmarks reduktionsmål for CO2 på 70 procent og er med til at sørge for at der bliver udviklet nok digitale kompetnecer i Danmark. 

Der er således konkrete handlinger knyttet til hver af de fem søjler i Partner Pledge, som Microsoft gerne i dialog med deres forretningspartnere om. Desuden skal der hvert år afholdes to Partner Pledge Summits, for at dele erfaringer og som partnere skal deltage i. 

Man kunne blive bekymret for, at det bare er noget vi taler om. Men det er det ikke helt. Ved at skrive under på pledgen forpligter man sig nemlig også til at udpege et flagskibsprojekt i sin egen organisation, som man mener viser vejen frem og kan inspirere andre, og til at deltage aktivt i den offenlige debate og vise, hvordan IT-branchen kan bidrage med nye løsninger frem mod et grønnere, sikrere og mere indkluderende samfund. 

Foreløbigt positiv feedback
Microsofts ’Partner Pledge’-initativ er endnu i sin spæde start, og Microsoft Danmark er spændt på at se, hvordan det udvikler sig. Allerede nu har man dog fået positiv feedback fra omverdenen. Dansk Erhverv mener f.eks., at initiativet kommer på det helt rigtige tidspunkt:

”Vi hilser initiativet velkomment. I Dansk Erhvervs digitale politik “Digital handlekraft” er ansvarlighed en af de tre søjler, som alle virksomheder skal forholde sig til. Det gælder selvfølgelig også techbranchen selv, og derfor er det særdeles positivt, at Microsoft og de danske partnere her styrker samarbejdet om alt fra klima til diversitet, som også er dagsordener Dansk Erhverv er stærkt optaget af,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Og en del af virksomhedens forretningspartnere er i gang med at sige ja til at bygge ovenpå det eksisterende samarbejde med Microsoft, f.eks. har Atea allerede tilsluttet sig initiativet: 

”Som branche mener jeg helt afgjort, at vi skal tage et ansvar for at løfte disse agendaer og derfor skal man kunne stille krav til sine strategiske samarbejdspartnere om at arbejde mod nogle fælles mål, som bygger på bæredygtige og etiske principper. Derfor hilser vi initiativet velkommen,” siger Kathrine Forsberg, adm. direktør i Atea.

Selvom løftet ikke er juridisk bindende, mener en anden Microsoft-partner, Delegate, at det er initiativer som disse, der er med til at sikre en positiv samfundsudvikling:

”Jeg mener, at partner pledge er rigtig vigtigt for at skubbe på udviklingen. Det er fem agendaer, som ligger os meget på sinde og som vi allerede arbejder med, men det at gå sammen med Microsoft og andre partnere, synes vi er et vigtigt signal i markedet og derfor støtter vi naturligvis op om det,” siger Peter Østergaard, direktør i Delegate.

Læs mere om ’Partner Pledge’ her.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

08.07.2024Schneider Electric

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

05.07.2024CSR.dk

Rapport: Et fokus på medarbejdertrivsel er alfa og omega

02.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity

01.07.2024CSR.dk

Novo Holdings og DLG-koncernen indgår samarbejde om fremme af bæredygtig planteproduktion

28.06.2024CSR.dk

Nyt inspirationskatalog skal hjælpe danske virksomheder i arbejdet med biodiversitet

28.06.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

ESG-råd skal kortlægge udfordringer og muligheder i bygge- og anlægsbranchen

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet