Generation Y: Erhvervslivet skal løse samfundets største udfordringer

Unge forventer i stigende grad, at virksomheder bidrager til at løse de største udfordringer i samfundet. Det viser en ny global analyse foretaget blandt 8.500 unge.

På verdensplan forventer Y-generationen, at virksomheder løser samfundets problemer. .

01.10.2014

Katrine L. Zachariassen, CSR.dk

Står det til unge inden for den såkaldte Generation Y, skal erhvervslivet i fremtiden være med til at løse samfundets største udfordringer. En netop offentliggjort global analyse, foretaget af kommunikationsbureauet Mslgroup, viser, at virksomheder med en stærk værdimæssig forankring står stærkest på fremtidens marked.

I alt har 8.500 unge fra 17 lande – herunder Danmark – blandt andet svaret på, hvilken rolle de forventer, at virksomheder og organisationer skal spille i fremtidens samfund, hvad samfundsansvar betyder for dem, og hvad de forventer, samfundet tager sig af. Resultatet er klart: Generation Y (unge født mellem 1977 og 1994) har høje forventninger til erhvervslivet og regner med, at virksomheder kommer på banen, når det gælder samfundsmæssige udfordringer.

Læs også: Unge forventer sig mere af erhvervslivet

82 procent af de adspurgte ønsker, at erhvervslivet indtager en mere aktiv rolle, mens 75 procent mener, at staten alene ikke kan løse de udfordinger, samfundet står overfor. Derudover angiver to tredjedele, at de vil skifte varemærker grundet ringe bæredygtighed eller manglende ansvarlighedstiltag.

”Y-generationen er den største, mest forskelligartede og indflydelsesrige generation til dato. De er vokset op i en anderledes, digital og global verden, og er som sådan den mest uddannede, berejste og købedygtige generation til dato. Det har gjort dem mere kritiske både som forbrugere og borgere”, siger Marie Honoré, manager i Mslgroup Danmark, i en pressemeddelelse.

Virksomheder skal bevise en konkret værdi
Analysen, som er baseret på et internetbaseret spørgeskema, viser, at Y-generationen forventer, at virksomheder fremover skal løse udfordringer inden for miljø, økonomi og sundhed.

Dog er det af endnu større betydning, at virksomheder gør en indsats der, hvor de naturligt sætter et aftryk. Indsatsen skal være så konkret, at den egentlige forskel er tydelig, og det skal være muligt som medarbejder eller kunde at engagere sig i sagen.

Læs også: Forbrugere vil gå langt for bæredygtig levering

”Generation Y er game changere både generelt og konkret i deres forventninger til erhvervslivet. De ønsker at skabe forandring, og de har meget præcise forventninger til, hvordan virksomheder og brands skal ledes på den baggrund. Man kan lidt forenklet sige, at virksomhedens pris for at fange de unges opmærksomhed og loyalitet er at bevise den konkrete værdi, man bidrager til – ud over til virksomhedens ejere – og inviterer de unge til at tage del i den”, siger Marie Honoré.

Ifølge Marie Honoré har unge på verdensplan en forventning om, at virksomheder tager visionerne alvorlige og efterlever ambitionerne både i ord og handling. Det væsentlige er ikke, hvad virksomhederne gør, men hvorfor de gør det.

Danske unge skiller sig ud
Spørgeskemaet er blevet besvaret af unge fra lande i hele verden: USA, England, Hong Kong, Indien, Japan, Mexico med flere. Men svarene fra Danmark skiller sig på visse punkter ud.

En afvigelse ses blandt andet i forhold til prioritering af mærkesager inden for både det private og offentlige erhvervsliv:

”Analysen viser tydeligt, at vi i Danmark har været vant til at outsource ansvarlighed over skattebilletten – det er en del af velfærdspakken. Derfor ligger vi helt generelt lavere end mange af selv vores nærmeste naboer i forhold til, hvad der forventes af virksomhederne”, forklarer Marie Honoré og fortsætter:

”Til gengæld topper vi globalt, når det handler om forventningen til, at virksomheder engagerer sig mere i samfundsmæssige forhold i fremtiden. Det gælder alle områder, men særligt i forhold til udfordringer inden for miljø og bæredygtighed”.

Læs også: Rio-erklæring giver erhvervslivet vigtig rolle

I analysen er det tydeligt, at finanskrisen ikke har påvirket Danmark i samme grad som andre lande i verden. Den danske Y-generation er i forhold til andre unge positive omkring den offentlige og deres private økonomi. Adgang til sunde fødevarer, adgang til kræftbehandling og miljøbeskyttelse udgør imidlertid de største bekymringer.

Dog er mere end halvdelen af de danske unge positive over for den danske økonomis fremtidsaspekter. De mener, at den danske økonomi vil se bedre ud i fremtiden, end den gør i dag.

Den danske Generation Y står allerede nu for en tredjedel af det danske forbrug, og om cirka to år vil generationen udgøre to tredjedele af den globale arbejdsstyrke. 

Her kan den globale rapport med udvalgte analyseresultater hentes.

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre

16.02.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Ny analyse: Bæredygtighed accelererer bredt i dansk erhvervsliv

16.02.2024CSR.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

07.02.2024CSR.dk

Ny rapport: Forbrugere tror ikke på virksomheders bæredygtighedsbudskaber

15.12.2023CSR.dk

’Man kan ikke kommunikere sig grøn’

15.12.2023CSR.dk

NGO vil kåre "årets greenwasher"

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grønjordsvej 2, 2300 København S.

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Lær at sætte mål for ligestilling | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den første af tre, hvor du får værktøjer og templates, der hjælper dig på vej og klæder dig på til at sætte ambitiøse og målbare mål for at fremme ligestilling og kvinder i ledelse, samt at implementere dette i virksomhedens strategi.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online