Lille plasthætte - stor effekt

Et nyt, avanceret system til dosering af vaskemiddel skærer drastisk ned på forbrug af vand, strøm, vaskemidler og dårlig rygge hos personalet.

05.03.2009

CSR.dk

Professionelle vaskemaskiner kører oftest dag ud og dag ind, hvilket medfører et enormt forbrug af vaskemiddel, vand, el, transport, emballage og meget mere. En lille hyperavanceret plasthætte til styring af selve doseringen er derfor i virkeligheden en stor innovation for klimaet og miljøet, da den skaber helt nye rammer for forbruget af netop vaskemiddel, vand og strøm i hver enkelt maskine.
Doseringssystemet Revoflow reducerer fx forbruget af vaskemiddel til tøjvask med typisk 550 liter og mere end 25 kg plasticemballage pr. maskine hvert år - og til samme pris pr. vask. Med anslået mere end 20.000 maskiner til professionel tøjvask i Danmark, kunne miljøet altså spare helt op til 11 mio. liter vaskemiddel om året og 500 tons plast. Til maskinopvask sparer systemet tilmed også massive mængder vand, eller bruger blot en tiendedel af traditionelle systemer på markedet. Med en typisk brug spares 130.000 liter vand – pr. maskine – og tilsvarende el, da vandet til dosering ikke skal være varmt.
En ekstra bonus er desuden en markant transport-besparelse i penge og CO2 – reduktionen i vaskemiddel giver nemlig ligeså mange sparede leveringer og kilometer på asfalten.

Mange tests
Revoflow-systemet er blevet testet gennem længere tid hos en lang række brugere i Danmark og Holland med positivt resultat, og bliver nu implementeret i flere andre lande. JohnsonDiversey i Nivå har da også længe arbejdet meget med samfundsmæssigt forsvarlige løsninger, når det gælder alle slags rengørings- og hygiejneprocesser, og har derfor en stor ekspertise på området.
"Miljøforbedringerne betyder meget i Danmark, men nye systemer skal helst ikke bare være miljøvenlige. De skal også være praktiske, ergonomiske og give en god økonomi for brugerne, for det tæller jo også” fortæller Maria Frommelt fra JohnsonDiversey, produktchef for maskinopvask. ”Så der er altså store fordele i små ting nogle gange - den præcise dosering gør nemlig, at selve vasken også kan være mere effektiv og præcis mht. at få skidtet væk," understreger hun.
Hos JohnsonDiversey har man faktisk i flere år forsket i den lille plasthætte, som på én og samme tid sikrer en præcis dosering og en sikker indkapsling af de uhyre koncentrerede vaskemidler. Det har krævet mange tests, fortæller Tine Bering, produktchef for tøjvask hos JohnsonDiversey. ”Sikkerheden er afgørende, for koncentreret vaskemiddel er ikke særlig sundt for hud og øjne. Men dilemmaet har været, at en lavere koncentration desværre gav en lavere effektivitet, mere spild, mere forbrug, mere transport - men det ser man jo ikke rigtig, når man står ved vaskemaskinen," smiler Tine Bering, der derfor er glad for, at dilemmaet nu er løst.

To hele svømmehaller - hvert år
Ali Günayden, køkkenansvarlig på Scandic Copenhagen har været blandt dem, der først har testet og siden fast installeret det nye system til maskinopvask, som fra starten faktisk mest af alt blev prøvet, fordi arbejdet i køkkenet blev enklere. "Med det gamle system skulle man bruge meget mere tid på at sætte nye medarbejdere ind i systemet. Men vi har jo opdaget, at det nye system ikke bare er enkelt at bruge - vaskeevnen er også rigtig god, så vi har nu fået det på alle Scandic-hotellerne."
Det lave vandforbrug slår også markant igennem, da Ali Günayden og hans folk typisk vasker op i 10 timer om dagen. For Scandic-hotellerne samlet bliver det til næsten to hele svømmehaller - hvert år. Og naturligvis også udsigt til en markant mindre el-regning.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024CSR.dk

85 procent ønsker globalt forbud mod engangsplastik

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus