ISS vinder arbejdsmiljøpris

ISS Food Hygiene har modtaget Arbejdsmiljøprisen 2014 for sit arbejde med at forebygge arbejdsskader.

ISS Food Hygiene vandt i kategorien Arbejdsulykker. De tre øvrige vindere af Arbejdsmiljøprisen 2014 blev Center for Senhjerneskade i Kolding, Netto og Arriva Danmark. Foto: Jakob Boserup. .

28.11.2014

CSR.dk

Rengøring i forbindelse med fødevareproduktion kan være en farlig affære. Derfor har ISS Food Hygiene i samarbejde med virksomhedens HSE-organisation (Health, Safety og Environment) gjort en særlig indsats for at forebygge arbejdsskader.

Læs også: ISS skaber job til mennesker med psykiske lidelser

Det har givet mærkbare resultater i de ansattes hverdag, hvor markant færre nu kommer ud for en arbejdsulykke. De gode resultater har ISS Food Hygiene skabt ved at udvikle en multikulturel og visuel kommunikation tilpasset de ansattes arbejdssituationer. Det gør det nemt for alle at følge virksomhedens sikkerhedsanvisninger og tage ansvar for egen og andres sikkerhed.

”Et sikkert og sundt arbejdsmiljø kommer ikke af sig selv. Det kræver en vedholdende og målrettet indsats fra både ledelsen, medarbejderne og arbejdsmiljøorganisationen”, siger Lisbeth Lollike, formand for Arbejdsmiljørådet.

Systematisk indsats for et bedre arbejdsmiljø
I et stærkt felt af ambitiøse indsatser mod arbejdsulykker har ISS vundet Arbejdsmiljøprisen 2014, fordi virksomheden har haft blik for medarbejdergruppens mangfoldighed og brugt dette i sin systematiske indsats for et bedre arbejdsmiljø, der er forståelig for alle ansatte.

Dermed har ISS mere end halveret antallet af arbejdsulykker, hvor ansatte er faldet eller blevet ramt af genstande, mens de har udført deres rengøringsarbejde.

”Vores 8.000 medarbejdere er vores allervigtigste ressource. Derfor arbejder vi målrettet med at skabe et godt og sikkert arbejdsmiljø for alle medarbejdere i ISS. Vi har siden 2010 haft Arbejdstilsynets grønne kronesmiley, og nu kan vi så også bryste os af at have fået arbejdsmiljøprisen”, siger Trine Faber Henriksen, HSE-chef i ISS.

Arbejdsmiljøprisen uddeles hvert år af Arbejdsmiljørådet for at vise, at indsatsen for et bedre arbejdsmiljø kan gøre en forskel. Dermed skal prisen bidrage til at nå de politiske mål i 2020-strategien for arbejdsmiljøindsatsen om færre arbejdsulykker, mindre psykisk overbelastning og en reduktion i muskelskeletpåvirkninger.

ISS Food Hygiene vandt i kategorien Arbejdsulykker. De tre øvrige vindere af Arbejdsmiljøprisen 2014 blev Center for Senhjerneskade i Kolding, Netto og Arriva Danmark.

- JKK 

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

19.11.2025CSR.dk

Nye tal: Klima er stadig afgørende for, hvordan danskerne stemmer

17.11.2025CSR.dk

Folkekirkens Nødhjælp går ind i kampen for at sikre VM i fodbold mod klimakrisen

12.11.2025MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme

Sponseret

Hjælp de grønne retter på vej – en dialogguide til mødesælgere

11.11.20253H Law

Sponseret

Store bøder og en aktiv Forbrugerombudsmand: Er compliance med markedsføringen virkelig så vigtig?

03.11.20253H Law

Sponseret

Den Grønne Lovguide: Grøn kommunikation i beauty/personal care

08.10.2025MäRK

Sponseret

Fra logik til magi - Virksomhedernes bæredygtighedsfortællinger skal flytte ud af hjernen og ind i hjertet

24.09.20253H Law

Sponseret

3H Law Miniserie: Bæredygtighed i din branche - Fødevarebranchen

24.09.2025CSR.dk

Ny kampagne vil opfordre os til at købe… Ingenting

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
ESG-kommunikation: Fra strategi til stærke fortællinger

Du lærer at se og forstå det kommunikative potentiale i ESG og samfundsansvar. Dine undervisere Mette Gert Boldt og Line Schmeltz sørger for, at du efter kurset kan arbejde mere strategisk og kreativt med ESG-fortællinger i din organisation.

Dato

19.11.2025

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

Bureau Veritas
Kursus
IATF 16949 Specialist

Med en kombination af teori, øvelser og praktiske eksempler giver IATF 16949 Specialist kurset dig en dybdegående forståelse for kravene i IATF 16949:2016 standarden inklusiv kravene i ISO 9001 standarden. Hovedfokus er dog på tillægskravene i IATF 16949 standarden.

Dato

24.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Byggeriets Samfundsansvar
Kursus
Få styr på ‘G’ i ESG

Der er et stigende behov for, at byggeriets virksomheder har styr på, hvordan de arbejder med økonomiske, etiske og ledelsesmæssige aspekter, der indgår i bæredygtighedsarbejdet under G’et i ESG. På dette seminar får du redskaber til at håndtere dine processer på en ansvarlig måde, herunder en dybere indsigt i principperne i Due Dilligence, også kaldet rettidig omhu for virksomhedsledelse. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

24.11.2025

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Ledelsens evaluering

Er din virksomhed certificeret, stilles der krav om, at I løbende gennemfører Ledelsens evaluering. Men hvordan gøres det mest effektivt og hvad kan vi lære af de virksomheder, der lykkes bedst med at gennemføre Ledelsens evaluering.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Energiledelse efter ISO 50001:2018

Kurset Energiledelse efter ISO 50001:2018 er det rigtige sted at starte din kompetenceudvikling, hvis du er ny på energiledelsesområdet eller har brug for at få opdateret din grundlæggende viden om ISO 50001 standarden.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

25.11.2025

Tid

08:30

Sted

Kgs Lyngby