Fra ord til impact

Eventen Days of Impact bød i går 25 startups indenfor til at pitche og udvikle på deres koncepter, og samtidig være med til at hvordan vi skaber det bedst mulige økosystem for sociale iværksættere, der vil fremme Verdensmålene.

Days of Impact bød på adskillige oplæg og ikke mindst pitches fra de mange indbudte impact startups. Foto: DISIE/Marcus Bichel Lindegaard.

03.10.2019

Anders Kampmann, CSR.dk

Arrangementet blev organiseret af DISIE - Danish Institute for Sustainable Innovation and Entrepreneurship, der er sat i verden for at hjælpe netop sociale iværksættere med at bevæge sig fra idé til virkelighed, og det var da også omdrejningspunktet for gårsdagens sammenkomst.

DISIE beskriver selv begivenheden som ’en hybrid mellem en workshop, en konference og en case competition’, det med en pengepræmie på højkant, som de 25 indbudte sociale iværksættere og impact startups konkurrerede om gennem pitches overfor både hinanden og ikke mindst forskellige dommere.

Derudover var der et gennemgående fokus på økosystemet omkring iværksætterne, som man fra DISIEs side ser som meget afgørende.

“Det er afgørende at skabe de bedste forudsætninger for bæredygtige iværksættere i Danmark, så de kan skabe og udvikle nutidens og fremtidens bæredygtige forretningsmodeller og løsninger på samfundets udfordringer. Her spiller økosystemet omkring iværksætterne en afgørende rolle", siger adm. direktør og stifter af DISIE, Anne Katrine Heje Larsen, og fortsætter:

"Økosystemet er broen mellem iværksætterne og investorer, forretningsudviklere, uddannelsesinstitutioner, kommuner, fonde og virksomheder. Kun ved at bygge denne bro og skabe løsninger på tværs når vi i mål med den bæredygtige omstilling.”

”Der er startups med fokus på alle 17 Verdensmål, der har brug for opskalering, så det handler egentlig ”bare” om at vælge”, sagde Lars Jannick Johansen fra Den Sociale Kapitalfond. Foto: DISIE/Marcus Bichel Lindegaard.

Med til eventen var også partnere som bl.a. Industriens Fond, Deloitte, Carlsberg, Københavns Kommune, Innomap og Den Sociale Kapitalfond. Sidstnævnte var repræsenteret ved managing partner Lars Jannick Johansen, der fra den lille scene fortalte om, hvorfor og hvordan, man kan investere i impact.

”Grundlæggende ser jeg tre årsager til, at man som virksomhed eller privatperson i dag kan have et ønske om at investere i en impact startup”, forklarede han og fortsatte:

”For det første handler det om jagten på noget der giver mening, og som gør, at man føler, at man gør en forskel med sit liv og sine midler. For det andet giver det meget bedre kommerciel mening nu end for 10 år siden, og for det tredje, så handler det om at håndtere klimaforandringerne, som er blevet en uundgåelig dagsorden.”

Så er det næste spørgsmål selvfølgelig hvem i den jungle af startups, der efterhånden er opstået, som man skal sætte sine penge i. Her gælder det ifølge Lars Jannick Johansen om at undersøge markedet og finde ud af, hvor man selv bedst kan være med til at gøre en forskel.

”Der er 17 Verdensmål, og der er startups, projekter og små virksomheder, som fokuserer på dem alle sammen, og som har brug for opskalering, så det handler egentlig ”bare” om at vælge. Der mener jeg så, at man skal prøve at balancere den rigtige type kapital med den rette type behov, så man kan skabe det, vi kalder ’additionality’, altså forandring, der ellers ikke var sket uden en given investering”, sagde han.

Be Resourceful, der udvikler materialepas til byggematerialer, som gennem realtime data kan være med til at skabe cirkulær økonomi i byggebranchen, løb med førstepræmien på 35.000 kr. Foto: DISIE/Marcus Bichel Lindegaard.

Pengepræmier til materialepas, kaffegrums og biotekstiler
Generelt pegede Lars Jannick Johansen i den forbindelse på behovet for ”filantropisk og tålmodig kapital”, altså langsigtede investeringer/investorer, der accepterer at ting tager tid.

Den slags midler håbede de mange startups, der brugte dagen på at præsentere deres mere eller mindre udviklede forretningsmodeller for tilhørerne, givetvis også på at tiltrække. For tre af dem lykkedes det i et vist omfang på dagen, i det der med støtte fra One Life Foundation blev uddelt pengepræmier til de tre bedste koncepter.

Læs også: Milliardfonde stiller større krav til investeringer

Førstepræmien på 35.000 kr. gik til Be Resourceful, der udvikler materialepas til byggematerialer, som gennem realtime data kan være med til at skabe cirkulær økonomi i byggebranchen. Andenpladsen og 15.000 kr. blev tildelt Kaffe Bueno, der genbruger kaffegrums fra bl.a. hoteller og restauranter til eksempelvis skønhedsprodukter, hvilket sparer store mængder CO2, mens The Apple Girl, der upcycler madaffald til at lave bionedbrydelige tekstiler, tog sig af tredjepladsen og 10.000 kr.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)