ISS skaber job til mennesker med psykiske lidelser

ISS Danmark hjælper via sit jobudviklingscenter folk med særlige udfordringer ind på arbejdsmarkedet.

22.04.2014

CSR.dk

Om fleksjob

En ordning, der hjælper mennesker med psykiske lidelser ud i arbejde. Her får en medarbejder med nedsat erhvervsevne en ordinær ansættelse, men arbejdsgiveren betaler kun for det arbejde, fleksjobberen udfører.

Det betyder, at hvis en virksomhed ansætter en fleksjobber 20 timer om ugen med en arbejdsintensitet på 50 procent, betaler virksomheden timeløn for ti timer. 

At give mennesker med nedsat arbejdsevne en chance på jobmarkedet er et område, ISS Danmark har arbejdet målrettet med i mange år. Via sit jobudviklingscenter, der er en særlig enhed i ISS, arbejder servicevirksomheden for at få mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i job – enten i ISS eller i andre virksomheder.

Læs også: Netværkschef: Ansatte med psykiske lidelser kræver bred accept

Blandt andet udbyder jobudviklingscentret enkeltpladskøb til landets jobcentre. Det betyder, at står et jobcenter i landet med en person med psykiske lidelser, der kan og gerne vil arbejde et bestemt antal timer om ugen, kan ISS afklare og placere den ledige kandidat i en virksomhed. I en periode på 13 uger følger en konsulent fra ISS kandidaten og hjælper til at skabe de bedst mulige betingelser for, at han eller hun kan varetage jobfunktionen.

”Med enkeltpladsforløb tilbyder vi mennesker med psykiske problemstillinger muligheden for at være på en arbejdsplads, der tager hensyn til den enkeltes udfordringer”, siger Michael Wichmann Pedersen, projektleder i Jobudviklingscentret.

Tilføjer værdi til virksomheden
De såkaldte enkeltpladsforløb behøver på ingen måde blot at handle om at ville hjælpe mennesker med særlige udfordringer. Medarbejdere med psykiske lidelser kan tilføje værdi til virksomheden på lige fod med andre medarbejdere, forklarer Michael Wichmann Pedersen.

”En psykisk lidelse er langt fra altid ensbetydende med, at medarbejderen ikke kan varetage et arbejde godt og engageret. Det handler i stedet om, at virksomhedens ledere i højere grad skal være klædt på til at se muligheder frem for begrænsninger”, siger Michael Wichmann Pedersen.

Også internt hos ISS, der er kendt for sin mangfoldighed, er der plads til mennesker med fysiske og psykiske udfordringer. Da virksomheden for nylig indgik en kontrakt med Forsvaret i Vestdanmark, indebar aftalen, at tre procent af arbejdsstyrken skal udgøres af medarbejdere med fysiske og psykiske udfordringer, oplyser ISS.

- JKK 

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

04.10.2024CSR.dk

Sådan ser kønsfordelingerne ud i toppen af den offentlige sektor

10.09.2024CSR.dk

Jo mere bæredygtighed, jo mindre risiko for skandaler

10.09.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Hvert Ton Tæller.

09.09.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Det skal være lettere at vælge cirkulært - Derfor lancerer Elis Again

09.09.2024Schneider Electric

Sponseret

Elektrikere i finalen til at repræsentere Danmark ved EuroSkills

06.09.2024CSR.dk

Kan man lave klimaneutrale havregryn og rugbrød?

05.09.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

Hvordan opgør man en virksomheds påvirkning af biodiversitet?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aalborg Kommune
Event
Aalborg 2024 - Vores Byer. Vores ansvar

1. til 3. oktober 2024 er Aalborg Kommune vært for den 10. europæiske konference for bæredygtige byer og lokalsamfund. Konferencen er i Aalborg Kongres & Kultur Center, mens Kildeparken bliver fyldt med grønne aktiviteter for alle interesserede.

Dato

01.10.2024

Tid

10:00

Sted

Aalborg

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 7. oktober: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

07.10.2024

Tid

12:15

Sted

Online