Københavns Lufthavn vil vokse uden at udlede mere CO2

Københavns Lufthavn har et mål om CO2-neutral vækst op til 30 millioner passagerer, og ambitionen er at fastholde målet helt op til 40 millioner passagerer.

Københavns Lufthavn ønsker i løbet af de kommende årtier at vokse til at kunne håndtere op til 40 millioner passagerer årligt uden at skulle udlede mere CO2..

11.03.2014

CSR.dk

Københavns Lufthavn lancerede i januar en konkret vision for udbygningen af Københavns Lufthavn. Det er en plan for, hvordan lufthavnen skal vokse uden at udlede mere CO2, og helt konkret har lufthavnen et mål om, at den i løbet af de kommende årtier skal vokse til at kunne håndtere op til 40 millioner passagerer årligt – næsten dobbelt så mange som i dag.

”Som lufthavn har vi et ansvar over for det samfund, vi er en del af, og derfor har vi formuleret et mål om, at vores vækst op til 30 millioner passagerer skal være CO2-neutral.  Og det er vores ambition, at vi kan fastholde det mål op til 40 millioner passagerer. Et af formålene med at lægge en meget langsigtet plan er netop at få mulighed for også at lægge en grundplan for bæredygtighed og energieffektivitet,” siger Thomas Woldbye, administrerende direktør, Københavns Lufthavn.

Læs også: Københavns Lufthavne: CSR-strategi kræver samarbejde med 700 virksomheder

Udbygningsplanerne hænger sammen med målsætningen om ansvarlig vækst, som lufthavnens netop offentliggjorte CSR-rapport for 2013 blandt andet redegør for.

”Vores CSR-strategi er en del af vores forretningsstrategi, og skal sikre, at vi vokser på en ansvarlig måde. Som et af Nordeuropas vigtigste trafikale knudepunkter har vi et ansvar for at styrke regionens internationale tilgængelighed og herved skabe vækstmuligheder og arbejdspladser i hele regionen. Men vi har også et ansvar for at sikre, at denne vækst sker på en miljømæssig, social og økonomisk ansvarlig måde,” siger Thomas Woldbye.

Ansvarlig vækst kræver samarbejde
I alt 700 virksomheder driver forretning på lufthavnens område, og Københavns Lufthavns muligheder for at udvikle lufthavnen ansvarligt afhænger af et stærkt samarbejde med disse virksomheder. Derfor arbejder lufthavnen som en del af strategien på at reducere kundernes ressourceforbrug til gavn for både deres samlede omkostninger i lufthavnen og miljøet.

Læs også: Københavns Lufthavne udgiver første CSR-rapport

Som et andet skridt i dette samarbejde, beregnede Københavns Lufthavn i 2013 den totale CO2-udledning fra alle aktiviteter i lufthavnen, uanset om de er lufthavnens eller andre lufthavnsvirksomheders direkte ansvar. Analysen viser de forskellige kilder til CO2-udledningen og skaber dermed et godt udgangspunkt for den fortsatte indsats for at mindske udledningen.

Den totale CO2-udledning var i 2013 306.482 ton - 1.500 ton mindre end i 2012. Samlet set gav hver passager anledning til 12,7 kilo CO2 i 2013, heraf var Københavns Lufthavn direkte ansvarlig for de 1,3 kilo.

- JDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet