Klimavenlig kantinemad er i fokus nyt ISS-samarbejde

ISS vil gennem en treårig partnerskabsaftale med dansk grossistvirksomhed sikre leverancer med lokale, klimavenlige fødevarer til ISS's danske kantineaftaler.

ISS's nye samarbejde passer som fod i hose, da flere af koncernens kunder efterspørger klimavenlige og lokale fødevarer. Foto: ISS..

23.11.2022

CSR.dk

Bæredygtighed, trivsel og kantinemad i høj kvalitet. Det er essensen i et nyt samarbejde mellem servicekoncernen ISS og grossistvirksomheden Dansk Cater med sidstnævnte, der over de næste tre år skal levere fødevarer til ISS’s 188 kantiner rundt omkring i landet.

Klimavenlige fødevarer er nemlig en hjørnesten for ISS’s kunder, fortæller Christian Lindskov Alsø, administrerende direktør i ISS Danmark.

”Vi ønsker at tage vores madoplevelser til vores mange gæster til det næste niveau, og derfor er vi rigtig glade for, at vi har indgået en partnerskabsaftale med Dansk Cater. Vores kunder efterspørger i stigende grad lokale og klimavenlige fødevarer samt muligheden for at dokumentere miljøpåvirkningen af den mad, der bliver lavet i kantinen. Der har Dansk Cater virkelig imponeret os med deres leverancer,” han.

Læs også: Find hjælp til mere bæredygtighed i værdikæden

Unikt for samarbejdet er graden af transparens, som parterne vil muliggøre gennem data, der viser hvilken miljøpåvirkning, de leverede fødevarer har.

”Det er helt unikt i markedet, at vi sammen med ISS har lavet en aftale, hvor vi som partnere samarbejder om udvikling af innovative løsninger med brug af data, og understøtter hinanden i at sikre høj kvalitet og bæredygtighed på tværs af vores leverancer,” siger Steen Damsgård Pedersen, administrerende direktør i Dansk Cater.

Det nikker Christian Lindskov Alsø genkendende til.

Læs også: Nyt samarbejde skal give Arla en energieffektiv overhaling

”Sammen med Dansk Cater har vi en størrelse, som forpligter i forhold til at drive nye initiativer og gå forrest i kampen for bæredygtige og klimavenlige løsninger. Partnerskabet skal ligeledes styrke vores mål om i endnu højere grad at gøre data tilgængelige for vores kunder og bevæge os endnu mere i retning af kvalitet, ansvarlighed og klima,” siger han.

Ifølge Christian Lindskov Alsø skal samarbejdet dog også hjælpe virksomheder i at gøre arbejdspladsen mere attraktiv for nuværende og kommende medarbejdere.

”Kantinen er et vigtigt omdrejningspunkt for det sociale sammenhold på en arbejdsplads. Derfor er det også meget vigtigt, at vi serverer måltider af høj kvalitet. Vi ser også flere virksomheder investere mere i kantinen som led i at tiltrække og fastholde medarbejdere i et marked, hvor der er rift om de bedste talenter,” siger han.

- HCL

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Viegand Maagøe

Sponseret

Digital CO2-beregner viser uddannelsesinstitution vejen til skarpere klimaindsats

Mere fra...

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online