Genbrug i erhvervsbyggeriet: De store projekter kommer

Genanvendelse af materialer i storskalabyggeri vinder frem i disse år. Både bæredygtighed og individualisering er vigtige parametre, og flere vil gerne betale prisen.

Copenhagen Towers er det største eksempel på et projekt, hvor genbrugsmaterialer har været et centralt element. Foto: Genbyg.

09.11.2016

Anders Kampmann, CSR.dk

”Vi kan mærke en stigende efterspørgsel. Folk vil gerne have noget, der er unikt og har en historie. Samtidig er bæredygtighed og miljøpåvirkning gode argumenter, som flere og større aktører er villige til at investere i, så på den baggrund har vi store forventninger til fremtiden”.

Læs også: ”Bæredygtige materialer er noget sludder”

Sådan beskriver daglig leder og medejer af Genbyg, Jesper Holmberg, den tendens, der set fra hans bord for tiden begynder at materialisere sig i den erhvervsrettede del af den danske byggebranche.

Genbyg har leveret i alt 1.800 m2 genbrugstræ til vægpaneler i Copenhagen Towers. Foto: Genbyg.

Genbyg handler – som navnet antyder – med genbrugte byggematerialer, primært til private og mindre projekter, men i stigende grad også til større restaurerings- og indretningsopgaver i kommercielle byggerier, ligesom virksomheden for nylig etablerede sin egen tegnestue. Netop dette segment har været længere undervejs, men er altså begyndt at vinde frem.

”Der er rigtig mange, der er positive overfor den her udvikling. Kombinationen af bæredygtighed og det at få noget, der er éns eget – de gode tanker er der flere og flere, der gerne vil betale for. De får noget, der både er kvalitet og som har en god signalværdi, der kan være vigtig i eksempelvis brandingsammenhæng” siger Jesper Holmberg.

Gearet til flere store projekter i fremtiden
Et af de store projekter, der vidner om, hvilken vej pilen peger, er prestigebyggeriet Copenhagen Towers i Ørestad. Den 22 etager høje ejendom, der huser hotellet Crowne Plaza, er designet med fokus på energieffektivitet og er et af de største kommercielle byggeprojekter i Danmark, der er i overensstemmelse med EU’s Green Building-standarder.

Til lobbyen har Genbyg leveret 1800 m2 vægpaneler af affald bestående af genbrugstræ. Panelerne er primært lavet af kasserede vinduesrammer, der består af kernetræ, som man ellers, grundet den høje pris, aldrig ville have valgt at bruge til vægbeklædning.

”Leveringen til Copenhagen Towers er vores største levering til dato, og den tror vi på er en god indikation for, hvor vi er på vej hen, både som forretning og som branche. Det er jo ikke nogen billig løsning, de har valgt, men det er en, der signalerer omtanke, kvalitet, nærhed og individualitet”, siger Jesper Holmberg og fortsætter:

Læs også: Ny bog om cirkulært byggeri

Pop-up shop på Frederiksberg i december

Til og med 23. december 2016 vil Genbyg sælge nogle af sine varer fra en pop-up shop på Gammel Kongevej 103 i København. Det kan være brugte døre, originale håndtag eller klassiske lamper - hovedsageligt fra hovedstadens gamle bygninger.  

Genbyg siger, at de der vil vise "de mange genanvendelsesmuligheder, der er i de brugte materialer" til kunderne.

To dage om ugen vil en arkitekt fra Genbyg være i butikken og tilbyde gratis rådgivning omkring indretningsprojekter.

”Vi har på mange måde været first movere på opgaver i den her skala, hvor der ikke er så mange andre, der kan være med, og har på den måde skabt plads til os selv. Og nu har vi fået kureret børnesygdommene og er gearet til flere projekter i den her størrelse. Så vi presser på og bliver ved med stor tro på fremtiden”, slutter han.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø