Indien modarbejder kritiske ngo’er

Den indiske regering mener, at investorer skræmmes væk af ngo’ernes kritik af landets arbejds- og miljøforhold. Det truer landets økonomiske vækst, og derfor modarbejder regeringen nu direkte ngo'erne, vurderer Indien-forsker.

22.05.2015

CSR.dk

Mange tusinde udenlandske ngo'er føler sig modarbejdet af Indiens regering. Og i løbet af den seneste måned har landets indenrigsministerium afvist registreringstilladelser fra op mod 9.000 ngo’er, der er helt eller delvist finansieret af udlandet, skriver politiken.dk.

Læs også: Indisk arbejdsreform åbner op for mere børnearbejde

En af de ngo’er, der bliver modarbejdet af den indiske regering, er Greenpeace. Den aktivistiske miljøorganisation har fået lukket alle sine indiske bankkonti og står nu for første gang over for at blive udelukket fra et land. Organisationen mener, at det skyldes en kritik af Indiens kulkraftindustri.

Selv begrunder den indiske regering de mange afviste registreringstilladelser med, at organisationerne ikke har videregivet regnskabsoplysninger om deres udenlandske donationer, som de er forpligtet til, og derfor har overtrådt en lov, der skal beskytte landet mod politisk indflydelse fra udlandet.

Men den begrundelse køber hverken Greenpeace eller Ravinder Kaur, Indien-forsker og leder af Center for Globale, Sydasiatiske Studier på Københavns Universitet.

Trussel for økonomisk fremgang
Ifølge Indien-forskeren anser den indiske regering nemlig de kritiske ngo’er som en trussel mod landets økonomiske fremgang.

”Regeringen opfatter kulindustrien som helt afgørende, og enhver kritik tolkes som en trussel mod den økonomiske vækst”, siger hun til politiken.dk.

At den indiske regering anser de udenlandske ngo’er som en trussel bakkes op af en hemmeligstemplet regeringsrapport, som Politiken er i besiddelse af. Af rapporten fremgår det, at de udenlandske ngo’ers arbejde har en negativ indvirkning på Indiens bruttonationalprodukt. Desuden fremgår det, at kritik fra Greenpeace og Amnesty International har fået investorer til at trække sig fra landet.

Læs også: Minister efter nyt fabrikskollaps i Bangladesh: Stadig lang vej

Den indiske regering har for nylig indefrosset pengeoverførsler på tre millioner kroner til Amnesty International’s indiske afdeling.  

-SSM

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

01.11.2024CSR.dk

CSRD-erfarne virksomheder fremhæver positive gevinster

01.11.2024CSR.dk

Elektronisk affald fra AI-sektoren bliver en af fremtidens store udfordringer

14.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Vi fejrer 1-års jubilæum – få en gratis buket fra os!

30.09.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

26.09.2024CSR.dk

Følelser afslører hvor meget vi går op i miljø

10.09.2024CSR.dk

Jo mere bæredygtighed, jo mindre risiko for skandaler

10.09.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Hvert Ton Tæller.

09.09.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Det skal være lettere at vælge cirkulært - Derfor lancerer Elis Again

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

04.11.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

04.11.2024

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - DMA med værdi

I dette webinar dykker vi sammen med ingeniørvirksomheden DIS/CREADIS ned i dobbelt væsentligheds-processen og de faser, man skal igennem for at sikre overholdelse af kravene – men vi stopper ikke der. Vi ser også på, hvordan man kan udnytte processen til at skabe konkrete tiltag, der både styrker virksomhedens bæredygtighedsprofil og bundlinjen.

Dato

05.11.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen