Hos konsulenthus smitter et opgør med ufleksibelt arbejdsliv af på kønsbalancen

Hos Capgemini Danmark har et fokus på et afbalanceret arbejdsliv resulteret i, at mere end 30 procent af arbejdsstyrken i dag er kvinder.

Rikke Sønderup mener, at it er så meget mere end bare bites og bytes. PR-foto..

05.05.2023

CSR.dk

Siden 2019 har Capgemini Danmark arbejdet målrettet for at skabe en ny kultur i konsulentbranchen, der gør op med fortidens normer om at arbejde solen sort.

Det handler om at give plads til, at man gearer op og ned for karrieren i perioder – alt efter hvor i livet man som medarbejder befinder sig. Eksempelvis kan konsulenter med børn skrue lidt ned i perioder, hvor familielivet kører på fuld kraft. Og senest har man indført en mulighed for at arbejde fra udlandet i op til 45 dage om året.

Og det har ifølge HR-chef Rikke Sønderup bidraget væsentligt til virksomhedens vellykkede rekruttering i et ellers svært marked, hvor man på kort tid er gået fra cirka 300 til i dag mere end 550 ansatte.

Læs også: Teknikentreprenør vil have flere kvinder i virksomheden

Men det har også haft den positive sideeffekt, at Capgemini Danmark på bare to år har set en markant fremgang i andelen af kvindelige it-konsulenter, som er steget fra 24,1 procent i januar 2021 til i dag at have passeret 30 procent af arbejdsstyrken.

Til sammenligning ligger andelen af kvindelige konsulenter i it-branchen ifølge Danmarks Statistik på omkring 25 procent.

”Det er klart, at vi generelt set er tilfredse med, at vi evner at rekruttere i et højt gear, selv om talentmarkedet er presset. Men når vi nu ser den udvikling på kønsdiversitetskontoen, som også er fulgt med, så er det virkelig positivt, og det er med til at skabe ny dynamik i virksomheden. Jeg oplever, at det har en selvforstærkende effekt, når kvinder til eksempelvis jobsamtalen også hører om vores relativt gode kønsbalance. Det bliver bemærket, og kan sagtens være det sidste, der gør, at man takker ja til at arbejde hos Capgemini,” siger Rikke Sønderup.

Hun pointerer også, at mænd i lige så høj grad som kvinder gerne vil have mere kønsdiversitet. Men it-branchen er stadig meget mandsdomineret, så her er en god kønsbalance nok noget, som kvinder i dag alligevel er lidt mere opmærksomme på end mænd.

Væk fra bits og bytes
Generelt set har Capgemini et mål om, at andelen af kvinder som minimum skal op på 39 procent af arbejdsstyrken inden for få år. Og det hjælper betydeligt, at der ser ud til at være en bevælgelse i arbejdsmarkedet, som også peger i den retning, fortæller HR-chefen.

Læs også: Bare bryster til frokost og manglende privatliv: Byggebranchen halter bagud på ligestillingsfronten

”Nu er det ikke sådan, at det, der har virket hos os, er en facitliste for andre. Virksomheders kulturer og værdier er forskellige. Men jeg oplever klart, at der er en bevægelse i gang på arbejdsmarkedet, som vi som branche bør gå endnu mere aktivt ind i og som åbenlyst kan bidrage til at tiltrække flere kvinder til it-branchen. Det at knække koden til kønsdiversiteten er for mig at se en af vejene til at komme talentmanglen til livs,” siger hun.

Rikke Sønderup påpeger derudover, at branchen med fordel kan italesætte, at it i dag ikke handler om bits og bytes. Det handler om at hjælpe mennesker, om samfundsudvikling, om klimaudfordringerne og om velstand og velfærd.

”Branchen kan med fordel tale ind i, hvordan teknologi er fuldkommen kritisk for udviklingen af vores samfund i dag. Eksempelvis for at forbedre forholdene for ansatte og patienter på sygehusene, i ældreplejen mv. Eller hvordan teknologi kan bidrage til at løse klimaudfordringer. Modsat bits og bytes er det emner, som jeg tror, at mange kvinder kan se sig selv bidrage til i deres arbejde. Det kan være med til at tiltrække flere kvinder til it-uddannelserne og branchen,” siger hun.

- HCL

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Global Compact Network Denmark
Webinar
Information webinar on the Business & Human Rights Accelerator in Denmark

Join our webinar December 4th from 15.30-16.15 where we will unfold the Business & Human Rights Accelerator in Denmark.

Dato

04.12.2023

Tid

15:30

Sted

Online via Zoom

Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J