McDonald's viser vejen for små fleksjob
Reformen af fleksjob lægger op til, at virksomheder fremover kan oprette fleksjob på meget få timer. Hos restaurantkæden McDonalds har man allerede høstet erfaringer, der kan bruges. Her er der ansatte i skånejob helt ned til fire timer om ugen.
”Bare fordi man har en skavank, kan man sagtens have noget at byde på, og det giver noget ekstra til virksomheden at have mennesker med forskellig baggrund ansat.”
Sådan siger Christina Borup, HR-konsulent hos McDonald’s Danmark i CABI's nyhedsbrev. Gennem flere år har hun haft til opgave at hjælpe McDonald’s-restauranter med at ansætte personer i fleks- og skånejob.
Lige nu er der 12 personer ansat i skånejob i 14 forskellige McDonald’s-restauranter i Jylland og på Sjælland, hvor nogle af de ansatte i skånejob er tilknyttet flere restauranter. Det er mennesker med alvorlige funktionsnedsættelser, og de fleste er i stand til at arbejde i 10-12 timer om ugen. En af de ansatte kan dog kun arbejde fire timer om ugen.
Tag stilling, chef
Dermed har McDonald’s svaret på et af de helt store spørgsmål i reformen af fleksjob, der træder i kraft ved årsskiftet: Kan virksomhederne skabe små job til mennesker, der kun kan arbejde meget få timer om ugen? Ifølge Christina Borup handler det først og fremmest om at tage stilling.
”I virksomheden skal man tage beslutningen om man vil eller ikke vil, og så skal man gøre sig nogle tanker om, hvad virksomheden er i stand til at rumme. Det skal være et reelt arbejde, men det skal også være et job, hvor det rent faktisk er muligt at tage skånehensyn," siger hun.
McDonald's har desuden sagt ja til at medvirke i projektet Flekspilot sammen med bl.a. Nykredit, Falck og Grundfos under CABI og Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, hvor virksomheder forsøger at skabe flere små fleksjob.
Du kan læse meget mere i CABI's nyhedsbrev.