Fremtidsønskerne for dansk økologi er høje

Den økologiske produktion skal femdobles inden 2040, og bæredygtigheden i produktionen skal op, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

07.01.2015

CSR.dk

Det røde økologimærke fylder i år 25 år, men inden det kan fejre sin 50 års fødselsdag, skal økologieksporten være femdoblet, og bæredygtigheden i produktionen skal forhøjes. Det er meldingen fra erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer (L&F).

”Lige nu har vi i L&F en ambition om ti procent eksportvækst om året frem til 2020. I 2013 havde vi en øget eksport på 31 procent, så ti procent er ikke urealistisk. Og der vil fortsat være stort potentiale for vækst også efter 2020. Vi mener, at en femdobling af den økologiske eksport de næste 25 år er en realistisk ambition at arbejde efter”, siger økologichef i L&F, Kirsten Lund Jensen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Coop satser milliarder: Økologi skal være billigere

Samtidig er målet for det danske hjemmemarked, at det holder en gennemsnitlig vækstrate på tre procent. Hvis det sker, vil omsætningen i Danmark runde otte milliarder kroner i 2020 og 15 milliarder kroner i 2040.

”Nogen vil måske mene, at det er dybt urealistisk at salget af økologiske produkter samlet set nærmer sig 25 milliarder kroner i 2040, men for 25 år siden havde ingen heller troet, at Ø-mærket skulle blive Danmarks mest kendte fødevarebrand. Mulighederne er der - specielt på eksportsiden, vi skal bare forstå at udnytte dem”, siger Kirsten Lund Jensen.

Hun understreger dog, at målet kun kan nås, hvis man formår at holde konkurrencekraften i den danske råvareproduktion og øge den i takt med, at efterspørgslen øges.

Endnu mere bæredygtighed
Formanden for Økologisektionen i L&F, Hans Erik Jørgensen, forudser endnu mere innovation og bæredygtighed i den økologiske produktion de næste 25 år.

Læs også: Forskere præsenterer ny metoder til udvikling af dansk økologi

”Økologer vil - og skal - hele tiden gerne gøre det bedre. Det gælder også den økologiske produktions bæredygtighed. Her skal vi fortsat arbejde med den helhedstankegang, der har været grundlaget for hele økologiens tilblivelse som produktionsmetode - nemlig at naturlighed, miljø, klima og dyrevelfærd tænkes ind i alle forhold”, siger Hans Erik Jørgensen i en pressemeddelelse.

Tal viser, at 98 procent af befolkningen kender Ø-mærket og ved, hvad det betyder, mens otte procent af de varer, der kommer i danskernes indkøbskurve, i dag er økologiske produkter.

-KLZ

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

06.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

BV Talks - Om Bæredygtighed

06.12.2024CSR.dk

De største temaer på CSR.dk i hele 2024

05.12.2024CSR.dk

Høringer ved FN-domstol kaldes en ”Gamechanger for klimaretfærdighed”

04.12.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Randers Kommune kåret som ’Verdens Bedste Indkøber 2024’

03.12.2024CSR.dk

Det næste klimamål spøger allerede i kullisen

02.12.2024CSR.dk

Bæredygtighedens lange vej ind i bestyrelseslokalet

02.12.2024ESG Implementation Partner

Sponseret

Kære CFO, kan du både regne og regne den ud?

29.11.2024CSR.dk

Grøn fremtid for tekstilbranchen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

09.12.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K