Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

Fremtidens ledere vil gerne deltage i samtalen om grøn omstilling, men har svært ved at få deres ledelser til at lytte. KPMG reagerer med nyt internt initiativ, som måske kan hjælpe.

Foto: 123rf.com

01.12.2023

CSR.dk

Resultater fra en global KPMG undersøgelse blandt unge professionelle viser, at de adspurgte har en voksende appetit på at være med i samtalen om den grønne omstilling, men at det samtidig er svært at komme igennem til ledelsen. 

KPMG har’ netop gennemført en undersøgelse, der bad 363 unge professionelle i alderen fra 18 til 24 fra 38 forskellige lande om at give et øjebliksbillede på klimaindsatsen i de virksomheder, de arbejder i.

Læs også: Grøn omstilling påvirker unges valg af studie og karriere

Kun 28 procent af de adspurgte føler sig hørt på ledelsesniveau, når der tales om ESG og grøn omstilling. 95 procent ønsker sig mere indflydelse i beslutningerne omkring bæredygtighed i virksomheden.  Bl.a. fordi 81 procent mener at den private sektor spiller en central rolle i at få den grønne omstilling til at lykkes.

KPMG tager selv medicinen

I KPMG Danmark har man valgt at gøre noget ved fremtidens lederes ønske om involvering. De har således etableret et nyt initiativ, der både skal give de bedste forudsætninger for ESG-rådgivningen og samtidig mobilisere de yngre generationer. KPMG har valgt navnet “ESG Sounding Board".  Det skal agere som en slags interne tænketank, der skal levere nye perspektiver på forretning, strategi og vejen frem i arbejdet med ESG. CEO og Senior Partner Mads Raahede i KPMG Danmark har iværksat initiativet.

”ESG Sounding Board er består af et bredt udvalg af vores dygtigste og mest passionerede yngre mennesker og initiativet er sat i verden for at inspirere og rådgive de øverste niveauer i forretningen. Deres opgave er at sørge for at vi ikke misser noget i vores arbejde med ESG. Noget, der virker indlysende med yngre øjne, kan måske være sværere at se med traditionelle briller på,” siger Mads Raahede.

Handler om fremtidssikring

Undersøgelsen er gennemført af netværket Leaders 2050, som er KPMG's professionelle netværk for fremtidige ledere, der har interesse for Net Zero, bæredygtig vækst og grøn omstilling, samtidig med fokus på mangfoldighed og inklusion. Netværkets mission er at udruste den næste generation med de færdigheder, netværk og formål, der er nødvendige for at lykkes med fremtidens klimamål. 

Læs også: Virksomheder kan sagtens arbejde for mindre ulighed

”Resultaterne viser tydeligt, at unge mennesker over hele verden brænder for rejsen mod bæredygtighed og Net Zero, men de føler sig ikke nødvendigvis hørt, når beslutningerne træffes. Og det på trods af, at beslutningerne rækker ind i deres fremtid. Organisationer, der ønsker at udvikle bæredygtige forretningsstrategier, bør se tage synspunkterne fra de yngre generationer alvorligt, for at fremtidssikre deres tilgang,” siger Charlotte Dorrington, der er manager i Transformation and Sustainability Advisory i KPMG Danmark, og som oprindeligt startede Leaders 2050 i Storbritannien.

- EHS

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

18.03.2025CSR.dk

Geopolitik i køledisken: Fødevarer som strategisk ressource

17.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

ISO 27001 versus NIS2 compliant

17.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Det Relationelle Lederskab og Virksomhedens Organisering

14.03.2025Miljømærkning Danmark

Sponseret

Kongsvang: Svanemærket styrker vores position

14.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

ISO 14001:2015 Lead Auditor Refresher

14.03.2025CSR.dk

Hård kritik: Arlas klimamål løser ingenting

14.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Bæredygtighed, Strategi og Forretningsudvikling

13.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

ISO 9001:2015 – Lead auditor refresher

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

18.03.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Opstart: Mini MBA i Sustainability Management

Mini MBA i Sustainability Management er for dig, der ønsker en ambitiøs uddannelse i bæredygtighed. Du bliver undervist af førende eksperter inden for bæredygtighed og SDG’er - heriblandt Steen Hildebrandt, som har været med til at skabe uddannelsen.

Dato

19.03.2025

Tid

09:00

Sted

Comwell Hotel Aarhus

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Forår 25 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.03.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Preparing for a nature strategy

Webinar 2: Preparing for a nature strategy In this webinar we will take a closer look at tools and frameworks which can be used to structure the work on nature and prioritize topics.

Dato

19.03.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Velkomstmøde for nye medlemmer

Deltag i vores online velkomstmøde og bliv klogere på dine muligheder som medlem af UN Global Compact Network Denmark.

Dato

19.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Livscyklusanalyser

Opnå en helhedsforståelse af produktets vej igennem hele værdikæden og bliv klogere på et produkts livscyklus og miljøbelastning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

20.03.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus Ringvej Syd 104 8260 Viby J