Flere yngre medarbejdere søger hjælp grundet psykisk belastende arbejdsmiljø

En analyse fra Falck Healthcare viser, at flere fra arbejdsmarkedets yngre halvdel søger hjælp grundet et dårligt, psykisk arbejdsmiljø. Forebyggelse og en fælles indsats på arbejdspladsen er værktøjerne, der skal i brug.

Falck Healthcare, der beskæftiger sig med medarbejdersundhed, er bekymret for det stigende antal af stres og mistrivsel blandt den yngre del af erhvervsstyrken. .

29.04.2016

CSR.dk

Sundhedsordningsvirksomheden Falck Healthcare har lavet en arbejdsmiljøundersøgelse, der beregner antallet af henvendelser fra yngre erhvervsaktive. Resultatet viser, at antallet af henvendelser fra arbejdsdygtige i aldersgruppen 21-40 år er stigende. Falck Healthcare oplyser, at tre gange så mange som henvendte sig med mistrivselsproblemer på arbejdspladsen for fire år siden, i dag kontakter sundhedsordningen for at søge råd.

Læs også: Ny hjælp til psykisk arbejdsmiljø i kommunerne

”Udviklingen er ganske bekymrende. Vi kan se en markant stigning i antallet af henvendelser på tværs af alle aldersgrupper, men de mange henvendelser fra de erhvervsaktive mellem 21 og 40, vidner om, at den aldersgruppe er særligt presset”, fortæller forebyggelseschef i Falck Healthcare, Regitze Siggaard.

Det er især socialt, at jobbet udfordrer de erhvervsaktive, der kontakter Falck. Problematikker som samarbejdsproblemer, udfordrende kollegiale forhold og stress ligger på listen over det, som Falck Healthcares psykologiske rådgivning hjælper med.

Regitze Siggaard mener dog ikke nødvendigvis, at det større antal henvendelser er lig med en real stigning i antallet af tilfælde:

”Det er måske udtryk for et skifte i holdningen til at søge hjælp, så det heldigvis ikke længere opleves som et tabu, og det er blevet socialt acceptabelt at søge hjælp, hvis man føler sig presset”.

Forebyggelse og fælles indsats
Regitze Siggaard er ikke i tvivl om, hvordan arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser skal forbedres: med forebyggelse. Det er for hende vigtigt, at virksomheder ændrer fokus til at forebygge mistrivsel og hjælpe medarbejdere og ledere med at navigere modstandsdygtigt og robust på arbejdspladsen.

Læs også: LO: Flere oplever dårligt arbejdsmiljø på jobbet

For at vende udviklingen, pointerer Regitze Siggaard, kræver det desuden at både medarbejdere, teams og ledere i fællesskab finder måder at løse opgaverne på, og at alle bakker op, så organisationens robusthed trimmes. For som forebyggelseschefen konkluderer:

”Det har nemlig en særdeles positiv effekt på medarbejdernes velbefindende og virksomhedernes bundlinje”.

-CHM

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

25.04.2025CSR.dk

Flere whistleblower-alarmer: Krise i dansk erhvervsliv?

24.04.2025BSR

Sponseret

Earth Day: Centering Health Equity in Climate Action

24.04.2025Red Barnet

Sponseret

Partnerskab med socialt ansvar: Brøndby IF og Red Barnet viser vejen

10.04.2025Læger uden Grænser

Sponseret

Partnerskaber med Læger uden Grænser kan styrke den globale sundhed

08.04.2025CSR.dk

Kampagne vil gøre op med giftig alkoholkultur

08.04.2025Lübech Living ApS

Sponseret

De bedste 15.000 kr. Lübech Living har brugt

04.04.2025CSR.dk

Naturfrisk Group kan se at Cola-boykot rammer B2B-markedet senere: Restauranter og caféer ser mod alternativer

28.03.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Hjælp til familier, der har børn med livstruende sygdomme

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle