Gamle Mursten vandt pris på Building Green

Building Green messens nye pris, Det Bæredygtige Element, blev i sidste uge overrakt til firmaet Gamle Mursten for virksomhedens nyskabende måde at rense og genbruge mursten på.

Gamle Mursten har vist en revolutionerende tilgang til genbrug af byggematerialer, fremhævede leder af juryen bag prisen Det bæredygtige Element, Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects. .

04.11.2014

CSR.dk

Building Green-messen introducerede i år den nye hæder for bæredygtige ideer, Det Bæredygtige Element-prisen, i samarbejde med innovationsnetværket InnoBYG. Prisen går til for eksempel et projekt, en ildsjæl, et produkt, et byggesjak, en bog etc., som i særlig grad inspirerer til og gør en forskel for at fremme bæredygtighed.

Læs også: Stor interesse for årets Building Green

Årets vinder er en virksomhed, der på en innovativ måde har en positiv indvirkning på miljøet, nemlig Gamle Mursten, som på sine fabrikker i Svendborg og Hedehusene via vibrationer ryster gammel mørtel af mursten, så de kan genbruges i nye byggerier. Desuden yder Gamle Mursten et stort positivt socialt bidrag i lokalområdet.

Personligt og professionelt engagement
Det Bæredygtige Element uddeles efter en lang række kriterier. Den vindende virksomhed skal ikke bare skabe værdi miljømæssigt, men også økonomisk og socialt. Derudover vægtes et stort personligt engagement højt, når prisen uddeles.

Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects sad som leder af juryen, der udvalgte vinderen. Hun fortæller, hvorfor valget faldt på Gamle Mursten:

”Gamle Mursten har været en toneangivende virksomhed, som har vist en revolutionerende tilgang til genbrug af byggematerialer. De har gjort nedrivning til en kompetence, hvor det handler om ikke bare at rive gammelt ned, men også genbruge det, som fjernes, når der efterfølgende skal bygges nyt. På den måde har de været bannerførere for bæredygtig nedrivning”.

Det er dog ikke kun virksomheden, som får ros. Også det personlige engagement hos ejeren var en medvirkende faktor for, at netop Gamle Mursten løb af med hæderen:

”Claus Juul Nielsen har et kæmpe personligt engagement i ikke bare bæredygtighedstanken, men også i lokalområdet, hvor virksomheden blandt andet ansætter mange, som ikke passer ind i andre virksomheder. Claus er et forbillede for branchen, og juryen ville ønske, at der fandtes flere af den slags mennesker”, siger Signe Kongebro.

Opfinder af sit eget marked
Sille Marie Sales, som er salgsansvarlig hos Gamle Mursten, fortæller, hvad tildelingen af Det Bæredygtige Element betyder for virksomheden:

”Det er en rigtig stor anerkendelse at få prisen. Virksomheden har efterhånden nogle år på bagen, så det viser os, at vi er ved at lykkes med vores projekt. Der er gået lang tid, siden Claus selv stod og rensede mursten og på den måde satte genbrug af mursten på agendaen i Danmark”.

Læs også: Bæredygtige idéer i byggeriet skal hyldes

”Målet er at udnytte en værdifuld ressource til fulde. Der bruges en masse energi til at brænde mursten, og når vi renser dem, indgår de igen i ressourcekredsløbet frem for at gå til spilde som knust materiale. Det er tilgangen i Gamle Mursten. Samtidig er de gamle mursten en del af en kulturarv, som på den måde får lov til at løbe videre i de nye bygninger”, forklarer Sille Marie Sales om værdierne bag Svendborgvirksomheden.

- JKK 

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

17.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

Stor interesse for opførelse af bæredygtige anlæg på fast ejendom

16.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Fremover skal bygningsdrift kunne svanemærkes

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

23.04.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

PwC Danmark
Webinar
Strengthen Sustainability Reporting with Due Diligence Processes

The EU has reached a political agreement on the corporate sustainability due diligence directive (CS3D).

Dato

24.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Industri
Seminar
Biodiversitets rolle i det bæredygtige byggeri

Som en del af den grønne omstilling og New European Bauhaus gentænker vi fremtidens byggede og beboede miljøer

Dato

24.04.2024

Tid

15:00

Sted

Industriens Hus H.C. Andersens Boulevard 18 1553 København V