Lego sætter milliarder af til bæredygtighedsboost

Kongen af klodser er ikke helt tilfreds med, hvor hurtigt det går med at gøre virksomheden og dens aktiviteter bæredygtige. Breve fra børn har inspireret til nye tiltag.

Børn har testet de nye poser og var glade for, at de er lette at åbne. Foto: Lego Gruppen.

18.09.2020

CSR.dk

Mandag d. 15. september 2020 fortalte LEGO Gruppen i en pressemeddelelse, at de vil investere op til 2,5 milliard kroner over tre år i at få fart på deres aktiviteter inden for bæredygtighed og socialt ansvar. Pengene skal dække både langsigtede investeringer og løbende omkostninger.

“Vi må ikke glemme de fundamentale udfordringer, som de kommende generationer står overfor. Det er afgørende, at vi handler nu for at beskytte planeten og kommende generationer. Vores virksomhed har børn som vores rollemodeller, og vi er inspireret af de millioner af børn, der efterlyser handling nu i kampen mod klimaforandringer. De skal have adgang til at udvikle de færdigheder en bæredygtig fremtid kræver,” udtaler Niels B. Christiansen, adm. direktør i Lego-koncernen, i en pressemeddelelse.

Nye poser i papir
Har man købt et Lego-sæt de seneste 20 år, vil man kunne huske de knitrende plastikposer, klodserne er pakket i inde i æsken. Dem begynder Lego fra 2021 at erstatte med FSC-certificerede, genanvendelige papirposer.

De nuværende poser er engangsplast, og koncernen har ifølge Niels B. Christiansen har fået mange brev fra børn, som beder om at Lego fjerne netop denne type plast.

Lego har derfor testet forskellige prototyper sammen med forældre og børn, og den valgte papirpose var en favorit hos børnene, fordi den ifølge dem var miljøvenlig og nem at åbne.

Investerer også i børn
Børn er dog andet og mere for Lego end målgruppe og testpersoner. De 2,5 milliarder dollar vil derfor også blive investeret i en opskalering af virksomhedens arbejde med at nå børn i nød.

Målet er inden 2022 at nå ud til otte millioner børn med aktiviteter gennem Lego Fonden og dens samarbejder med Unicef, Red Barnet og lokale partnere om at give børn adgang til leg og muligheder for at udvikle deres evner udi problemløsning, samarbejde og kommunikation – ved hjælp af Lego. I 2019 var samme tal 1.8 millioner.

Samtidig vil 2 millioner forældre og andre omsorgspersoner bliver uddannet i legens fordele og vigtighed, og indsatsen for at børn kan færdes sikkert online fortsætter og udvides også.

Lego Fonden bruger 25 procent af overskuddet fra Lego Gruppen til at finansiere aktiviteter denne type aktiviteter.

En anden måde at give flere børn adgang til leg med Legoklodser er udrulningen af Lego Replay, som opfordrer folk til at donere deres brugte klodser til børn, der ellers ikke ville have adgang til leg med Lego. Konceptet er blevet testet i USA i 2019 og vil blive lanceret i to yderligere lande inden udgangen af 2022.

Resten af pengene til materialer og miljømål
Lego Gruppens største indsats for bæredygtighed har siden 2015 være målet om inden 2030 at udvikle bæredygtige materialer, som alternativ til det olie-baserede plast klodserne laves af i dag. Det arbejde vil også modtage nye midler over de næste tre år, så man kan komme længere end de 2 procent af produktionen, der i dag er baseret på bæredygtige materialer. 

Lego Gruppen har ligeledes angivet opdaterede målsætninger for reducerede CO2-udledninger, affaldsmængeder og -håndtering og vandforbrug.

Virksomheden havde i 2018 og 2019 et overskud efter skat på omkring otte milliarder kroner. 

- EHS

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: 15 mest læste i 2020

Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler på CSR.dk i 2020. Vi har samlet dem her. 

Mere fra...

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

29.11.2023CSR.dk

Analyse: Omstilling af arbejdsmaskiner fra diesel til el kan spare CO2 og menneskeliv

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

27.11.2023CSR.dk

Forskningsprojekt skal gøre modeindustrien mere bæredygtig

24.11.2023CSR.dk

Polestar har fokus på misinformation om klimaet før COP28

24.11.2023CSR.dk

Investorer advarer kemigiganter om drøndyre PFAS-retssager

23.11.2023CSR.dk

Debat hos IKEA satte forbrug og bæredygtighed på agendaen

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Viegand Maagøe

Konsulent til livscyklusvurderinger, cirkulær økonomi og bæredygtighed for virksomheder

Er du skarp på LCA’er og EPD’er, og vil du være med til at løfte den grønne omstilling? Så er det dig, vi leder efter. Viegand Maagøe søger nemlig en civilingeniør, cand.scient. eller lignende, som brænder for at arbejde med livscyklusvurderinger (LCA), cirkulær økonomi og bæredygtighed for virksomheder i Danmark og udlandet.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

29.11.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Etisk Handel Danmark
Seminar
The Landscape Approach

Achieving sustainable supply chains and regulatory compliance through the landscape approach

Dato

29.11.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Global Compact Network Denmark
Webinar
Informationswebinar om UN Global Compact og det danske netværk

Vil du høre mere om Global Compact, de Ti Principper og verdensmålene? Har du endnu ikke tilsluttet dig Global Compact og har du interesse for, hvordan man kan komme i gang med at arbejde med ansvarlig virksomhedsledelse?

Dato

29.11.2023

Tid

10:00

Sted

Online via Zoom

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Forandringskommunikation

God kommunikation fra ledelsen er guld værd under organisationsforandringer i forhold til de involverede og implementeringen.

Dato

30.11.2023

Tid

10:00

Sted

Emdrupvej 72, 2400 København, Danmark

Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K