Hvordan ser ESG ud i bureaubranchen?

Allerede før lanceringen af bureaubranchens ESG-kodeks var slut, var samtalen om det næste skridt begyndt. For branchens egentlige potentiale ligger i påvirkning.

Foto: GRAKOM.

16.06.2023

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

GRAKOM og Creative Club, som begge organiserer bureauer inden for reklame, marketing og kommunikation, lancerede på Folkemødets første dag det første ESG-kodeks for bureaubranchen.

”I denne fase skal bureauerne have hjælp til at blive rustet til at levere på den stærkt stigende efterspørgsel fra deres kunder i takt med at der kommer flere og flere ESG-krav,” sagde ESG-rådgiver i GRAKOM, Signe Fribo ved debatten.

”Formålet med kodekset er at hjælpe bureauerne til internt at arbejde med ESG på en struktureret måde. Hvis man tiltræder ESG-kodekset forpligter man sig til at arbejde seriøst med sine egne ESG-forhold med udgangspunkt i en analyse af egne påvirkninger,” fortsatte hun.

Resten af panelet kvitterede positivt for udarbejdelsen af kodekset. Og uden at ville tage noget fra værdien af det arbejde kastede de tre andre debattanter sig straks ud i overvejelserne om, hvad næste skridt er.

For bureauernes største påvirkningsmulighed ligger ikke i at få styr på frokostordningen og papirforbruget på egen matrikel – selvom det selvfølgelig skal gøres.

”Jeg vil gerne have en volume to af kodekset, med fokus på kundepåvirkning. Det er der bureauernes påvirkningskraft ligger. Hvad beder vi kunderne om at tænke over, hvad spørger vi dem om, hvad skubber vi i retning af?” sagde Camille Aulkær Andersen, som er direktør for Kompas Kommunikation.

Læs også: Bureaubiz’ læsere mangler kompetenceløft indenfor ESG hos bureauer

”Det er noget, der for alvor er gået op for kommunikationsindustrien de seneste år – hvor meget de kan være med til at rykke på også ESG-spørgsmål,” sagde Charlie Stjerneklar, som er direktør i brancheforeningen Kreativitet og Kommunikation, og foreslog Grakom, at de to brancheforeninger kunne arbejde sammen om at få skabt den omtalte volume to.

Sidste paneldeltager var Ida Auken fra Socialdemokratiet, og hun var helt utvetydig i sine forventninger og forhåbninger til branchen:

”Vi har alle et kæmpe ansvar for at gå så langt, vi overhovedet kan med vores ambitioner og muligheder for at påvirke bæredygtighedsspørgsmål. Hvis nogen kan påvirke kultur og normer ift. forbrug, som driver måden vi påvirker natur og mennesker, så er det jer. Og hvis man overvejer at investere i det her, så kan man måske spørge sig selv, hvor det ikke skulle være en fordel at være først og forrest med kompetencer og metoder inden for rådgivning, der tager bæredygtighedsovervejelser med ind?”

Og lige pludselig på en almindelig torsdag i juni i en gårdhave på Bornholm havde vi repræsentanter for kommunikationsbranchen, der overvejede, om det egentlig gav mening at blive ved med at hjælpe kunder med at sælge mere og mere og mere uden at tale om, hvad det gør ved klima og ressourceforbrug.

Men først skal branchen have et tydeligt kompetenceløft. Og på ryggen af lanceringen af ESG-kodekset går det arbejde nu i gang.

Bureauernes ESG-kodeks bygger på Global Compacts 10 principper og kan hentes her
 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Denne artikel er del af et tema:

Tema: ESG Compliance - hvordan tæmmer man monsteret?

Hvad kan virksomheder gøre for at komme i mål med ESG-compliance – og hvem kan hjælpe med at få det til at ske? Vi ser på compliance i bred forstand, men har særligt fokus på CSRD.

Relateret indhold

16.06.2024CSR.dk

Grønne organisationer: Danske pensionsselskaber bør droppe nye investeringer i intensiv animalsk fødevareproduktion

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

06.06.2024CSR.dk

Hvad skulle jeg have læst i sidste uge?

06.06.2024CSR.dk

Avocadoer er ’slemme’, og veganere er latterlige: Sådan retfærdiggør vi at spise for meget kød

27.05.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads indgår partnerskab med Danmarks Cykle Union

24.05.2024TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Sådan får du CSR ind i hjertet af salgsindsatsen

23.05.2024P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

Nye risikoprofiler i P+ Bæredygtig

22.05.2024Valified

Sponseret

Årets SMV 2024: Valified som Guld Partner

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C