Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

Fremtidens ledere vil gerne deltage i samtalen om grøn omstilling, men har svært ved at få deres ledelser til at lytte. KPMG reagerer med nyt internt initiativ, som måske kan hjælpe.

Foto: 123rf.com

01.12.2023

CSR.dk

Resultater fra en global KPMG undersøgelse blandt unge professionelle viser, at de adspurgte har en voksende appetit på at være med i samtalen om den grønne omstilling, men at det samtidig er svært at komme igennem til ledelsen. 

KPMG har’ netop gennemført en undersøgelse, der bad 363 unge professionelle i alderen fra 18 til 24 fra 38 forskellige lande om at give et øjebliksbillede på klimaindsatsen i de virksomheder, de arbejder i.

Læs også: Grøn omstilling påvirker unges valg af studie og karriere

Kun 28 procent af de adspurgte føler sig hørt på ledelsesniveau, når der tales om ESG og grøn omstilling. 95 procent ønsker sig mere indflydelse i beslutningerne omkring bæredygtighed i virksomheden.  Bl.a. fordi 81 procent mener at den private sektor spiller en central rolle i at få den grønne omstilling til at lykkes.

KPMG tager selv medicinen

I KPMG Danmark har man valgt at gøre noget ved fremtidens lederes ønske om involvering. De har således etableret et nyt initiativ, der både skal give de bedste forudsætninger for ESG-rådgivningen og samtidig mobilisere de yngre generationer. KPMG har valgt navnet “ESG Sounding Board".  Det skal agere som en slags interne tænketank, der skal levere nye perspektiver på forretning, strategi og vejen frem i arbejdet med ESG. CEO og Senior Partner Mads Raahede i KPMG Danmark har iværksat initiativet.

”ESG Sounding Board er består af et bredt udvalg af vores dygtigste og mest passionerede yngre mennesker og initiativet er sat i verden for at inspirere og rådgive de øverste niveauer i forretningen. Deres opgave er at sørge for at vi ikke misser noget i vores arbejde med ESG. Noget, der virker indlysende med yngre øjne, kan måske være sværere at se med traditionelle briller på,” siger Mads Raahede.

Handler om fremtidssikring

Undersøgelsen er gennemført af netværket Leaders 2050, som er KPMG's professionelle netværk for fremtidige ledere, der har interesse for Net Zero, bæredygtig vækst og grøn omstilling, samtidig med fokus på mangfoldighed og inklusion. Netværkets mission er at udruste den næste generation med de færdigheder, netværk og formål, der er nødvendige for at lykkes med fremtidens klimamål. 

Læs også: Virksomheder kan sagtens arbejde for mindre ulighed

”Resultaterne viser tydeligt, at unge mennesker over hele verden brænder for rejsen mod bæredygtighed og Net Zero, men de føler sig ikke nødvendigvis hørt, når beslutningerne træffes. Og det på trods af, at beslutningerne rækker ind i deres fremtid. Organisationer, der ønsker at udvikle bæredygtige forretningsstrategier, bør se tage synspunkterne fra de yngre generationer alvorligt, for at fremtidssikre deres tilgang,” siger Charlotte Dorrington, der er manager i Transformation and Sustainability Advisory i KPMG Danmark, og som oprindeligt startede Leaders 2050 i Storbritannien.

- EHS

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

28.05.2024CSR.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

27.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Forstå de nye ISO-krav om klimaændringer

23.05.2024Foxway A/S

Sponseret

In-store vs online trade-ins: which one is better for your business?

22.05.2024CSR.dk

Nyt grønt råd skal identificere muligheder på tværs af den grønne omstilling

22.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Her tæller de medarbejderne for klimaets skyld

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

Orkla Danmark
Konference
ESG Conference

Commercialize The Green Transition

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V.

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online