I CSR-dilemmaernes minefelt

I nogle brancher kan CSR være en balancegang på et barberblad, og det gælder også for spilbranchen. Hør om hvordan Danske Spil navigerer og kommunikerer mellem dos and don’ts og CSR-dilemmaer på CSR LINK’s kommunikationskonference d. 28. marts

Stine Hove Marsling: Danske Spil skal gå foran og drive spilmarkedet til større ansvarlighed.

22.02.2017

CSR.dk

Kan en tobaksproducent være aktiv i rygeafvænning og begrænsning af tobakkens skadelige virkninger? Der er mange alkoholproducenter, der under Responsible Drinking arbejder for, at alkohol indtages på ansvarlig måde, men er det at sætte ræven til at vogte gæs? Ludomani tvinger mange i social deroute og fra hus og hjem, så kan en spiludbyder gå aktivt ind i at hjælpe ludomaner?

Stine Hove Marsling, direktør for Corporate Communication, Branding & CSR i Danske Spil, er ganske opmærksom på, at CSR-kommunikation i spilindustrien ikke er uden minefelter.

Læs også: Program CSR LINK’s kommunikationskonference

På CSR LINK’s kommunikationskonference d. 28. marts lægges der op til vidensdeling og debat om svære og besværlige, men altid lærerige eksempler på CSR med indbyggede dilemmaer. Mød Stine Hove Marsling som en af casene på et program, der kommer rundt om mange af CSR-dilemmaernes minefelter.

I forreste linje for større ansvarlighed
Dansk Tipstjeneste, som Danske Spil hed før 2006, er ejet af staten og blev etableret i 1948 i en balancegang mellem befolkningens lyst til at spille om penge og sportens behov for økonomiske midler. Og det at være statsejet spiller en helt særlig rolle, for det forpligter, påpeger Stine Hove Marsling: ”Som statsejet virksomhed ser vi det som vores opgave at gå forrest og drive spillemarkedet til større ansvarlighed og sætte standarden for markedet. Samtidigt skal vi altid være bevidste om den dobbeltbetydning vores ’produkt’ har, og det er afgørende for os, at vi har høj åbenhed og gennemsigtighed i vores kommunikation.”

Læs også: Danske Spils hjemmeside

Derfor har Danske Spil en klar holdning til ludomani, matchfixing og hvidvask, som er de tre absolut tungeste problematikker inden for branchen. Men hvad svarer Stine Hove Marsling så på det spørgsmål, som uundgåeligt trænger sig på: kan man tjene på spil og samtidigt hjælpe ludomaner?

Læs også: Danske Spils CSR

Ja, svarer hun uden tvivl i stemmen: ”Der er mange, stærke holdninger til, om en statsejet virksomhed må tjene penge spil. Der må aldrig være tvivl om, at vi er sat i verden for at tjene penge til samfundet, og at vi ikke kan gå på kompromis med, at det skal gøres på en ansvarlig måde. Vi anerkender, at der kan være negative sider forbundet med spil, og derfor har vi en åben og aktiv indsats over for eksempelvis ludomani. Vi hjælper ikke kun, hvis man kommer ud i problemer med spil, men arbejder også målrettet på at forebygge. Hvis vi ikke gør det, hvem gør så?”

Et acceptabelt monopol
Balancegangen er henover årene i sandhed hverken blevet nemmere eller mindre kompliceret, og Danske Spil er i dag kamppladsen for forskelligrettede interesser.

Over for modstandere af, at Staten er involveret i aktiviteter, der kan føre til, at mennesker fanges i ludomaniens spind, står således de mange, som værdsætter og nyder godt af de store beløb, Danske Spil kontinuert pumper ud i sport og fritid - sidste år blev det til over 3 mio. kr. hver eneste dag. Samtidigt har liberalisering af spillemarkedet åbnet op for konkurrence, og mange af de nye spiludbydere ser helst, at statens aktier på markedet forsvandt. Oveni er Danske Spils oprindelige kapital på 250.000 kr. vokset til en omsætning (bruttospilleindtægt) på næsten 5 mia. kr., og frasalg frister derfor politikerne på Christiansborg. På den anden side har EU blandet sig i kampen med vurderingen, at så længe formålet er at beskytte forbrugere og bevare offentlig ro og orden, er Danske Spils monopol på spilmarkedet acceptabelt.

”Man skal kommunikere i fredstid, ikke i krigstid,” konstaterer Stine Hove Marsling lakonisk og henviser til, at Danske Spil til marts lancerer en stor, proaktiv kampagne, som skal nå ud til forbrugerne og gøre dem bevidste om, at samfundsansvar ikke er varm luft for Danske Spil.

Læs også: Danske Spil på Wiki

”At tjene penge til gode formål ansvarligt er ganske enkelt vores License-to-Operate,” understreger Stine Hove Marsling og fortæller, at kampagnen bygger på den CSR-rejse, virksomheden har været igennem fra klassisk compliance, over 360 graders kommunikation til målet om, at samfundsansvar bliver fuldt integreret i forretningen: ”CSR ligger dybt i vores DNA og udgør en stor del af vores kultur – og det er vi pavestolte af.”

Stærke cases og CSR-kommunikation og dilemmaer
CSR LINK’s konference om CSR-kommunikation og dilemmaer, der afholdes hos Aarhus Universitets lokaler, i Emdrup, København, byder på emner som ”Barrierer, dilemmaer og muligheder i CSR kommunikation - et legitimeringsperspektiv”, ”Bæredygtig kommunikation - en umulig mission” og ”CSR-kommunikation og eksterne relationer” foruden ”CSR-kommunikation og integration i forretningen”, som Stine Hove Marsling holder indlæg under.

Læs mere om konferencen her: http://www.csr-link.dk/?page_id=1908
 
På konferencen kan du møde - og høre indlæg ved:
 

 • Jon Kiellberg, direktør og stifter, Re-Mind
 • Hanne Bach, direktør for Nationalt Center for Miljø og Energi
 • Anne Ellerup Nielsen, Professor MSO, AU
 • Timme Bisgaard Munk, direktør, Kforum
 • Kasper Westphal Pedersen, Director Corporate Communications, Rambøll
 • Anders Monrad Rendtorff, Associate Partner RelationsPeople, formand GAME og talsmand K1
 • Flemming Møldrup, Creative advisor & Keynote speaker, Märk
 • Stine Hove Marsling, Corporate Communication, Branding & CSR, Danske Spil
 • Dorte Eckhoff, Head of Corporate Responsibility, Danske Bank
 • Kim Rahbek Hansen, CEO, Sticks’n’Sushi
 • Heidi Rottbøll Andersen, Founding Partner, Living Institute
 • Vibeke Hartkorn, Kommunikationsrådgiver, Vibeke Hartkorn Kommunikation
 • Kristoffer Hvidsteen, Sustainability Lead, Accenture
 • Sandja Brügmann, Founder og CEO, Refresh Agency

 
Tilmelding her: http://www.csr-link.dk/?page_id=800

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

25.06.2024CSR.dk

Lejetøj hitter

24.06.2024CSR.dk

Derfor skal ESG-folk gå op i kommunikation

24.06.2024CSR.dk

ESG-kommunikation står med fem kritiske opgaver

20.06.2024Kunde & Co A/S

Sponseret

Seks principper til at få styr på din positionering og kommunikation omkring bæredygtighed

20.06.2024CSR.dk

Rigspolitiet køber sko af kritiseret skogigant

13.06.2024CSR.dk

Svensk tøjkæde anklages for greenwashing

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet