Kommende klimasamling på KU skal gerne bringe provokerende klimaanbefalinger på banen

I efteråret inviterer Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet studerende og ansatte til at deltage i en klimasamling med et mål om at levere nytænkende anbefalinger til fremtidens bæredygtighedsarbejde. Og de må gerne være provokerende, mener dekan.

Klimasamlingen retter sig mod alle på fakultetet, både dem, der er engagerede i klimadebatten, og dem, der måske ikke synes, at klima er så vigtigt for et universitet. Foto: Københavns Universitet. .

05.10.2023

CSR.dk

Og nu skal fakultetet smage sin egen medicin.

I efteråret er der nemlig indkaldt til klimasamling, hvor både engagerede klimaforkæmpere og de mere skeptiske af slagsen kan komme og drøfte universitets bæredygtighedsarbejde.

”Jeg håber faktisk at klimasamlingen kommer med nogle uventede og måske ligefrem provokerende anbefalinger, for vi har brug for at blive udfordret på vores måde at gøre tingene på,” siger dekan Mikkel Vedby Rasmussen.

Alle er velkomne til at deltage i – og håbet er, at der endda kan komme rift om de 36 pladser, som samlingen rummer.

”Det er en bunden opgave for os at reducere vores klimaaftryk på fakultetet og sikre at SAMF bidrager til den grønne omstilling i samfundet. Men der er ingen lette løsninger. Nu beder vi campus-befolkningen komme med ind i maskinrummet, og jeg har store forventninger til, at de kommer med bedre forslag end dem, der opstår i direktionslokalet,” siger Mikkel Vedby Rasmussen.

Læs også: Københavns Universitet beder ansatte om at skære ned på flyrejser

Han forudser nogle spændende, men svære diskussioner. Fx om grøn uddannelse og fakultetets samfundsansvar, for hvad skal unge mennesker lære i fremtiden. 

Et oplagt spørgsmål er, om universitetet fortrinsvis skal uddanne flere til at skabe grøn vækst, eller om det i højere grad handler om at give unge en ny forståelse af menneskers fremtidige rolle og ansvar i verden. Det skal der nok være mange forskellige perspektiver på, mener Mikkel Vedby Rasmussen.

Hvert år uddanner SAMF over 1.000 nye kandidater inden for blandt andet økonomi, statskundskab og psykologi. Kandidaterne er populære på det danske arbejdsmarked og er derfor også mulige ambassadører for den grønne omstilling på de arbejdspladser, de senere bliver en del af.

- HCL

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

05.12.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea bliver en del af ny rangliste over verdens mest bæredygtige virksomheder

04.12.2024CSR.dk

Ny genbrugskampagne skal bekæmpe elektronikaffald

25.11.2024DreistStorgaard Advokater A/S

Sponseret

Governance på agendaen i ESG

22.11.2024Accura Advokatpartnerselskab

Sponseret

En transparent værdikæde er nøglen til en bæredygtig succes

22.11.2024DreistStorgaard Advokater A/S

Sponseret

Hvad må man - og hvad må man ikke - sige, om det man gør på det ”grønne” område?

19.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

CSRD integrerer bæredygtighed i strategien

12.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Kærlighed og Kindhest

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

09.12.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K