Roblon A/S

Slået op d. 11.07.2024

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Stilling
ESG-koordinator
Ansættelsesforhold
Fuldtid
Område
Nordjylland
Arbejdssted
Frederikshavn
Kontaktmail
cmi@roblon.com
Ansøgningsfrist
29.08.2024
Tiltrædelsesdato
Snarest muligt

Som ESG-koordinator for Roblon bliver du faglig ansvarlig for ESG-rapportering og får en central rolle i koordinering af en række tiltag i organisationen med det formål at realisere koncernens ESG-ambition 2030.

Koncernen har i mange år arbejdet med CSR- og ESG-relaterede forhold og udarbejdet særskilt CSR-rapport. Bæredygtighedsrapportering efter EU’s CSRD skal for Roblon ske første gang for regnskabsåret 2025/26, og der er etableret og arbejdes ud fra en implementeringsplan.

Bliv den drivende kraft på vores videre rejse

Selskabet har genbesøgt sin forretningsmodel, værdikæde- og interessentanalyser og har udarbejdet et gennemarbejdet udkast til dobbeltvæsentlighedsanalysen efter CSRD. Af væsentlige opgaver i efteråret som du vil være et naturligt omdrejningspunkt for, vil bl.a. være fit-gap analyse og fastlæggelse af endelige datapunkter efter CSRD samt igangsætning af en kortlægning af koncernens GHG scope 3.

Få en hverdag, hvor to dage ikke er ens

Har du lyst til at bringe din færdigheder i spil og træde ind som en central del af en spændende virksomhed, hvor arbejdet med bæredygtighed er et vigtigt element i at indfri virksomhedens vækststrategi? Med reference til Co-CEO/CFO vil du arbejde med et koordinerende ansvar for koncernens CSRD-rapportering og -governance. Du vil naturligt indtage en projektlederrolle i selskabets ESG-styregruppe, der består af 3-4 personer med repræsentation fra ledelse og driften. Der er således rig mulighed for at sætte dit eget præg på hverdagen og udvikle dig både fagligt og personligt.

Du vil få en bred kontaktflade i en organisation, hvor tonen er uformel. Vi sætter en ære i, at vores medarbejdere er stolte og glade over at være en del af en innovativ virksomhed, hvor der er fokus på teamånd, arbejdsglæde os trivsel. Du får mulighed for at udvikle dig i en global virksomhed med hovedsæde i Gærum, Frederikshavn og datterselskaber i USA og Tjekkiet.

Af arbejdsopgaver kan bl.a. nævnes:

 • at sikre CSRD og EU-taksonomi implementering samt øvrige ESG-compliance forhold
 • at sikre og koordinere organisationens aktiviteter og indsatser for at indfri ESG-ambitionen og fastlagte mål
 • at sikre udvikling af ESG-området
 • at sikre at ESG-ambitionen og underlæggende CSR/ESG-politikker bliver ført ud i livet
 • at kortlægge GreenHouse Gas (GHG) emissioner scope 1-3 samt følge op på initiativer, der reducerer udledningen
 • at udføre uddannelse & træning af organisationen i ESG-området
 • at understøtte finance med ESG-dataindsamling og ESG-rapportering
 • at forestå CDP og EcoVadis rapportering og certificering
 • at håndtere ESG-relaterede forespørgsler fra kunder og andre forretningsforbindelser
 • at stå vagt om, at der ikke sker Greenwashing

Vi er klar over, at du ikke kan det hele selv. Så der er rig mulighed for sparring og samarbejde såvel internt som med eksterne samarbejdspartnere på udvalgte emner.

Dine personlige kendetegn er, at du:

 • er selvstændig og ikke er bange for at tage initiativ og handle proaktivt
 • har stærke analytiske og kommunikative evner og formår at formidle kompleks viden på en letforståelig måde overfor både interne og eksterne interessenter
 • er resultat- og udviklingsorienteret
 • er nysgerrig og evner at sætte dig ind i nye områder inden for ESG/bæredygtighed. Du tilegner dig nemt ny viden
 • har gode samarbejdsevner og evner at integrere tiltag til at gennemføre koncernens ESG-ambition på tværs af organisationen
 • kan bevare overblik og sikre fremdrift i forhold til aftalte prioriteter

Som profil er du proaktiv og opsøgende i forhold til at etablere samarbejde internt som eksternt. Du er en teamplayer, og evner at samarbejde på tværs af organisationen og faggrænser. Du har en positiv tilgang til nye udfordringer og arbejder resultatorienteret.

Du læser og forstår engelsk.

Vi er åben overfor, at kandidater på ESG-området kan have mange forskellige uddannelsesmæssige baggrunde. Men vi forestiller os, at du har en videregående uddannelse, og er drevet af bæredygtighed og grøn omstilling.

Vigtigst er, at du har interesse for og erfaring med at arbejde med ESG-området på et strategisk, operativt og kommunikativt plan. Du har erfaring med projektledelse, en god forståelse af ESG-standarder og -lovgivning og erfaring med ESG-rapportering og -analyse.

Hvem er vi hos Roblon?

I mere end 60 år har vi opbygget en stor viden om anvendelse, udvikling og produktion af high performance fiberløsninger og dertilhørende teknologi. I Roblon har vi gennem årene etableret os med et stærkt og anerkendt brand, og har udviklet os fra at være producent af tovværk og tovværksmaskiner til i dag at udnytte denne viden i en række fiberbaserede styrkeelementløsninger, som indgår i slutprodukter inden for telekommunikation, energi og andre industrier. Læs mere om os her.

Send din ansøgning med det samme

Vil du være faglig ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst? Så send dit CV og din ansøgning med det samme til vores HR-afdelingen på mail: hr@roblon.com.

Tiltrædelse er snarest muligt.

Da vi går ind i sommerferieperioden, kan behandling af de indkomne ansøgninger tage længere tid end normalt. Vi ønsker at få vores nye kollega ombord hurtigst muligt, så vi bestræber os på at vende tilbage hurtigst muligt senest i uge 35.

Har du generelle spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Co-CEO Carsten Michno på mail: cmi@roblon.com – som vil komme tilbage på din henvendelse fra uge 31.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Persondata i rekrutteringsprocessen

Vi glæder os til at modtage din ansøgning. Vi gør opmærksom på, at vi kun ønsker at modtage oplysninger om dig, der er relevante og nødvendige i forbindelse med din ansøgning. Af hensyn til behandling af dine persondata modtager vi KUN ansøgninger på følgende mail: hr@roblon.com. Vi opbevarer din ansøgning og behandler den i ansættelsesprocessen vedr. det job, du har søgt hos os. Får du et afslag, sletter vi dine oplysninger indenfor 6 mdr. Du kan til en hver tid henvende dig til os og bede os slette dine oplysninger. Hvis du går videre i ansættelsesprocessen, forbeholder vi os retten til at bede dig udfylde en personprofil som et led i vurderingen af dig som kandidat, ligesom vi evt. foretager søgninger på sociale medier. Hvis det er relevant for det job, du ansøger om, kan vi anmode om indhentelse af straffeattest. Læs mere her: Behandling af persondata under rekruttering hos Roblon.pdf (306.4 KB)

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.